Oh, how we love bloggin’. Vele van ons heeft ‘bloggen’ als hobby, maar we vullen het allemaal anders in. De een is meer van de tekst, de ander is meer van de foto’s, de ander legt de nadruk op social media en weer iemand anders houdt zich bezig met de lay-out van zijn of haar website. Toch delen we alsnog dezelfde voor- en nadele, begrijpen we elkaar, helpen we elkaar en volgen we elkaar. Blogtrends komen en gaan, maar daarnaast zijn er ook ‘eisen’ waar een blog voor vele van ons aan moet voldoen. Hierdoor zijn er zaken die wij onszelf opleggen.

  • Het móét een leuk/positief/nuttig geschreven stuk zijn. Why? Wie zegt dat? Fouten maken is menselijk en ook emoties als verdriet en woede mogen gedeeld worden. Er is altijd wel iemand die zit te wachten op jouw content.
  • Ik moet een eigen domein/.nl adres hebben, want anders wordt mijn blog toch niet bezocht.
  • Er mogen geen spelfouten in mijn artikel voorkomen, dus kijken we onze tekst eerst 100 keer na voordat we hem inplannen/publiceren. Toegegeven, ik hou ook niet van fouten, maar hoe erg is het wanneer dit een keertje voorkomt? We kunnen er niet al-tijd bovenop zitten, we hebben ook nog een offline leven. 😉
  • Mijn foto’s móéten gemaakt zijn met een spiegelreflex camera. En dit geldt eigenlijk ook voor Instagram. Anders is het te min? Of niet scherp genoeg?
  • Ik móét meegaan met de laatste trends, want anders hoor ik er niet meer bij. Ben ik niet cool (of gebruiken we dit woord niet meer?) genoeg.
  • Mijn focus moet liggen op het krijgen van zoveel mogelijk volgers/comments. Want waar blog je anders voor, toch? Bah, dit soort blogs sla ik meestal over. 
  • Ik móét elke dag minstens een artikel plaatsen. Omdat dit een ongeschreven regel is die we allemaal kennen.
  • Ik moet op alle social media te vinden zijn. Anders val ik buiten de boot!
  • Mijn lay-out moet op dat van de ‘grotere bloggers’ lijken.

Naar mijn mening moet elke blogger gewoon lekker doen wat hij/zij wilt. Er zijn zeker dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren, maar vraag jezelf wel af voor wie je dat doet en waarom.

Wat leg jij jezelf als blogger op?