Skip to main content

We doen dagelijks enorm veel verschillende dingen waar we wellicht niet altijd even goed bij stilstaan. Van al die dingen die je doet, zouden er drie dingen moeten zijn die je oprecht leuk vind om te doen. Maar, wat zijn die dingen dan? Eerder plaatste ik 15 of my favourite feelings, vandaag vertel ik over mijn favoriete bezigheden.

De zon opzoeken

Ik ben een groot liefhebber van de zon, dus ik kan ook echt genieten van de lente en de zomer. Ik voel me direct energieker en optimistischer wanneer het grote geel/oranje bolletje aanwezig is. Ik zoek altijd even de zon op (ingesmeerd met zonnebrandcrème uiteraard) om ervan te genieten.

Zoals de Jumbo zegt: Oh, wat is het leven fijn – in de zon!

Winkelen

Online of offline, windowshoppen of daadwerkelijk geld uitgeven, het-maakt-niet-uit. Zoals ik al eerder zei: leuke spullen vinden mij, ik ga heus niet zelf opzoek. Als ik dan toch mijn favoriet uit mag spreken, dan vind ik interieurshoppen wel heel leuk.

Uitgebreid douchen

Er is soms niets fijner dan even de dag van je af te spoelen. Alles uit de kast halen om uitgebreid voor jezelf te kunnen zorgen. En ja, hallo, wie ruikt er niet graag lekker? Rituals weet me hierbij altijd te helpen.

Een goed gesprek met een kopje thee

Ik ben altijd in voor een goed gesprek. Al-tijd. Een beker gevuld met thee, een goed onderwerp en ik vermaak me prima. Ik geef veel om het verhaal van een ander en luister hier ook graag naar.

Creatief bezig zijn

Is dit nog iets dat ik toe moet lichten? Vaste lezers van Sweet Silver Lining weten inmiddels hoe graag ik creatief bezig ben. De ene keer ben ik meer bezig met grafisch ontwerp, de andere keer met schilderen en momenteel vooral met tekenen.

Inspirerende, interessante of motiverende teksten lezen

Voor het lezen van boeken maak ik echt te weinig tijd vrij, maar een goede tekst laat ik zeker niet aan me voorbij gaan. We kunnen zóveel leren van elkaar!

Samen op pad

Dit kunnen wandelingen zijn, buiten de deur eten, theater, bioscoop.. Samen is het gezelliger en ik doe het dan ook graag als mijn gezondheid het toelaat.

Fotograferen

Toen ik studeerde heb ik twee periodes lang het vak fotografie gevolgd en ik moet eerlijk zeggen dat het me niet echt aansprak – ik had er namelijk meer van verwacht. Ik was vaak bezig met de studio, flitsers en de green screen. Toen ik mijn eigen spiegelreflex kocht veranderde dat, omdat ik de vrijheid kreeg om buiten de studio foto’s te schieten. Inmiddels doe ik dit maar al te graag en is er rond mij niets meer veilig. Je kunt met een goede foto zoveel meer overbrengen dan woorden vaak kunnen.

Concerten bezoeken

Door het concert van Hozier heb ik echt de smaak te pakken – wat is het toch een fijne bezigheid om met anderen te kunnen genieten van je favoriete muziek! Zo’n hele show is een spektakel om bij te wonen en ik kan altijd zo genieten van goede lyrics. Live komt dat extra binnen! Ik kan dan ook niet wachten op het concert van Ed. <3

Knutselen aan blog(s)

Van een wit scherm naar een volledig werkende, aantrekkelijke site gaan geeft zoveel voldoening. Ik kan mijn creativiteit helemaal laten gaan en dat vind ik heerlijk! Ik kan mezelf echt laten terugkomen in mijn werk op het grote www. Dit was Sweet Silver Lining back in the day, wat een groot verschil met hoe het nu is. Zo zie je maar hoe hard werk beloond kan worden!

Het gezicht schilderen

Ja hoor, ik neem dagelijks (even) de tijd om er weer een Kunstwerk van te maken. Lekker even een moment voor mezelf voordat de dag begint. Heb ik er geen zin in dan laat ik het zitten, daarom blijft het ook fijn om te doen en voelt het niet als een verplichting.

Schrijven

Eigenlijk ben ik hier altijd al mee bezig geweest, door hele schriften vol verhalen te schrijven en uiteraard het bloggen, maar drong het pas tijdens het studeren tot me door dat dit ook daadwerkelijk iets is waar je serieus mee aan de slag kan. Gelukkig sluit mijn vak goed aan bij journalistiek en heb ik veel ervaring kunnen opdoen door mee te lopen bij de redactie. Ik zou het niet willen missen, schrijven is echt een passie en ik vind het elke keer super om te doen.

Samenzijn

Ik hecht veel waarde aan tijd samen met vrienden en/of familie, echt de aandacht hebben voor elkaar en dit moment vind ik belangrijk. Gezamenlijk dineren (barbeknoeien of gourmetten, #eindestillehint), spelletjes spelen, films kijken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lachen

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, dat is nou eenmaal de waarheid. Lachen en iemand aan het lachen kunnen maken hoort echt bij mijn favorieten. Het is zo simpel, maar zo fijn. Het kent alleen maar voordelen. Tenzij je echt stil zou moeten zijn, dan is het wat minder grappig. Alhoewel het achteraf dan weer lachen zou kunnen zijn.

In de natuur

Het wordt me vaak even teveel: de drukte van alledag. Alles om ons heen gaat non-stop door en daarom vind ik het heerlijk om even stoom af te blazen en te genieten van de rust en de stilte die de natuur me kan bieden.

Waar hou jij je graag mee bezig?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 5 Comments

 • Els schreef:

  Creatief bezig zijn is mijn favoriet ;-). Maar winkel… oh, zo leuk!

 • Michelle schreef:

  Als antwoord zou ik eigenlijk jouw puntjes over kunnen nemen! Wat veel dingen hebben wij toch gemeen ^^
  Momenteel kan ik erg van onze tuin, luxe koffie’tjes, goede gesprekken en zonnige dagen genieten.

 • Ik schreef:

  Een heel leuk lijstje en laat nog meer zien, dat je wilt genieten van het leven. 😀
  Dat het steeds meer mag gaan gebeuren en je gezondheid mee zal gaan zitten.

 • Morgaine schreef:

  Wauw, dat is een mooie lange lijst waar jij je graag mee bezig houdt, mijn lijst is jou wel bekend toch?

  Wat mij opviel, is de fotografie, dat vak, eigenlijk zou ik een cursus willen doen, maar niet binnen nee, ja misschien een aantal keer, maar wie heeft er nu een groen scherm thuis? Ik wil juist leren hoe portretten te maken op party’s, als mensen ergens zijn, studio werk uiteindelijk, zo easy…. ik weet ook niet helemaal waar, maar buiten, de natuur is een stuk lastiger 😉

  X

  • Angelique schreef:

   Heel jammer dat ik toen ook niet lekker naar buiten kon voor fotografie. Maar goed, mocht ik een webshop willen openen, dan weet ik hoe ik productfoto’s moet maken. En inderdaad suus, jouw lijstje is hier bekend!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten