Skip to main content

Als ik de kans krijg om nog een studie te gaan doen, dan zou ik deze met beide handen aangrijpen (wel een ander vak!). Ik ben leergierig en ik heb de behoefte om de grijze massa in mijn bovenkamer flink aan het werk te zetten. Hierdoor heb ik wel wat momenten gehad waarop ik school mis en mijn oma-imitatie het weer even van me overnam door ‘weet je nog die tijd..’ te zeggen. Gelukkig voor jou en mij, maar wat minder voor oma, zijn er ook echt dingen die ik niet mis aan het naar school gaan/student zijn.

 • Het meesjouwen van die zware tas, en dit was extra vervelend wanneer ik ook nog een jas en dikke sjaal bij me had. Elke 45 minuten kon ik weer alles bij elkaar rapen om naar een andere ruimte te gaan. Nee, dat mis ik écht niet. Dit ging al een stuk beter toen ik stage ging lopen, toen had ik een eigen kantoortje!
 • Medestudenten die er met de pet naar gooien. Vooral met groepsopdrachten heel erg vervelend, maar ook de sfeer/motivatie was in mijn klas niet al te best en ik merk dat ik me vooral wil omringen met mensen die zich ergens voor willen inzetten.
 • Voor de klas staan, omdat dit niet echt mijn ding is en dit wordt versterkt door die medestudenten die het niet serieus nemen. Ik denk ook niet graag terug aan de keren dat ik dit heb moeten doen.
 • Verplichte vakken. Tja, bij veel studies kom je dit helaas tegen! Ik heb nooit moeite gehad met de lesstof, maar leuk vond ik het niet. Voor mijn gevoel was het een grote herhaling wat ik op de middelbare school al geleerd had.
 • Mezelf elke ochtend afvragen of alles nu wel geregeld is. Ik ben een groot gedeelte van mijn tijd bezig geweest om alles weer recht te breien wat niet goed geregeld was.
 • De massa! Jemig, je zit echt allemaal dicht op elkaar en de weg naar buiten vinden in de pauze is echt een skill die je moet hebben.

Eerlijk is eerlijk, afgezien van alle drama had ik de studententijd niet over willen slaan. Ik ben blij met alle (werk)ervaringen en ik vind het heel fijn dat ik kan zeggen dat ik een diploma op zak heb. Ik heb een enorme lijst aan momenten die ik nooit zou vergeten. Wanneer er een toffe studie op mijn pad komt neem ik bovenstaande punten maar voor lief.. er gaat niets boven doen wat je leuk vind.

Wat vond jij minder leuk aan studeren? En wat vond je juist heel tof?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Pia schreef:

  Hi! Thank you for this post! Very nice to read! ;)….interesting, that many students have the right problems/thougts/ideas….:D….Have a nice sunday and best wishes from passeiertal hotel 😉 yours, Pia ;)<3

 • Els schreef:

  Mede studenten die er niks voor doe, zo irritant, zeker als je moet samenwerken. Ik mis het 5 dagen school en op zaterdag werken niet. NU twee dagen weekend, maar helaas minder vakantie.

 • Sanne schreef:

  Het suderen ligt al een aantal jaren achter mij. Maar al die dingen zijn zo herkenbaar. Vooral de medestudenten die er mee speelde of de groep was niet echt een groep. Oh en de verplichte taken en sommige vakken waren zo saai.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten