Skip to main content
Dagelijks leven

Ik neem voorgoed afscheid

By 17 november 20163 Comments

Beste afgelopen vier jaar,

De laatste keer dat ik je schreef is een aantal maanden geleden. Toch, het voelt alsof ik gisteren mijn laatste zin afsloot met een punt. De zomer nooit begonnen, mijn verslag nooit ingeleverd, mijn diploma nooit getekend. Nooit uit eten geweest, nooit op de uitreiking aanwezig, nooit geheel kunnen zeggen: vaarwel. Nooit het een afgesloten, nooit aan het ander begonnen. En toch typ ik dit bericht met een Kerstboom gevuld met versiersels op de achtergrond. Tijd, het gaat gewoon verder. En dat wil ik ook gaan proberen!

Ik weet hoe ik ben met het loslaten van bepaalde situaties, ik ben blij dat ik goed heb kunnen inschatten dat ik het niet meteen naast me neer kon leggen. Hoewel ik dit graag zou willen, kon ik het niet van mezelf eisen. De manier waarop de school met mij omging was simpelweg niet normaal. Er is veel gebeurd en er is veel gezegd, zelfs nog op de diploma-uitreiking. Ik gunde mezelf de tijd om alles te kunnen verwerken.

Wat ik de school zo kwalijk neem is de vele keren dat ik gedwongen werd om over mijn grenzen heen te gaan. Ik had mezelf al bewezen, de stages gelopen, de examens gedaan; maar er werd steeds meer verzonnen voor mij om nog te moeten doen. Hoe langer het duurde, hoe slechter mijn gezondheid werd. Zo slecht dat ik bijna voor de eindstreep zou moeten stoppen. Zo slecht dat ik nu, maanden later, nog steeds ziek ben.

En ik hoor nog steeds dat zinnetje die ervoor zorgde dat ik me ontzettend onbegrepen voel: ‘Gewoon nog even volhouden hoor, Angélique.’

Een paar weken geleden moest ik terug naar de plek waar ik de afgelopen vier jaar het meest doorgebracht had. Achteraf ben ik opgelucht dat ik gegaan ben, want voor het eerst kon ik een hoop negatieve gevoelens kwijt. En opeens was jij, de afgelopen vier jaar, een stukje lichter. Werden de opmerkingen als ‘jij hebt geen kennis’ of ‘jij hebt geen uithoudingsvermogen/motivatie’ , die ik heb ervaren als feiten, slechts meningen.

Ik hoop op deze manier verder te gaan en de rest een plekje te kunnen geven. Daarnaast hoop ik ook goed te revalideren. Het heeft lang genoeg geduurd; het enige wat ik nog moet doen is mijn diploma ophalen en daarna is het klaar. Daarna ga ik verder en kijk ik terug op de fijne momenten die ik gehad heb.

Liefs,
Angélique

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Michelle schreef:

  Mooie post, hopelijk kan je het snel een plekje geven en weer verder met andere, fijnere dingen!

 • jeapiebel schreef:

  Terugkijken op een fijn moment is een goede keus. Laat de slechte ervaring zoals het is. Het is al voorbij en je hebt het gehaald en goed gedaan, zoals je kon. Laat de opmerking en slechte ervaring je niet meer in de weg staan, het is al verleden tijd. Je weet je kunt het.

 • Morgaine schreef:

  Even een plak berichtje, alles is oké.
  Ik kom even gedag zeggen, i’m still alive!
  Omdat velen mij gingen missen heb ik even een update geplaatst, maar ik ben er nog niet helemaal, de onrust om weer te haken is groot, plus vanaf maandag werk ik er weer een ochtend bij, de nieuwe dienstregeling gaat per nu van start.
  Ik wens jou/jullie een heel fijn weekend toe, nog even geduld en ik zal er ook vast en zeker weer zijn.
  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten