Skip to main content
Pretty Personal

Dit wil ik gaan doen in 2017

By 9 februari 20174 Comments

2017 is in volle gang bezig (januari is notabele alweer voorbij!) en ik vond het wel eens tijd worden om te gaan werken aan nieuwe doelen. Van mijn huidige lijstje is er niet veel meer over en dat is écht heel erg fijn: er is een hoop behaald. Het afgelopen jaar heeft veel indruk op gemaakt en hoewel ik de doelen liever onder andere omstandigheden had behaald, ben ik blij dat ik ze achter me kan laten en vooruit kan gaan kijken. Kleine stappen hebben ervoor gezorgd dat ik een groot doel van mijn lijstje af kon strepen, deze methode gebruik ik graag opnieuw.

Woorden die het komende jaar zullen omschrijven, zijn: uitproberen, verkennen, vallen en opstaan. Voor het eerst is er wel een gewenste uitkomst, maar is er geen route die leidt naar mijn resultaten. Geen stageplan met een lijstje die je moet doorlopen en ook geen studie met bijbehorende verplichtingen. Nee, voor het eerst is het echt geheel aan mij.

Doelen 

 • Ik wil mijn Adobe kennis uitbreiden. Ik gebruik vooral Photoshop en op stage heb ik gewerkt met inDesign, maar ik wil nog veel meer leren. Toffe dingen kunnen maken en mooie dingen kunnen ontwerpen. Mijn interesse in de grafische wereld is er nog steeds, wellicht dat webdesign ook nog opnieuw op mijn pad komt.
 • Mijn cursus afronden. Ik leer mensen (online) te coachen en hier is het vak psychologie een belangrijk onderdeel van. Psychologie heb ik altijd al enorm interessant gevonden, fijn dat ik hier nu tijd voor had. Echter heb ik mijn boeken niet meer aangeraakt sinds ik niet lekker in mijn vel zit en hier wil ik graag verandering in brengen.
 • Een stappenplan voor werk/studie. Eerlijk is eerlijk: mijn doel kan wel zijn ‘een baan hebben’ of ‘studeren’, maar ik weet niet wat er voor nodig is om dit te kunnen realiseren. Hier wil ik aan gaan werken met iemand die er verstand van heeft en de weg weet naar een passende plek.
 • Voorbereiden op een eigen, nieuwe woning. Huizen zijn er niet voor het oprapen en ik ben hierdoor van verschillende factoren afhankelijk. ‘Uit huis gaan’ is daarom een doel die ik niet in mijn eentje kan bereiken. Wat ik natuurlijk wel kan doen is zoveel mogelijk om me heen blijven kijken, me laten informeren, sparen en wat uitzet aanschaffen. Langzaamaan wat voorbereidingen treffen. Maar stiekem hoop ik op goed nieuws en gaat het dan heel snel! 
 • Het verhaal dat ik in mijn hoofd heb op papier zetten. Ik loop al een lang tijd rond met een verhaal in mijn hoofd en deze pas ik ook steeds aan. Zonde, want negen van de tien dingen vergeet je en kun je dus ook niet meer terughalen. Op papier zetten dus.
 • Vrede sluiten met de dingen die ik niet kan veranderen. Ik weet het: je hebt alleen maar zeggenschap over de dingen die jij doet, niet over dingen die anderen doen. Ik geef anderen het advies om geen energie te verspillen aan iets wat je niet kunt veranderen en ondanks dat ik hier achter sta, doe ik het zelf ook. Sommige dingen veranderen niet, hoe graag je het ook anders ziet. Ik hoop dat ik wat zaken kan laten rusten!
 • Meer met de camera op pad. Gewoon, omdat ik kan genieten van een mooie foto.

Wat is een doel waar jij momenteel aan werkt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

 • Michelle schreef:

  Hele mooie doelen heb je voor jezelf gesteld. En idd, even snel je gedachten of verhaal op papier zetten is heel verstandig want voordat je het weet, ben je het alweer kwijt.
  Mijn doel voor dit jaar is vooral om mijn eigen weg te vinden in het moederschap. Toch tijd blijven vrij maken voor sociale contacten, hobby’s, lekker de natuur ingaan etc.. Ook wil ik mijn conditie weer wat gaan opbouwen d.m.v te gaan wandelen. Momenteel kan ik weer 45 minuten goed volhouden, dus daar ben ik al hardstikke blij mee.

 • Els schreef:

  Mooie wensen. En ik kan je zeggen grafisch ontwerper zijn is hartstikke tof :-).

 • Kirsty schreef:

  Mooie doelen! Ik denk dat het zeker een goed idee is om je verhaal op papier te zetten, het is zo zonde als ideeën vergeten worden! Zelf werk ik momenteel vooral aan het behouden van balans nu ik het druk heb met lesgeven, uni en mijn blog.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten