Ik ken verschillende decemberverhalen: de een vind het geweldig, de ander vind het vreselijk. Hoe dan ook, de maand is er en zal de komende dagen ook hier blijven. We kunnen er beter het beste van maken, niet waar? En wellicht maak ik jouw fijne maand nog een beetje leuker met dit lijstje. Dit zijn de dingen van december die ik fijn vind.

  • Sinterklaas: Wij genieten nog elk jaar van de Sint & zijn Zwarte Pieten. Samen met een groep prikken we een datum rond 5 december en gaan we gezellig het dobbelspel spelen. Super leuk en we moeten altijd veel lachen. Tussendoor genieten we van kruidnoten en gevulde speculaas en ‘s avonds eten we gezamenlijk. Ik kijk er elke keer weer naar uit!
  • De lichtjes: Ja natuurlijk, zo simpel kan het ook zijn. Ik geniet van al die lichtjes! ‘s Ochtends als ik wakker word is het nog donker en voordat ik ga avondeten is het ook al donker – wat is er dan fijner dan de lichtjes aan? Kaarsjes kunnen daar uiteraard ook bij.
  • De Kerstboom: Dit hoort toch simpelweg bij de maand december? Ik houd ervan.  Wij hebben altijd de combinatie rood & goud gehad.
  • Gezellig bij elkaar: En als ik dan hoor dat er zo ontzettend veel mensen eenzaam zijn, vind ik dat zo erg. Al die cadeau’s en gerechten is natuurlijk allemaal leuk, maar het gaat erom met wie je het deelt. Ik wens voor iedereen iemand waarmee je deze dagen kunt delen. Niemand zou alleen moeten zijn.
  • Zelfreflectie/Terugblikken: Deze maand ben ik me enorm bewust van het feit dat we weer iets af gaan sluiten & iets gaan beginnen. Wat heb ik het afgelopen jaar gedaan en wat wil ik nog bereiken?
  • Kerst: Dit is natuurlijk het ultieme samenkomen van de Kerstboom, lichtjes en gezellig bij elkaar. Stiekem ook het gourmetten natuurlijk, wat kan ik daarvan genieten!
  • Oud en Nieuw: Ik heb niet zoveel met vuurwerk, maar met zijn allen vieren dat we aan een nieuw jaar kunnen beginnen vind ik wel tof. Iets met oude bagage kunnen laten staan en met een nieuwe koffer verder gaan.

Wat vindt jij fijn aan december?