Skip to main content
Dagelijks leven

Een blik vol Geluk

By 12 februari 20179 Comments

Geluk is iets dat voor iedereen heel erg persoonlijk is. Wat mij gelukkig maakt, hoeft jou niet gelukkig te maken en andersom. Geluk kan in hele kleine dingen zitten en ik heb veel bewondering voor de mensen die deze kleine dingen weten te vinden. Ik gun iedereen geluk, maar ik weet dat niet iedereen van evenveel geluk mag spreken. Niet iedereen kan zeggen dat het leven zo leuk is, niet iedereen kan een dag doorbrengen zonder zorgen en/of problemen en niet iedereen kan een dag doorbrengen zonder het hebben van pijn. Dat bewijst maar weer hoeveel van ons zichzelf gelukkig mogen noemen en hoeveel we dit zouden kunnen waarderen. Fijn dat er hiervoor geheugensteuntjes zijn, zoals dit leuke blik van de Hema.

Zelf heb ik ook nagedacht over de dingen die mij gelukkig maken. Er werd kleine Angelique al geleerd om tevreden te zijn met de kleine dingen en momenten te koesteren. Uiteraard is mijn lijstje in de loop der jaren wel veranderd.

  • Geluk betekent voor mij een glimlach zien bij de mensen om me heen. Ik hecht zo-veel waarde aan de well-being van anderen, het doet me echt zeer om te zien als iemand niet lekker in zijn vel zit of door omstandigheden niet kan genieten van het leven. Dat is denk ik ook de grootste reden dat humor zo belangrijk is voor me.
  • Geluk betekent voor mij voldoende energie hebben om de dag door te komen. Ik vind maar weinig vervelender dan iets uit willen voeren, maar het fysiek niet redden. Leuke afspraken af moeten zeggen of je taken niet meer kunnen doen. Wellicht herkenbaar voor anderen met hetzelfde probleem: gevangen zitten in een lichaam dat niet wil, met een geest dat heel graag wil.
  • Geluk betekent voor mij creatief kunnen zijn. Mooie dingen ontwerpen en van niets iets kunnen maken. Een idee dat je in je hoofd hebt tot leven kunnen brengen, zodat anderen het ook kunnen zien. Creativiteit is al zolang ik me kan herinneren een uitlaatklep voor me. Fijn dat ik de mogelijkheid heb om dit te kunnen.

  • Geluk betekent voor mij niet elke cent hoeven om te draaien om rond te kunnen komen. Vorig jaar schreef ik de blogpost wat ik zal doen met een miljoen (die overigens echt enorm vaak gelezen is) en daarin schreef ik dat ik wilde helpen waar dit nodig was. Niet zonder reden, want ik heb met eigen ogen mogen meemaken hoeveel geld kapot kan maken. Hoe ongelukkig een mens kan worden als er te weinig geld is om normaal te kunnen leven.
  • Geluk betekent voor mij mijn doelen kunnen behalen en daarmee mijn leven vorm te kunnen geven. Keuzes te maken en een bepaalde droom in gedachte hebben om naar toe te kunnen werken. Trots kunnen ervaren wanneer je weer een stap verder bent gekomen.
  • Geluk betekent voor mij kunnen genieten van de meest simpele dingen. Met een plaid op de bank een goede serie kijken, met een vriend(in) naar de bioscoop of kroelen met de katten.

Maak de volgende zin af: Geluk betekent voor mij…

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 9 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten