Skip to main content

Oh, how we love bloggin’. Vele van ons heeft ‘bloggen’ als hobby, maar we vullen het allemaal anders in. De een is meer van de tekst, de ander is meer van de foto’s, de ander legt de nadruk op social media en weer iemand anders houdt zich bezig met de lay-out van zijn of haar website. Toch delen we alsnog dezelfde voor- en nadele, begrijpen we elkaar, helpen we elkaar en volgen we elkaar. Blogtrends komen en gaan, maar daarnaast zijn er ook ‘eisen’ waar een blog voor vele van ons aan moet voldoen. Hierdoor zijn er zaken die wij onszelf opleggen.

 • Het móét een leuk/positief/nuttig geschreven stuk zijn. Why? Wie zegt dat? Fouten maken is menselijk en ook emoties als verdriet en woede mogen gedeeld worden. Er is altijd wel iemand die zit te wachten op jouw content.
 • Ik moet een eigen domein/.nl adres hebben, want anders wordt mijn blog toch niet bezocht.
 • Er mogen geen spelfouten in mijn artikel voorkomen, dus kijken we onze tekst eerst 100 keer na voordat we hem inplannen/publiceren. Toegegeven, ik hou ook niet van fouten, maar hoe erg is het wanneer dit een keertje voorkomt? We kunnen er niet al-tijd bovenop zitten, we hebben ook nog een offline leven. 😉
 • Mijn foto’s móéten gemaakt zijn met een spiegelreflex camera. En dit geldt eigenlijk ook voor Instagram. Anders is het te min? Of niet scherp genoeg?
 • Ik móét meegaan met de laatste trends, want anders hoor ik er niet meer bij. Ben ik niet cool (of gebruiken we dit woord niet meer?) genoeg.
 • Mijn focus moet liggen op het krijgen van zoveel mogelijk volgers/comments. Want waar blog je anders voor, toch? Bah, dit soort blogs sla ik meestal over. 
 • Ik móét elke dag minstens een artikel plaatsen. Omdat dit een ongeschreven regel is die we allemaal kennen.
 • Ik moet op alle social media te vinden zijn. Anders val ik buiten de boot!
 • Mijn lay-out moet op dat van de ‘grotere bloggers’ lijken.

Naar mijn mening moet elke blogger gewoon lekker doen wat hij/zij wilt. Er zijn zeker dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren, maar vraag jezelf wel af voor wie je dat doet en waarom.

Wat leg jij jezelf als blogger op?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

 • Michelle schreef:

  Ik vind het heerlijk dat ik minder eisen aan mijzelf stel nu op blog gebied. Natuurlijk zorg ik ervoor dat mijn foto’s zo scherp mogelijk zijn en dat het een leuk en fijn te lezen onderwerp is, maar ik blog wel minder. En hierdoor blog ik juist over de dingen die ik graag wil vertellen of wil laten zien. Want anders voelt het ook zo gedwongen.
  Maar eerlijk, als je minder blogt.. doet dat wel wat met je statistieken. Deze zijn bij mij toch wel een stukje lager als voorheen, maar ach zo zie je gelijk wie je vaste volgers zijn en ondertussen spendeer ik lekker genoeg tijd aan mijn gezin en andere hobbies..

 • heidi schreef:

  Helemaal mee eens…

 • jeapiebel schreef:

  Leuk de comment van Morganine. Ik hou ook van positief en vermijd de ellende. Misschien moet ik maar over mijn probleem gaan posten. 😉 Scherpe foto’s stel ik wel op prijs.

 • Morgaine schreef:

  Geen van alles, maar wat je zegt over positieve blogs, het valt mij en een andere blogster op, dat als iemand juist schreeuwt en vaak over ‘problemen’ blogt, dat deze vaak snel groeien en daarom heb ik nog niet zolang geleden de proef op de som genomen, simpelweg ‘hoofdpijn’, de dagen ervoor normale blogs voor mijn doen en inderdaad, ineens was daar direct verkeer en direct reacties, hahahaha

  Kortom, ik denk.. blog meer negatief als het maar over jou gaat, en bam… Nah… ik hou het wel bij positief, de rest was ooit, en ben ik overheen.

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten