Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hier denk ik aan voor het slapen gaan

Ik moet iets bekennen: ik ben een slechte slaper. Ik lig makkelijk uren wakker voordat ik naar dromenland ga en dat is lastig, want zoveel schapen zijn er uiteraard niet om te tellen.  Nee, maar echt, ik heb het al een paar keer nageteld en ik kom niet uit. Gelukkig heeft mijn bovenkamer daar een oplossing voor, namelijk: een geheel archief met zaken waar nog over nagedacht moet worden. Ik hoor het je denken – na 24 jaar ben je inmiddels toch wel door je papierwerk heen? Dat dacht ik inderdaad ook, maar dit archief wordt bijna dagelijks aangevuld. Echter zijn er toch favorieten die vaker voorbij lijken te komen, waaronder de volgende zaken.

 • Zijn alle ramen dicht en zitten de deuren op slot? Ja, eigenlijk kan ik beter gelijk het warme liefdesnest wel verlaten, want er gaat geen oog dicht zonder een nieuwe check te doen. Safety first, natuurlijk!
 • Heb ik de wekker (wel) gezet? Staat hij ook daadwerkelijk aan/uit? Ja hoor, het gebeurd vaker dat de wekker afgaat wanneer dit niet hoeft en niet afgaat wanneer dit nodig is. Ochtendhumeur gegarandeerd.
 • Hoe ziet mijn leven er over een x-aantal jaar uit? Zal ik het meeste al van mijn bucket list hebben afgestreept? Ik heb vaak mijn doelen (en dromen) moeten aanpassen en dit is onbewust iets waar ik mee bezig blijf.
 • Dit is uiteraard hét moment om te bedenken wat ik allemaal nog moet doen, want wanneer heb ik daar anders tijd voor? Heb ik die mail nou wel of niet beantwoord? Moet ik daar niet eens achteraan gaan?
 • Wacht. Hoe hebben ze ooit uitgevonden om dingen op film vast te kunnen leggen? Dat is toch geniaal? Hoe bedenk je zoiets? Zou ik zoiets kunnen bedenken?
 • Hoe kan ik mijn bucket list eigenlijk vertalen naar het echte leven? En wanneer zal het lukken?
 • Shoot, ik heb nog maar een paar uur om te slapen.
 • Ik heb dorst.

Waar denk jij aan voor het slapen gaan? Of ben jij een van de geluksvogels die bij het aanraken van een kussen al in slaap gevallen is?

Follow
5 Responses
 • TypischKim
  augustus 1, 2017

  Haha wat een grappige lijst, erg leuk om te lezen! Ik heb af en toe ook nachten dat ik gewoon niet in slaap kom en dan denk ik ook vaak dat soort random dingen haha!
  TypischKim onlangs geplaatst…Primark Gold Rush metallic nepnagelsMy Profile

 • Manon
  juli 30, 2017

  Die shoot ik heb nog maar een paar uur slaap komt heel vaak bij mij in gedachten haha

  • Angelique
   juli 30, 2017

   En dan een uur voor de wekker diep in slaap vallen..

 • Morgaine
  juli 30, 2017

  Heb jij er al eens aan gedacht om een lekker boek te pakken? Een mooie roman en deze alleen te lezen als je naar bed gaat? Dat doe ik al van jongs af aan en dat werkt bij mij heel goed, soms haal ik 30 minuten lezen, heel soms wat langer, en vaker? 5 bladzijden of zo en dan ben ik weg, hahaha

  En heel soms, zo moe, dat ik wil gaan lezen maar mijn ogen al dicht vallen voordat ik maar kan bedenken waar ik dankbaar voor ben in wat de afgelopen dag is gebeurd…. of ik heb mee gemaakt… overigens een goede oefening, tel je blessings en schrijf ze op en denk daar nog even over na, werkt veel beter, dat doe ik ook al jaren 😀

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Vandaag is geel!My Profile

  • Angelique
   juli 30, 2017

   Kan wel zeggen, been there done that, maar opnieuw proberen kan natuurlijk geen kwaad. Fijn dat het voor jou werkt!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge