Skip to main content

Naast elk jaar bezig te zijn met vooruit- en terugblikken, ben ik ook bezig met zaken die ik graag zou willen laten rusten. Er zijn (vervelende) dingen gebeurd en dit kan ik niet veranderen, maar ik kan er wel voor kiezen om de koffer open te trekken en kritisch naar de inhoud te kijken. Zaken die ik afgehandeld heb of waar ik simpelweg niks mee kan laat ik achter, zodat ik 2018 met wat minder bagage kan beginnen. Waarom? Is simpel te beantwoorden: een volle koffer heeft geen ruimte of loopt snel over. Twee dingen die me niet verder gaan helpen, dus laten we gaan ruimen.

  • Wat moet ik nou? Hier heb ik heel lang buikpijn van gehad. Niet weten wat de volgende stap zou kunnen worden vond ik niet prettig.. Daarnaast wilde ik graag de zekerheid terug over mijn studiekeuzes. Het was geen slechte keuze, ik kan er nu zoveel kanten mee op. De kennis en ervaringen neem ik mee, maar het gevoel laat ik achter, zodat ik met vertrouwen de volgende stap kan zetten.
  • Hagel/Sneeuw. Ja, ik vind dat ik hier best redelijk in ben: december is nog niet afgelopen, dus je kan er nog even van genieten. Ik geniet er ook enorm van als ik van de fysiotherapie naar huis ga en ik krijg een hagelbui over me heen. Heer-lijk… Echter blijft het natuurlijk Nederland, dus regen staat er niet bij. Lang verhaal kort: 2018 met een mooie lente & een lange zomer, want sneeuw en hagel laat ik lekker achter dit jaar.
  • Twijfel, twijfel, twijfel. Keuzes maken leek niet meer in mijn systeem te zitten, zelfs de meest onschuldige keuze leek ineens een vreselijk dilemma.
  • Invullingen van anderen. Ik heb het afgelopen jaar hulp gevraagd aan verschillende hulpverleners en dit ging helaas niet altijd goed. Een mening en een advies vind ik prima, maar een bepaald toekomstbeeld en de bijbehorende stappen opdringen vind ik echt te ver gaan. Ik werd er onzeker van.
  • En door die onzekerheid kwam er weer een stukje perfectionisme terug. Iets met voldoende content hebben, maar alles weer verwijderen en nergens tevreden over zijn. Dit stukje is dit jaar ontstaan en dit stukje laat ik dit jaar achter. #eenhoopdit #didijustdothat?
  • Blessures. Tja, ik heb er eigenlijk niets over te zeggen.. en toch vind ik dat ik mijn portie wel gehad heb. De blessure aan mijn arm/schouder zal ik niet kwijt zijn voor het nieuwe jaar, maar ik hoop dat ik kan revalideren zonder andere problemen tegen het lijf te lopen.
  • Negativiteit van anderen. Geen uitzonderingen – ik weet hoeveel effect dit op me heeft.

Welke dingen zou jij graag in 2017 laten?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten