Skip to main content

Goedemorgen! Merry Christmas! Ik wens je twee enorm gezellige, knusse dagen toe met de mensen waar je van houdt. Ik ben al een tijdje in de Kerstsfeer, maar om de dag nóg Kerstiger te maken vul ik vandaag een tag in: The Crazy Christmas Tag. Pak er een kopje thee bij, een warme chocolademelk (met of zonder slagroom) of een glas vers geperste jus d’orange en ga er lekker voor zitten, want voordat de drukte gaat beginnen wil je uiteraard even een moment voor jezelf.

Hoe lang van tevoren kom je in de Kerstsfeer?

Ik ben opgegroeid met een Kerstboom die al lang en breed de woonkamer versierde voordat het Kerst was, halverwege november was mijn moeder altijd al wel bezig met haar Kerstdorp (al noemt ze het zelf een winterdorp, want dan mag het officieel al uit de kast gehaald worden) en de Kerstboom volgde snel daarna.

Persoonlijk zou ik begin december mijn huis versieren, er hoeft geen specifieke datum aan gebonden te zijn. Wat ik daarentegen wel fijn vind is het nieuwe jaar lekker opgeruimd beginnen, dus als het meezit zou ik de boom dan weg willen hebben. De lichtjes mogen wel nog even blijven hoor.

Wanneer ben je inkopen gaan doen voor Kerst?

We hebben nooit cadeautjes gedaan met Kerst, maar de laatste jaren is dit toch een soort traditie geworden. Aangezien ik altijd opzoek ben naar een leuk én persoonlijk cadeau, begin ik altijd lekker vroeg met rondsnuffelen. Vind ik een item in oktober, dan koop ik hem in oktober, vind ik hem pas later, dan koop ik hem later. Zo simpel is het!

Wat is je favoriete Kerst-traditie?

Wederom een simpel antwoord: zolang het maar samen is, dat is mijn favoriete traditie. Samen op de bank een film kijken, samen spelletjes spelen, samen aan het ontbijt. Samen dus. Dit natuurlijk wel met de mensen waar ik graag samen mee wil zijn.

Wat is je favoriete Kerstfilm?

Jeetje, daar heb ik echt te weinig Kerstfilms voor gezien, het ligt er daarnaast maar aan hoe mijn pet staat. De ene keer vind ik a nightmare before christmas wel leuk, de andere keer vind ik Bad Santa wel grappig. En ja, ik wil stiekem ook nog wel eens wegzwijmelen bij een cliché als love actually of iets romantisch.

Stuur je Kerstkaarten?

Ik ben dol op kaarten, vorig jaar heb ik ze daarom ook geschreven (en verstuurd, wees maar niet bang) naar eenzame ouderen. Desondanks ligt het echt aan het jaar – soms lukt het, soms lukt het niet.

Heb je weleens een witte Kerst meegemaakt?

Jazeker, en ik moet eerlijk zeggen: het heeft wel iets. Het maakt alles net wat meer Kerst, maar na twee dagen vind ik het dan ook wel weer prima.

Wat is je favoriete Kerstliedje?

 

Wat is je all-time favoriete Kerstvoedsel?

Wat ik zojuist al schreef: gourmetten, daar kijk ik elke keer weer naar uit. Maar ook het Kerstontbijt kun je me voor wakker maken. Warme broodjes op een koude ochtend, heer-lijk! De liefde die iedereen erin stopt, maakt ook het eten met de Kerstdagen bijzonder. Voor mij hoeft het geen uitgebreid of speciaal gerecht te zijn.

Wat zou echt een droomplaats zijn om Kerstmis te vieren?

Als je bent met de juiste persoon of personen, doet de plaats er niet zoveel meer toe. MAAR mocht het zo zijn dan ga ik voor Londen en Parijs, dat lijkt me echt waanzinnig mooi! Al die lichtjes en de hele sfeer. Misschien wel iets voor op de bucketlist?

Hoe zien jouw (ideale) Kerstdagen eruit?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

  • Morgaine schreef:

    De ideale kerst voor mij, ja uhhh beetje nostalgisch, vroeger toen de familie lees, opa en oma er nog waren en ik nog kind was, voor ik naar Almere mee moest, hahahaha Dat.. en nu?

    Ik heb geen idee, samen zijn of juist lekker alleen zijn, voor het eerst in jaren ben ik samen met een vriend maar we doen er weinig aan, we gaan wel zo lekker eten, morgen even naar mijn ouders en verder… nothing.

    X

  • Ik schreef:

    Leuk lijstje 😀

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten