Skip to main content
iMonth

2016 recap

By 31 december 2016mei 27th, 20203 Comments

Het is de hoogste tijd voor een volledige terugblik. Over een paar uur kunnen we het jaar 2016 gedag zeggen en kunnen we 2017 verwelkomen. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, al lijkt januari wel heel lang geleden nu ik mijn oude iMonths weer bekijk. Er is een hoop gebeurd het afgelopen jaar, laten we er snel doorheen gaan. #toeaaneennieuwbegin

Januari

Untitled-2-Recovered

Jeetje, deze foto’s zijn over een aantal dagen al een jaar oud. Januari was een drukke maand waarin er veel geregeld moest worden. Na vele gesprekken (en teleurstellingen) met school, mocht ik dan eindelijk gaan solliciteren. Ik ging voor het eerst langs, ik werd aangenomen en ik werd goed ziek. Dat was écht niet fijn! Na een flinke kuur ging het eindelijk steeds een beetje beter. Er gebeurde iets héél tofs: het concert van Hozier. Ik zou zo weer naar een concert van hem gaan, ik heb er ontzettend van genoten!

Februari

Untitled-1

Er gebeurde zóveel deze maand, maar ik kon de woorden niet vinden om dit te beschrijven. Ik heb flink wat afgereisd om documentatie te regelen omtrent het afstuderen. Ik begon met stage, maar ik kon het balans niet vinden tussen werk en rust. Opgejaagd en onbegrepen voelde ik me, stage ging maar twee weken goed. Goed, ik wilde afstuderen, dus ik deed wat ik moest doen.

Maart

Untitled-1

Stage, stage, stage en afstuderen. Dat was in een paar woorden de maand maart voor me. Ik zocht ontspanning in het creatief bezig zijn, maar tevergeefs. Wanneer je mijn #ProjectAfstuderen hebt gevolgd, dan weet je dat er continu wel iets mis ging. Dit kon ik gewoon niet naast me neerleggen.. Om het af te sluiten met iets leuks: ik liet mijn haar een ander kleurtje verven. Zo heb ik het de rest van het jaar ook gelaten, dus dit was een goede keuze.

April

Untitled-1

Deze maand vierde ik mijn 23ste verjaardag, was ik voor 25% afgestudeerd en genoot ik van de steeds hogere temperaturen. Ja, al mijn tijd zat inderdaad in het studeren, dat is vooral te merken in de vele iMonths. Ik had écht nergens anders energie voor.

Mei

i1

De barbecue ging voor het eerst aan en dat is zo’n beetje het enige wat ik kwijt kan over deze maand. Het leek even helemaal mis te gaan met afstuderen, toen ze school belangrijke data’s niet doorgaf. Gelukkig is alles goed gekomen en heb ik wederom een kerntaak weten af te ronden. Op stage ging ik steeds vaker apart zitten, het was écht niet leuk meer bij dit bedrijf. Ze hebben me compleet links laten liggen en dan kon ik er maar net zo goed niet bij zijn.

Juni

Untitled-2

In tegenstelling tot de maand hiervoor wil ik deze maand helemaal niet overslaan! Wat voelde ik me toch ineens goed. Ik moest examens doen en was dagen in de weer. Ik heb zulke bijzondere gesprekken gevoerd en mooie complimenten gekregen. Ik vind het simpelweg fijn om dagelijks het huis uit te zijn om ergens aan te werken, dat was ook wat ik het meest miste het afgelopen schooljaar en heel even had ik dit weer terug.

Juli

Untitled-1

Een maand vol emoties. Mijn dagen waren gevuld met het afronden van mijn kerntaken en tussendoor maakte ik vaak een wandeling om mijn hoofd leeg te maken. Jemig, als ik er nog aan terug denk, wat was ik op van de zenuwen! Ik kon er amper van eten. Toch kwam het verlossende telefoontje: mijn diploma lag op me te wachten. Eindelijk was ik afgestudeerd! Mijn grootste doel gehaald! En wat was het wárm.

Augustus

imonth

Wat was dit vreemd, ineens had ik niks meer om handen. Van elke dag beginnen met buikpijn en eindigen met onrust, kon ik alles loslaten en dit vond ik echt heel moeilijk. Iedereen wees me er ook op dat ik kon genieten, dat had ik verdiend, maar ik maakte me zo druk over een vervolg! Wat moest ik nu? Je zou bijna kunnen zeggen dat ik afkickverschijnselen had, haha. Ik maakte nog veel meer wandelingen en probeerde de rust te vinden.

September

Ik ging iets doen wat ik al heel lang wilde doen en dat was met zijn allen uit eten gaan. Super, het was echt een geslaagde avond! Ik bestelde een aantal boeken en ging weer voor het eerst in een lange tijd weer eens lezen. Veel meer dan mijn standaard afspraken gebeurde er niet en dat had ik eigenlijk ook wel nodig. Ik werd enorm ziek deze maand en wilde hier eigenlijk niet aan toe geven.

Oktober

En ik ben ook niets anders meer geweest dan ziek. Enorm balen, maar het was iets waar ik op kon wachten. De problemen op school in combinatie met het afstuderen was gewoonweg teveel, maar ik moest en zou mijn diploma halen. Momenteel kan ik niets anders doen dan deze periode uitzieken en accepteren dat het zo is.

November

Vorige maand had ik twee weken dat ik me echt weer mezelf voelde en dat was heel fijn, daar werk ik naar toe! Ik maakte voor het eerst weer wat voorzichtige wandelingen, had een afspraak bij de tandarts, installeerde (ja, ik vind dat dit kan. Het is nog een knap lastig werkje) mijn Kerstboom die ik had gekregen en ik ging naar de bioscoop. Daarna werd ik helaas weer ziek.

Jemig, wat een bewogen jaar is het geweest. Ik ging van het ene uiterste, naar het andere uiterste. Als ik iets zou mogen veranderen, dan had het hiermee te maken gehad. Van het nooit tijd hebben naar alle tijd hebben vond ik echt een hele moeilijke overgang. Het liefst had ik dan ook langzaam afgebouwd en nog iets om handen gehad. Zoals jullie weten is dit door omstandigheden niet gelukt.

December gaat nog een dagje door en over enkele uren nemen we afscheid van het jaar 2016. Bizar, voor mijn gevoel is het zo ontzettend snel gegaan. Maar ik ben klaar voor een nieuw begin, ik verwelkom 2017 met open armen.

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een heel mooi, gelukkig Nieuwjaar! Maak er het allerbeste van.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Morgaine schreef:

  Een heel fijn overzichtje toch, tegenslagen horen erbij in het leven, echt iedereen, ook zij die in een sprookje lijken te leven hebben zo hier en daar wel wat aan de hand, dat 2017 maar een heel mooi jaar mag worden voor jou/jullie!

  X

 • Michelle schreef:

  Een mooi overzichtje om nog eens terug te bekijken. Hopelijk wordt 2017 een wat rustiger jaar voor jouw, vol met mooie momenten,fijne wandelingen en creatieve middagen.
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2017!

  Liefs Michelle

 • Els schreef:

  Mooi overzicht! Veel uitersten! Ik wens je het beste voor 2017!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten