Skip to main content

Naar school gaan en studeren is cruciaal om de meeste dingen te leren, echter leer je er niet alles. Ik ben van mening dat je nooit stopt (of zou moeten stoppen) met leren. Nieuwe inzichten bieden je weer een ander perspectief en ook leren de meeste mensen van hun fouten. 2017 was een pittig jaar, maar ik heb er ook veel van geleerd.

Leermomenten

 1. Sommige zaken hebben meer invloed op je dan je denkt (of toe wilt geven). De afgelopen paar maanden ben ik al flink bezig geweest om in kaart te brengen waar ik negatieve energie van krijg. Deze dingen ben ik ook langzaam aan het schrappen en pas op het moment dat de last van je schouders valt, merk je wat een effect het op je heeft gehad. Ik wist dat het iets met me deed, maar dat de opluchting zo groot was had ik niet verwacht.
 2. Iets een plekje kunnen geven gaat met ups en downs. Ik heb meerdere malen geschreven en gesproken over het eindelijk kunnen loslaten wat er gebeurd is tijdens het studeren. Toch waren er momenten dat de emoties en herinneringen ineens weer boven kwamen en hier baalde ik van. Het hoort er echter wel bij, helaas.
 3. Je kunt niet iedereen helpen. Het is geen geheim dat ik graag mensen help en er voor iemand wil zijn. Ik zie iedereen graag gezond en gelukkig! Iets waar ik écht mee moet leren omgaan, is dat ik niet iedereen kan helpen. Omdat ik..
  – Aan mezelf moet denken, aangezien ik de neiging heb om mezelf weg te cijferen.
  – Weet dat sommige mensen niet (meer) door mij geholpen kunnen worden.
 4. Vooruit schuiven omdat je het moeilijk vindt, maakt het alleen maar moeilijker. Ik kan me er bijna niet toe zetten als er iets op me ligt te wachten waar ik moeite mee heb. Ik stel het uit tot het bijna niet anders meer kan en dit maakt het er echt niet makkelijker op. Sommige dingen moeten nou eenmaal gebeuren en hier kun je beter op tijd bij zijn.
 5. Uit je comfort zone stappen is echt topsport. Ik heb een bubbel waarin ik me veilig voel, maar op een paar vlakken ben ik daar meerdere keren uit gestapt en het is werkelijk waar een hele sport voor me. Het is zó vreselijk eng!
 6. Je hoeft niet overal antwoorden op te hebben. Er is niets mis mee om te zeggen dat je het niet weet, bepaalde antwoorden laten ook even op zich wachten. Bij de een langer dan bij de ander, maar het fijne is: dit is geen wedstrijd.
 7. Je bent echt tot meer in staat dan je denkt. Het afgelopen jaar is het zo slecht met mijn gezondheid gegaan, op gegeven moment dacht ik dat er niet anders op zat dan me hierbij neer te leggen. Inmiddels ben ik een paar weken flink mijn best aan het doen (but seriously, soms is het niet eens leuk meer) en merk ik dat mijn gezondheid voorzichtig vooruit gaat. Had ik dat verwacht? Niet echt. Gehoopt? Zeker wel.

Wat zijn jouw leermomenten of zaken waarbij je extra stil hebt gestaan het afgelopen jaar?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Ik schreef:

  Punten die je je meeneemt naar naar 2018. 😀 Goed omschreven en zeker waar.
  Leren is iets wat we met zijn alle blijven doen continu.

 • Saskia schreef:

  Wat een mooie leermomenten die je mee kan nemen naar 2018!

 • Morgaine schreef:

  Jouw leermomenten zijn door de tijd heen ook de mijne geweest, en op dit moment ben ik zwaar buiten mijn bubbel aan het treden, nieuwe dingen aan het ondervinden en dat is erg fijn.

  Leermomenten van het afgelopen jaar, pffffffffff ik denk juist het doorzetten van alle 7 momenten die jij nu geplaatst hebt, want dat kan ook soms een terug val geven natuurlijk.

  Rust, werk, balans, en dat moet ik weer even opnieuw zien te vinden de komende tijd, en dan word ik nog oma ook straks. 😉 Verder heb ik vrij veel mensen ontmoet en moet ik echt leren dat ik mijn intuïtie nog beter moet gaan gebruiken, dat ik gewoon af kan zeggen als ik denk dat het toch niet van waarde is verder, en dan doel ik op daten qua ontmoetingen in partner zoeken 😉

  x

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten