Skip to main content

Voor deze dingen wilde ik meer tijd vrij gaan maken, maar inmiddels zit ik in een hele andere (nieuwe!) fase van mijn leven. De invullingen van mijn dagen zijn compleet veranderd, maar er blijven bepaalde dingen waar ik frequent (te)veel tijd aan besteed.  Veel tijd is natuurlijk wel een beetje bedoeld met een knipoog! Iedereen heeft een andere invulling op de vraag wat veel tijd is. Deze zaken staan in ieder geval op mijn lijstje.

 • Creatief bezig zijn. Maar natuurlijk, dit zou mijn lijstje niet zijn als er geen creativiteit in voor zou komen. Foto’s bewerken, fotografie, tekenen, schilderen, you name it. De laatste paar weken richt ik me vooral (weer) op het schrijven, zowel offline als online. Ik zou er alleen niet zo perfectionistisch over moeten doen (note to self!).
 • Meer bezig zijn met het maken van een planning, dan deze taken uit te voeren. Want waar was nou die washitape die bij deze kleur marker hoort? Laat ik er een mooie quote bij zoeken.
 • Revalideren. Hier zit een groot gedeelte van mijn tijd in, ik vind het belangrijk om weer eruit te kunnen halen wat erin zit. Het is niet altijd een leuke invulling van mijn dag, maar het zijn wel telkens kleine stapjes naar een groter doel. De afgelopen 2-3 weken ben ik het weer op aan het bouwen, hopelijk kan ik over een tijdje schrijven dat het beter met me gaat! En de foto’s die ik onderweg maak van mooie bloemen/zon/natuur maakt dit punt weer een beetje leuker.
 • Zaken voor me uit blijven schuiven. Als ik iets moeilijk vind, heb ik de neiging om er niet aan te beginnen. Niet omdat ik mijn verantwoordelijkheden niet wil nemen, maar omdat ik echt letterlijk ‘blokkeer’ op zo’n moment. Vorige week was ik bezig met een klachtenbrief en deze bleef maar dringend in mijn Word openstaan.
 • Bedenken wat we die dag moeten eten. Nee, maar echt, ik wist niet dat hier zoveel tijd in kon gaan zitten. Hoe doen jullie dit? Cursus gevolgd? Waarom weet ik ineens niet meer wat je bij de supermarkt kunt kopen wanneer ik mezelf deze vraag stel?
 • Wakker liggen. Hoe druk of rustig mijn dag ook is geweest, ik kan er echt uren over doen voordat ik eindelijk eens in slaap val. Het is daarom geen overbodige luxe om eens te gaan sleutelen aan mijn slaapritme, aangezien ik wel een beetje meer energie kan gebruiken. Maar: ik heb wel een heel mooi wit plafond! Mag ook wel een keertje gezegd worden.
 • Genieten van de kleine dingen. Dit zijn dingen die je vaak in mijn happy lists voorbij ziet komen! Daar probeer ik dagelijks veel mee bezig te zijn.

Aan welke dingen besteed jij graag je tijd?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Florentine schreef:

  Wat een leuk artikel!! Aan sommige dingen mag je best veel tijd besteden<3

 • Morgaine schreef:

  Bedenken wat je gaat eten, whahahaha ja die ken ik! Wat ik nu vaak doe als ik het echt niet weet en mijn lichaam niets vraagt, niet iets specifieks, zo van daar heb ik trek in!

  Dan ga ik gewoon naar de supermarkt, kijk naar de aanbiedingen in groente, fruit en vlees en dan kan ik daarop mijn basis bepalen eventueel, dat werkt ook, en scheelt een stuk 😉 Laat dit een tip zijn? 😛

  De rest, op het vooruit schuiven na, lijken mij prima dingen om mee bezig te zijn, waar ik nu misschien teveel tijd in leg, is een serie op Netflix die ik maar niet kan stoppen tot het klaar is, zit in het laatste seizoen nu, en ik gun mij amper de tijd om huis te houden alleen al, te eten, drinken of wat dan ook 😉 Dat wordt vaak als nog slechter gezien.

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten