Bij een nieuw seizoen horen nieuwe lijstjes! Je zou het na een week vol regenbuien en doe-ik-die-jas-wel-of-niet-aan stress niet geloven, maar het is toch echt zomer. Tijd voor nieuwe avonturen en strandwandelingen, maar ook voor me-time. Dit is mijn persoonlijke lijst, maar schroom niet om je eigen lijstje achter te laten en me op nieuwe ideeën te brengen.

Five series to binge

[hercules-gallery ids=”3919,3918,3917,3916,3915″ rowheight=”150″ margins=”5″ captions=”true” randomize=”true”]
♥ Orange is the new black

Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Chapman verruilt haar comfortabele leven in New York voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis komt ze in aanraking met strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

♥ Stranger things

Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

♥ Black mirror

Elke aflevering van Black Mirror heeft een andere cast en een losstaande verhaallijn, waarmee het een zogeheten anthologieserie is. Overkoepelend thema vormen de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw, mogelijke verdere ontwikkelingen en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden. Brooker omschrijft de serie als een zoektocht naar de bijwerkingen van de “drug” die technologie zou zijn. De serie wordt verder vaak omschreven als donker en satirisch.

♥ 13 reasons why

Het eerste seizoen kwam uit op 31 maart 2017 op Netflix. In deze serie wordt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd, onder de loep genomen. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met zeven cassettebandjes (met een A- en B-kant) toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de dertien redenen van haar zelfmoord.

Hier ben ik inmiddels al aan begonnen en eerlijk gezegd vind ik het tot nu toe helemaal niet zo’n goede serie. Gezien het maar een seizoen is zet ik wel door.

♥ Orphan black

Als Sarah getuige is van de zelfmoord van haar dubbelgangster, neemt ze de identiteit van de overledene aan en gaat er een wereld aan geheimen voor haar open.

Hier ben ik al een keer aan begonnen, maar na een paar episodes ben ik gestopt met kijken. Ik kon niet in het verhaal komen, het schijnt echter wél een goed verhaal te zijn. Ik geef het een tweede kans.

Five books to read

Five movies to watch

  • Flatliners

 

  • Get out

 

  • Going in style

 

  • Una

 

  • Baby Driver

Five secret wishlist items

You gotta believe me: ik vind geen leuke dingen, leuke dingen vinden hun weg naar mij toe. Echt. Zoals de pioenrozen bij het doen van de boodschappen. Toeval. Of een proefmonstertje vinden van een heerlijk parfum. Toeval. Een leuke opleiding tegenkomen. Puuuur toeval. Ik durf te wedden dat de prijzen alleen geen toeval waren!

Ecoline en de fineliners (of tekenstiften) kan ik goed gebruiken bij mijn creatieve uitspattingen. Deze komen er zéker wel!

Five songs to listen to

Wat staat er op jouw secret wishlist?

Angelique

Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

3 Comments

 • Ik schreef:

  Bij het plaatsen van mijn lijstje, zou hij niet meer “secret” zijn. *Bloos*

 • Morgaine schreef:

  Uhhhh die heb ik niet? hahahaha

  Waarom tijd verspillen vaaan 13 reasons why als je er net als ik niets aan vindt, zo zonde van je tijd ga lekker dingen kijken of lezen, die wel aanspreken, ik heb namelijk al begrepen dat er ook een seizoen twee komt…

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten