Skip to main content

Op de eerste dag van het nieuwe jaar blik ik nog even terug op de maand December. Deze feestmaand lijkt bijna aan me voorbij gevlogen te zijn. Ongelooflijk dat 31 dagen zo snel zijn gegaan! Gelukkig hebben we de foto’s nog, zullen we maar zeggen :-).

 • De eerste dagen waren gevuld met al het geregel voor 5 december: Sinterklaas. Met een groep speelden wij het dobbelspel en daar moesten cadeautjes voor gekocht worden. Daarnaast versier je het huis, haal je wat lekkers voor erbij en zorg je dat het spel goed gespeeld kan worden. We hebben in een deuk gelegen! Leuk om iedereen te zien genieten en strijden voor bepaalde items.
 • De dagen rondom 15 december waren weer even moeilijk. Normaal gesproken verwoord ik dit in een persoonlijke brief, maar dit jaar kon ik de woorden niet tot zinnen vormen. De acceptatie dat het beter is zo gemengd met een groot gemis is iets wat ik deze maand moeilijk vond. Ik mis de tijd hoe het was, samen met mijn opa.
 • Ik besloot dat het tijd was om actief iets voor anderen te gaan doen en schreef daarom onder andere Kerstkaarten naar eenzame ouderen. Fijn om weer eens bezig te zijn, ik mis het erg.
 • Het ziek zijn ging helaas gewoon verder, niet alleen qua griep maar ook de lichamelijke pijn. We hebben veel vochtig weer/mist gehad en dat reageer ik altijd wat slechter op, maar omdat mijn weerstand al zo laag was, ging het even helemaal niet meer.
 • Eerste Kerstdag was ik goed ziek, maar ik heb er zoveel mogelijk van proberen te genieten. ‘s Avonds ging de gourmet aan en de volgende dag ging het een stukje beter. We hebben cadeau’s aan elkaar gegeven en allemaal spelletjes gedaan.
 • Toen werd het even héél spannend, er kwam namelijk een huis vrij die ik mogelijk zou kunnen krijgen. Er spookte allemaal dingen door mijn hoofd heen! Ik wilde niet teveel hopen, maar ook niet doemdenken. Helaas is het feestje toch niet doorgegaan en daar heb ik even van gebaald. Inmiddels ben ik weer aan de slag gegaan en ben ik ook van plan om wat hulp in te schakelen. Ik probeer het inmiddels al jaren zelf en ik kom er simpelweg niet uit.
 • Tja, geloof het of niet, toen stond Oud & Nieuw alweer voor de deur! Jemig, wat keek ik daar naar uit, ik wilde 2016 zo graag afsluiten dat ik er bijna emotioneel van werd. Het was een jaar van doelen behalen, persoonlijke groei en leermomenten. Maar ook een jaar van bikkelen, pijn, willen opgeven en toch doorgaan. Ik was heel bewust bezig met een nieuwe start en ik ben heel blij dat het zover is.

Gelukkig nieuwjaar! Laten we er iets moois van gaan maken met zijn allen. Dat 2017 maar een mooi, gelukkig én gezond jaar voor je mag worden. ♥

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Morgaine schreef:

  Een heel gelukkig nieuwjaar, dat je jouw wensen en dromen maar uit mogen komen, en hopelijk voel jij je nu al een stuk beter, zo niet? Beterschap!

  X

 • Michelle schreef:

  Vervelend is dit koude en vochtige weer he! Ik merk het zelf ook goed. Ik lig momenteel steeds weer wat vroeger in bed omdat alles zo zeer doet.
  Gelukkig ben ik van zorgverzekering veranderd en kan ik dit jaar vaker naar de fysio zonder dat ik het zelf hoef te betalen. Spannend zeg, een eigen huisje! Ga je daar nog meer over schrijven dit jaar?

  Op naar een heel mooi tweeduizendzeventien!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten