Skip to main content

Op de dag van de diploma-uitreiking werd ik gebeld dat ik mijn diploma mocht komen tekenen. Wat was dit schrikken, dit was helemaal niet de planning! –Helaas staat mijn naam nog steeds verkeerd en moet ik nog steeds een keer terug komen.– Deze dag is vijf, bijna zes maanden geleden en het is tijd om mijn laatste blik hierop te werpen. ‘What happens in 2016 stays in 201t6’ dat is iets wat ik ga proberen, wanneer ik 2017 ga verwelkomen. #ProjectAfstuderen hoort hier ook bij. Dit zal (voor nu) mijn laatste post voor deze reeks zijn.

Mijn grootste doel heb ik kunnen behalen, maar dit ging zoals de meeste wel weten niet zonder slag of stoot. Ondanks alle problemen heb ik de afgelopen weken geprobeerd om er een positieve wending aan te geven en het op een goede manier af te sluiten.

#ProjectAfstuderen in een paar updates

Brieven

Het is een traject voor me geweest. Vóór school, óp school maar zeker ook na school. 5 jaar zijn we inmiddels verder en in die tijd ben ik veranderd en heb ik ook veel geleerd. Alle problemen en dingen die gezegd zijn waren moeilijk voor me, maar hier heb ik genoeg woorden aan vuil gemaakt. Ik probeer me te focussen op al het goed dat deze periode me gebracht heeft. Dat is tenslotte het enige wat ik mee wil nemen naar het volgende jaar.

16 fijne momenten en dingen die ik geleerd heb tijdens #ProjectAfstuderen

 • Vanaf de eerste week school al een leuk clubje aan mensen hebben waar je mee om ging. Ik vond het altijd zo gezellig hoe wij de tijd met elkaar doorbrachten. Ik was zo onzeker over mezelf, ik zag dit echt niet aankomen. Dit deed me echt heel goed!
 • Klasgenoten, andere studenten en docenten die heel enthousiast zijn over je werk. Vooral de allereerste keer toen mijn Photoshop creatie getoond werd in de les. Priceless, echt waar.
 • Ik heb geleerd dat ik, onder goede omstandigheden, best veel van mezelf kan vragen. Hele dagen school waren vermoeiend, maar ik zat er wel elke keer.
 • De keer dat ik samen met een vriendin vééls te vroeg op school was en we samen naar mijn huis gingen om een kopje thee te drinken. Zoiets simpels, maar zo’n leuk en fijn moment.
 • Het Kunstlokaal leerde me elke keer weer dat ik helemaal in mijn element was in die omgeving. Er was iets aan dat lokaal waardoor ik me er op mijn plek voelde.
 • Stage heeft mij enorm veel gebracht, hier heb ik echt het meeste over mijzelf geleerd. De dingen waar ik trots op mocht zijn, de dingen waar ik goed in ben, maar ook zeker de dingen waar ik aan zou moeten werken. Toen ik overgeplaatst werd naar de afdeling communicatie ben ik ook heel erg met mijn zelfvertrouwen geholpen en kon ik steeds meer op mijn eigen benen staan en het voor mezelf opnemen.
 • De vele lunchdates met mijn collega’s en de vele pauze momenten met een andere stagiair.
 • De verse aardbeien, slagroom, wafels en alle mensen waar ik mee gewerkt had op mijn laatste stagedag. Er werd mij een baan aangeboden en ik ging naar huis met het mooiste boeket dat ik had gezien. Een hele fijne dag was dit.
 • Ik raakte heel goed bevriend met een van mijn klasgenoten en had hier, ondanks dat we elkaar niet zagen door verschillende stages, vele leuke gesprekken mee.
 • Waar ik ook goede herinneringen aan heb is een project dat we hadden. Dit was heel uitgebreid en moest in een groepje worden uitgevoerd. Samen met hun heb ik een trailer gemaakt voor een horrorfilm. Ja, greenscreen en alles!

dsc_0476

 • Anderhalf jaar lang heb ik me op mijn plek gevoeld en ik heb geleerd dat dit echt enorm belangrijk is. Ben je ergens waar je niet wilt zijn of doe je iets waar je geen voldoening van krijgt dan zuigt dit alle energie uit je die je hebt.
 • Mijn mondeling Nederlands & Engels krijgen ook een plekje in deze lijst. Natuurlijk ben ik trots op alle prestaties die ik heb geleverd maar mezelf echt presenteren was iets waar ik slapeloze nachten van had. Deze gesprekken waren met leuke mensen die me wederom wezen op mijn kwaliteiten. Ik mocht ze echt laten zien.
 • Een onwijs fijn moment was toen ik na de zomervakantie weer opnieuw ging stagelopen bij mijn stagebedrijf. De mensen waren zo lief en enthousiast. Ik heb een hele lading aan complimenten en liefde mogen ontvangen van die afdeling! Heel fijn om aan terug te denken.
 • Het moment dat ik een jaar stage had gehad en mijn examens had gedaan en dacht.. ik heb dit allemaal op eigen houtje gedaan.
 • Een grote les die ik geleerd heb is dat niks of niemand je van je grenzen of streven moet halen. Het is er voor een reden en je hebt al het recht om dit te hebben en hierbij te blijven. Wat men er ook van mag vinden.
 • Klaar zijn met alle kerntaken en je realiseren dat je het gehaald hebt!

Zoals ik al zei moet ik nog een keer terug om mijn diploma opnieuw te tekenen. Eerder hield dit me tegen om volledig aan de slag te gaan met mijn nieuwe hoofdstuk. Maar nee, ik heb gestudeerd, ik heb mijn diploma, het was geen makkelijke tijd maar er zijn genoeg momenten die ik koester en in 2017 begin ik aan een nieuw avontuur.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

 • Denise schreef:

  Wat een mooi stukje om te lezen. Maakt me blij om te zien dat je met zoveel plezier je opleiding en stage deed! Bij mij was dit namelijk heel anders: de opleiding was heel chatisch en heb extreem weinig geleerd. Ook de stages zelf waren allemaal niks. Was helemaal niet de richting die ik op wou, etc. Maar ondanks dat alles, heb ik ook mijn diploma gehaald!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten