Skip to main content

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe lijst aan films. De afgelopen twee jaar (bekijk hier Gezien en Gelezen 2015 en hier Gezien en Gelezen 2016) was ik niet zo enthousiast over de films die in Pathé te vinden waren, maar ik heb het gevoel dat 2017 hier verandering in gaat brengen. Januari was een goede start, al was de meerderheid ook al te bekijken in december. De tripjes naar de bioscoop waren heel gezellig en grote spoiler: over alle films ben ik enthousiast! Drie compleet verschillende films, maar ik zal ze je alle drie aan kunnen raden.

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them

“Fantastic Beasts and Where to Find Them” begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld. Bron

Uiteraard was elke Harry Potter liefhebber op de hoogte van deze film, of eigenlijk moet ik filmreeks zeggen. Ik heb me erg vermaakt met deze nieuwe toevoeging van J.K. Rowling. Persoonlijk kon ik er wel iets van de Potter sfeer in terug vinden, het blijft zo magisch. Ook ben ik erg blij met Eddie Redmayne, wat doet hij het toch goed! Ik kan niet wachten op het volgende deel.

 

Brimstone

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt. Bron

Deze thriller sprak me erg aan, maar ik ben geen held met martelingen en laat dit nou meerdere malen in deze film aanwezig te zijn. Althans, als je de recensies mag geloven. Een duister, maar goed verhaal van twee en een half uur lang. Niet zo heftig en bloederig als wordt beweerd, maar zeker het kijken waard als dit genre je aanspreekt.

 

Collateral Beauty

Een succesvolle New Yorkse reclameman (Will Smith) raakt door een tragedie diep in de put. Terwijl zijn vrienden zich ernstig zorgen maken om zijn welzijn, probeert hij antwoorden te krijgen vanuit het universum door brieven te schrijven naar Liefde, Tijd en Dood. Pas op het moment dat er onverwacht persoonlijke reacties komen op zijn brieven, begint hij langzaam te begrijpen hoe deze elementen met elkaar verbonden zijn in het leven en ontdekt hij dat er zelfs in tijden van groot verlies ook mooie momenten van betekenis en schoonheid kunnen zijn. Bron

Jemig, wat wilde ik deze film graag zien! Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe het schrijven van brieven je kan helpen in een situatie. Hoe het je helpt om vooruit te gaan, als je maar toe weet te geven aan de gebeurtenis. Eerlijk, ik werd er wel een beetje emotioneel van, al had her van mij nog wel wat diepgang mogen hebben.

Welke films staan er inmiddels al op jouw lijstje?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 7 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten