Skip to main content

Tijdens het schrijven van mijn terugblik artikelen realiseerde ik me dat niet alles op mijn blog genoemd is. Ik heb meerdere offline tijden gehad en dat betekent natuurlijk niet dat het leven dan ook stopt (want nee, niet álles speelt zich online af!). Laten we nog een keer terug gaan in de tijd om te kijken hoe mijn (blog)jaar was. Wat gebeurde er? Waar schreef ik over? Waar schreef ik niet over? Hierbij 2016 in lijstjes.

Top 5 films

 • Fantastic Beasts and Where To Find Them
 • The Jungle Book
 • The Legend of Tarzan
 • The 5th Wave
 • How to be single

Ik ben altijd een grote filmliefhebber geweest en was continu opzoek naar een nieuwe film. Echter kon ik dit jaar mijn aandacht er maar moeilijk bij houden en daarom is mijn lijstje ook niet zo lang. Maar mijn grote favoriet van het jaar was uiteraard Fantastic Beasts and Where To Find Them.

Top 5 nummers
Top 5 blogposts

Het was geen blogjaar voor me en dat vind ik jammer. Afstuderen en de problemen met school slokte al mijn tijd en energie op, maar ook de inspiratie was helemaal weg. Gelukkig kan ik langzaam mijn focus verleggen en heb ik ook eindelijk een lay-out kunnen knutselen waar ik tevreden mee ben. Ik vond het wel tijd voor een frisse start.

Top 5 series

 • The Walking Dead
 • Suits
 • Grimm
 • The Originals
 • Supernatural

Ik ben hard opzoek naar meer series, maar een echte ontdekking van vorig jaar was natuurlijk The Walking Dead! Wat een goede serie is dat. Ik kijk meerdere series dan dit lijstje, maar er zijn toch ook wat series afgevallen. Laat het me vooral weten wanneer jij een leuke serie volgt! Momenteel volg ik NCIS/Criminal Minds. De grootste tegenvaller was The Vampire Diaries. Jammer!

Top 5 favoriete dagen

 • Maandag 25 januari ging ik naar het concert van Hozier.
 • Zaterdag 9 april vierde ik mijn 23ste verjaardag
 • Woensdag 6 juli kreeg ik het telefoontje dat ik mijn diploma mocht komen tekenen.
 • Donderdag 22 september gingen we met zijn allen uit eten om te vieren dat ik mijn papiertje had gehaald.
 • Vrijdag 18 november ging ik voor het eerst naar de jobcoach en begon ik aan een nieuw hoofdstuk.

Top 5 leermomenten

 • Als je niks aan een situatie kunt veranderen, zijn je zorgen of frustraties écht verspilling van je energie of tijd. Ik heb me héél erg kwaad gemaakt om hoe ik behandeld werd door een leraar, maar meer dan het aangeven en de school het laten oplossen (wat ze niet hebben gedaan overigens) kon ik niet doen. Inmiddels ben ik een half jaar afgestudeerd en het enige wat ik kan hopen is dat het een verschil heeft gemaakt voor een andere student.
 • Je kwetsbaar open durven te stellen is ontzettend dapper. Misschien mét uitkomst, misschien zonder resultaat, maar je hebt het wel mooi gedaan!
 • Je hebt tijd nodig om teleurstellingen een plekje te kunnen geven. Ik wéét het, maar ik handel er nog niet naar. Ik voelde me echt heel rot na de afwijzing van de urgentie en alle woningen die ik aan me voorbij heb moeten laten gaan. Ik deed er nonchalant over, want wat kon ik er aan veranderen? Maar het was rot en daar had ik best even over mogen mopperen.
 • Als je gevoel je iets wilt zeggen, luister er dan naar, ook al weet je verstand niet waar het over gaat.
 • Het is niet erg om niet alle antwoorden te weten, leren doen we nog elke dag.

Wat is jouw beste herinnering aan 2016?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

 • Morgaine schreef:

  Eerst even, Fantastic Beasts ga ik vanmiddag heen, omdat het niet anders kan, nog 1 voorstelling op de zondag, maar wel laat vanmiddag, ben erg benieuwd!

  Series die ik mis maar ik super vind op Netflix: 1. Outlander 2. The Crown 3. Frequency (nog niet compleet maar zo spannend) 4. Stranger Things 5. A year in de Life Gillmore Girls.

  En wat mij het meeste is bij gebleven van 2016, in het algmeen, elke keer weer als mijn ouders op vakantie gaan, vroeg of laat, dan is het hier nog niet zo heel erg mooi weer of half om half, en ja hoor, toen zij gingen… kregen we hier de hittegolf in sept. whahahaha

  Verder alle mooie momenten met mijn beste vriend, nieuwe ontmoeting met een andere nu vriend, een vriend gewoon hoor. De boottochtjes, best wel veel kunnen doen en gemaakt afgelopen jaar, en nog zoveel meer…

  X

 • Kimberly schreef:

  Wat een leuk idee voor een blog

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten