Skip to main content

Sporten! Ik denk dat het inmiddels wel bekend is dat het niet mijn grootste hobby is. Zo niet, dan praat ik je even bij: Hoi, ik ben Angélique en ik hou niet van sporten. Er zit alleen een grote ‘maar’ aan dit verhaal, want ik doe het namelijk wel wekelijks. Jarenlang ben ik, uitzonderingen daargelaten, al bezig met deze activiteit. Ja, zelfs tijdens het sporten is mijn grijze massa bezig met allemaal vragen én meningen. Okay, behalve dan als ik op de crosstrainer sta en na een x aantal minuten mijn tong op mijn hielen hangt, maar verder hebben mijn gedachten de kans om van alles te bedenken. Mét een knipoog, zoals jullie wel een beetje van mij gewend zijn! 😉

  • Dus ik kom daar de zaal in, dat betekent dat ik mezelf bij elkaar heb weten te rapen (ik zou een hele aparte blogpost kunnen schrijven over wat ik denk vóór dat ik ga sporten) en ik ben helemaal klaar voor de start. Tenminste, dat denk ik voordat ik me besef dat ik negentig NEGENTIG minuten aan de bak mag. Maar hoe dan?
  • Ik begrijp niet dat iemand ooit heeft bedacht dat het misschien wel vermakelijk is om op een stoel te gaan zitten en om te gaan trekken aan een touw met gewichten eraan. Het is niet dat ik verwacht dat ik ala Tarzan vrolijk heen en weer kan slingeren terwijl ik mijn eigen gewicht mag dragen (waar ik wel ‘even’ wat harder voor mag trainen overigens), maar het had toch wel iets leuker dan dat kunnen zijn?
  • Voor iedereen die geen motivatie heeft om te fietsen of te lopen op de loopband: ik begrijp je helemaal. Het is ook frustrerend om zoveel minuten, op zo’n tempo te lopen of fietsen en je komt geen steek verder! Je eindigt letterlijk waar je begonnen bent en onderweg heb je niet eens kunnen genieten van een mooi uitzicht of iets dergelijks. Ik voel je pijn hoor, echt.
  • Wat is de meerwaarde van het wegdrukken van gewicht met je benen als je heel de dag door je eigen aantal kilo’s mag dragen? Zal het stom zijn als ik zo’n vraag stel? Vast wel toch, je hebt niet voor niks zulke apparaten. Aan de andere kant zijn er ook andere apparaten op de markt die ook niet heel nuttig zijn. Wat een dilemma…
  • Wacht even, er zijn ook mensen die dit gedoe ook allemaal echt leuk vinden he? Dus niet alleen ‘ik werk aan mijn gezondheid’, maar echt ‘ik vind dit leuk om te doen’. Ik vind het bijzonder, ik kan het namelijk gewoon niet zien! Als we het gaan hebben over de laatste episode van The Walking Dead, dan begrijp ik het, maar sport? Hoe?
  • Zal dit echt geholpen hebben? Heb ik mijn lichaam hier een plezier mee gedaan?

Is sporten een hobby van je?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 7 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten