Skip to main content

Nederland en het weer, het weer en Nederland. Dit zijn twee begrippen die vaak samen in een zin worden gebruikt en ik hoef je (correct me if I’m wrong) niet uit te leggen waarom dit zo is. De ene dag is het heerlijk zomers weer en dit kan in een paar uur omslaan in een regenachtige herfstdag. Eigenlijk toch best knap dat de natuur dit kan. Knap irritant ja, want hoe weet je nou of het tijd is voor een dikke sjaal of een zonnebril? Moet je Piet geloven, of moet je Google om hulp vragen? Geen nood. Met deze tips ben jij vanaf nu altijd op de hoogte van het weer(bericht).

 • Het is tijd voor een klein beetje stalkwerk: kijk eens naar wat de buren doen. Dat ouder echtpaar dat naast je woont bijvoorbeeld. Hangen zij hun was buiten? Dan betekent dit groen licht voor een mooie dag. Die mensen hebben minstens 65 jaar aan levenservaring. zij weten heus wel of het een zonnige dag wordt of niet. Heb een beetje vertrouwen!
 • Worden de kinderen met de auto naar school gebracht of met de fiets? Ook dan weet je hoe laat het is. Ouders brengen hun kroost natuurlijk niet in gevaar, hier kun je dus blindelings op vertrouwen.
 • Facebook knows best. Op dit platform wordt enkel de waarheid met je gedeeld, dus waarom zou je hier twijfels bij hebben? Wanneer ik de website bezoek dan staat er AL-TIJD een heel persoonlijk bericht Goedemorgen Angelique, het wordt een zonnige dag vandaag! Als er hier zoveel tijd in gestoken word, moet het wel kloppen.
 • Wolken = kans op regen. Dit is (nog steeds) Nederland, laat je niet foppen!
 • Ook heel belangrijk: heb jij gisteren drie keer geniest? Dan is het vandaag mooi weer. Nies jij vandaag drie keer achter elkaar? Dan is het morgen mooi weer. Dat is simpelweg een ongeschreven regel.

Wat is het toch fijn om te weten waar je aan toe bent, hé?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Els schreef:

  Wat een leuke insteek :-). Zeker die van oudere buren :-). Hele fijn om te weten waar je aan toe bent ;-).

 • Morgaine schreef:

  hahahahaha erg leuk, maar van die ouders met auto en kinderen ben ik het niet zo mee eens, er zijn ouders die elke dag hun kinderen met de auto naar school brengen, en er zijn ouders zoals ik die door weer en wind op de fiets gaan, al is het omdat er geen rijbewijs is… kortom, daar ga ik niet vanuit 😉

  Zo ook de was, er kan regen in de lucht hangen, maar als de wind harder is dan de regen kan de was ook naar buiten, juist in de winter als de noordwester staat of uit noorden, dan is je wasgoed kraakhelder en fris 😀

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten