Jullie kennen mij en mijn brieven; ik schrijf en deel ze al jaren op het wereld wijde web. Een brief kan je zóveel bieden, ik raad het altijd iemand aan om te proberen. Er is weinig voor nodig: ouderwets met pen en papier of nieuwerwets met een Worddocument, inspiratie en tijd. Ben je een beetje creatief? Dan kun je het ook nog zo mooi maken als je wilt.

Echter kan ik me ook voorstellen dat je wellicht niet altijd de inspiratie hebt voor een brief (maar wel wilt schrijven) of dat je naar iets meer verlangt dan zo’n dreigend wit vel/scherm. Ik ga je een boek laten zien die ik zelf ontworpen zou kunnen hebben, ik ben er zo enthousiast over!

Letters to open when of Brieven die je mag openenwanneer is een boekje met twaalf enveloppen erin. Deze enveloppen kun je uitvouwen tot een a4’tje waar je op kunt schrijven. Het idee hierachter is: Schrijf nu. Lees later. Bewaar voor altijd.

Tien van de twaalf enveloppen heeft een onderwerp waar je direct mee aan de slag kunt. De onderwerpen in deze versie zijn zo gemaakt dat je ook je vrienden en/of familie zou kunnen vragen om iets voor je te schrijven.

Dit zijn vijf van de tien onderwerpen

  • Open when you need to make a big decision
  • Open when you need courage
  • Open when you need motivation
  • Open when you’re looking for inspiration
  • Open when it’s your birthday

Kies een onderwerp of verzin een onderwerp, noteer de datum waarop je de brief schrijft, vouw open, deel je verhaal, sluit en plak er een sticker op. Op deze manier bewaar je de brief echt voor een moment in de toekomst. De datum dat je hem weer opent kun je ook noteren in de brief. Echt een heel tof concept dus!

Een hardcover boekje met goed en dik papier. Ik heb hem al meerdere keren cadeau gedaan, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Hoe denk jij over het schrijven van brieven?

Angelique

Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

7 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten