Skip to main content

Het schrijven van brief word vaak gezien als ouderwets en overbodig, het word daarom vaak onderschat hoeveel dit voor je kan betekenen. Bepaalde zaken die je niet (snel) uit zou spreken, krijgen dan toch een plekje. Ik raad het eigenlijk altijd iemand aan om te proberen. Er is weinig voor nodig: pen en papier of slechts een Worddocument, inspiratie en tijd. Ben je een beetje creatief? Dan kun je het ook nog zo mooi maken als je wilt.

Echter kan ik me ook voorstellen dat je niet altijd de inspiratie hebt voor een brief (maar wel wilt schrijven) of dat je naar iets meer verlangt dan zo’n dreigend wit vel/scherm. Ik ga je een boek laten zien die ik zelf ontworpen zou kunnen hebben, ik ben er zo enthousiast over!

Lea Redmond – Letters to open when…


Letters to open when of Brieven die je mag openen wanneer is een boekje met twaalf enveloppen erin. Deze enveloppen kun je uitvouwen tot een a4’tje waar je op kunt schrijven. Het idee hierachter is: Schrijf nu. Lees later. Bewaar voor altijd.

Tien van de twaalf enveloppen hebben een onderwerp waar je direct mee aan de slag kunt. De onderwerpen in deze versie zijn zo gemaakt dat je ook je vrienden en/of familie zou kunnen vragen om iets voor je te schrijven.

Dit zijn vijf van de tien onderwerpen

  • Open when you need to make a big decision
  • Open when you need courage
  • Open when you need motivation
  • Open when you’re looking for inspiration
  • Open when it’s your birthday

Letters to open when...

Kies een onderwerp of verzin een onderwerp, noteer de datum waarop je de brief schrijft, vouw open, deel je verhaal, sluit en plak er een sticker op. Op deze manier bewaar je de brief echt voor een moment in de toekomst. De datum dat je hem weer opent kun je ook noteren in de brief. Echt een heel tof concept dus!

Letters to open when...

Een hardcover boekje met goed en dik papier. Ik heb hem al meerdere keren cadeau gedaan, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Hoe denk jij over het schrijven van brieven?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 7 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten