In het najaar besef ik me pas hoe snel een jaar voorbij gaat. Niet alle 365 dagen gingen even snel – er waren echt dagen die maar niet voorbij wilden gaan. Daarentegen zijn er ook weken geweest die juist zo verdwenen waren. Met de Kerstdagen voor de deur kunnen we echter beginnen met het loslaten van 2017, zodat we 2018 met open armen kunnen verwelkomen. Dit is in 7 woorden hoe mijn jaar is verlopen.

Verandering

Dit woord hoort simpelweg boven aan dit lijstje. Er is een hele hoop veranderd in 2017 en daar had ik het niet makkelijk mee. Ik wil me altijd vast kunnen houden aan een constante en dit miste ik het afgelopen jaar. Wat echter wel een houvast is, is de gedachte dat verandering nodig is om verder te komen. En dat is wat ik wil, dus wellicht ben ik juist goed op weg?

Comfort zone

Met alles wat er tijdens mijn studie is gebeurd ben ik heel erg in mijn eigen veilige bubbel gaan leven. Het idee van het moeten ontvangen van kritiek of afgewezen worden maakte dat ik alles even wilde laten zoals het was. Hoewel ik dit een logische reactie vind, is het natuurlijk ook jammer. Gelukkig heb ik de laatste maanden steeds vaker mijn bubbel kunnen verlaten – hopelijk met resultaat!

Nieuw hoofdstuk

Voordat er een nieuw hoofdstuk kan beginnen, moet ik wel wat doen. Zo heb ik lang gedacht, maar dit is natuurlijk niet zo. Waarom zou elk hoofdstuk spectaculair moeten zijn? Mijn vorige hoofdstuk is afgesloten, dus dit is een nieuw vel dat momenteel volgeschreven wordt. Wie weet wat er nog komen gaat..

Emotioneel

Ik heb emmers kunnen vullen met mijn krokodillentranen. Hoewel ik voorstander ben van het kwetsbaar opstellen (want wees gewoon lekker jezelf), vind ik het wel lastig om met mijn heftige emoties om te gaan. Vooral met de vele veranderingen van het afgelopen jaar heb ik hier ‘last’ van gehad.

Creatief

Tijdens mijn studie moest ik continu creatief zijn en dit zorgde ervoor dat ik in mijn vrije tijd niet heel veel creatieve dingen deed. In 2017 kwam daar echter verandering in en heb ik veel materiaal aangeschaft waarmee ik nieuwe dingen kon creëren. Gelukkig ook weer met plezier!

Moeilijk

Natuurlijk wil ik zo positief mogelijk zijn, maar ik vind dat het wel realistisch moet blijven. Er zijn een aantal moeilijke situaties voorgekomen dit jaar. Dat heeft 2017 ook wel gemaakt tot wat het uiteindelijk, voor mij, geworden is.

Doorzetten

Eind mei ging er een knop om en ben ik opnieuw keihard aan de slag gegaan om mijn gezondheid weer op een oud niveau te krijgen. Met alle blessures die ik kreeg was dit geen makkelijke opgave, maar ik ben heel blij dat ik heb doorgezet. Ik vind het ontzettend belangrijk om hiermee door te blijven gaan in het nieuwe jaar – ik hoop wederom met een mooi resultaat.

Welke zeven woorden geef jij jouw 2017? En waarom?