Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een blik vol Geluk

Geluk is iets dat voor iedereen heel erg persoonlijk is. Wat mij gelukkig maakt, hoeft jou niet gelukkig te maken en andersom. Geluk kan in hele kleine dingen zitten en ik heb veel bewondering voor de mensen die deze kleine dingen weten te vinden. Ik gun iedereen geluk, maar ik weet dat niet iedereen van evenveel geluk mag spreken. Niet iedereen kan zeggen dat het leven zo leuk is, niet iedereen kan een dag doorbrengen zonder zorgen en/of problemen en niet iedereen kan een dag doorbrengen zonder het hebben van pijn. Dat bewijst maar weer hoeveel van ons zichzelf gelukkig mogen noemen en hoeveel we dit zouden kunnen waarderen. Fijn dat er hiervoor geheugensteuntjes zijn, zoals dit leuke blik van de Hema.

Zelf heb ik ook nagedacht over de dingen die mij gelukkig maken. Er werd kleine Angelique al geleerd om tevreden te zijn met de kleine dingen en momenten te koesteren. Uiteraard is mijn lijstje in de loop der jaren wel veranderd.

 • Geluk betekent voor mij een glimlach zien bij de mensen om me heen. Ik hecht zo-veel waarde aan de well-being van anderen, het doet me echt zeer om te zien als iemand niet lekker in zijn vel zit of door omstandigheden niet kan genieten van het leven. Dat is denk ik ook de grootste reden dat humor zo belangrijk is voor me.
 • Geluk betekent voor mij voldoende energie hebben om de dag door te komen. Ik vind maar weinig vervelender dan iets uit willen voeren, maar het fysiek niet redden. Leuke afspraken af moeten zeggen of je taken niet meer kunnen doen. Wellicht herkenbaar voor anderen met hetzelfde probleem: gevangen zitten in een lichaam dat niet wil, met een geest dat heel graag wil.
 • Geluk betekent voor mij creatief kunnen zijn. Mooie dingen ontwerpen en van niets iets kunnen maken. Een idee dat je in je hoofd hebt tot leven kunnen brengen, zodat anderen het ook kunnen zien. Creativiteit is al zolang ik me kan herinneren een uitlaatklep voor me. Fijn dat ik de mogelijkheid heb om dit te kunnen.

 • Geluk betekent voor mij niet elke cent hoeven om te draaien om rond te kunnen komen. Vorig jaar schreef ik de blogpost wat ik zal doen met een miljoen (die overigens echt enorm vaak gelezen is) en daarin schreef ik dat ik wilde helpen waar dit nodig was. Niet zonder reden, want ik heb met eigen ogen mogen meemaken hoeveel geld kapot kan maken. Hoe ongelukkig een mens kan worden als er te weinig geld is om normaal te kunnen leven.
 • Geluk betekent voor mij mijn doelen kunnen behalen en daarmee mijn leven vorm te kunnen geven. Keuzes te maken en een bepaalde droom in gedachte hebben om naar toe te kunnen werken. Trots kunnen ervaren wanneer je weer een stap verder bent gekomen.
 • Geluk betekent voor mij kunnen genieten van de meest simpele dingen. Met een plaid op de bank een goede serie kijken, met een vriend(in) naar de bioscoop of kroelen met de katten.

Maak de volgende zin af: Geluk betekent voor mij…

Follow
9 Responses
 • Michelle
  februari 17, 2017

  Wat een leuk blikje! Ik heb ze al vaker voorbij zien komen, leuke herinneringen voor simpel geluk op één klein kaartje.
  Geluk is voor mij.. Dat ik en mijn familie, vrienden en geliefden gezond en gelukkig zijn. Een mooie dag die ik samen met ons gezinnetje mag doorbrengen.
  Michelle onlangs geplaatst…Mijn Hygge proeflapjeMy Profile

 • Sofie Katelijne
  februari 15, 2017

  Mooi onderwerp om aan te kaarten! Geluk is heel moeilijk te definiëren, is eerder een gevoel. Voor mij staat het synoniem voor een leven zonder zorgen 🙂

 • Kiss & Make-up
  februari 14, 2017

  Geluk betekent voor mij elke dag wakker worden zonder zorgen, blij met wie en wat je hebt, en met volle zin in de dag die gaat komen.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Ask Me Anything (And Win A Jo Malone Body Crème)My Profile

 • Morgaine
  februari 14, 2017

  Jouw woorden zijn mijn woorden, exact zo, geluk is voor mij, dat het in een klein hoekje zit en er elke dag een moment van geluk te vinden is als je maar om je heen durft te kijken, al is het de zon die schijnt, al is het Picasso die even lekker gek doet waar ik om kan lachen.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…As the world turnsMy Profile

 • Els
  februari 13, 2017

  Mooi artikel. Geluk betekent voor mij… liefde, rust en gezondheid.
  Els onlangs geplaatst…Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart”My Profile

 • Vlijtig Liesje
  februari 13, 2017

  Stilte en rust!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Onze eindeloze dagenMy Profile

 • Florentine
  februari 12, 2017

  Wat onwijs leuk!!! Ik word hier helemaal blij van <3
  Florentine onlangs geplaatst…Kiko ✾ Shade Fusion Trio BlushMy Profile

 • Joyce rdt
  februari 12, 2017

  Geluk betekent voor mij samenzijn met de mensen om wie ik geef in goede gezondheid. Liefs.x

 • Saskia
  februari 12, 2017

  Leuk! Ik heb een ouder blik vol geluk van de HEMA. Blijven echt leuke kaartjes<3
  Geluk is voor mij… Gezond zijn, kunnen doen wat ik leuk vind en alle middelen hebben om mijn leefstijl op mijn manier te kunnen doen 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge