Skip to main content

Na het afstuderen bleef ik achter met een hele lading emoties die ik niet kwijt kon. Niet alleen het studeren van een vak waar ik niet volledig achter stond (en dus véél energie vroeg), maar ook de dingen die gezegd en gebeurd zijn zaten me dwars. Voor mijn gevoel zat ik vast; ik kon dit hoofdstuk niet afsluiten, maar het lukte me ook niet om aan een nieuwe te beginnen. Wat moet ik nou? was de vraag die steeds door mijn grijze massa dwarrelde. Ik heb erg van de zomer genoten, maar helaas laadde ik niet op. Ik vond het moeilijk om positief te blijven met alle pijn- en vermoeidheidsklachten. Toch zette ik de knop om.

Zoals ik hier al vertelde had ik een gesprek op school. Afgesproken was dat ik de coach zou ondersteunen om andere studenten te helpen afstuderen, terwijl er ondertussen gekeken zou worden naar een andere opleiding. Helaas kreeg de realist (die een beetje pessimistisch is) in mij gelijk: er werd tegen me gesproken alsof hier nooit een woord over gewisseld was. Een probleem waar ik veel vaker tegenaan gelopen ben! Toen was ik echt klaar met dit hoofdstuk en heb ik nog eens goed kenbaar gemaakt hoe erg ik de afstudeertijd heb ervaren. Ik zorgde ervoor dat mijn diploma opnieuw werd aangevraagd en ik ging weer terug naar huis. Onderweg merkte ik pas hoeveel emotie en frustratie ik achter heb kunnen laten.

Eigenlijk voelde het alsof er een deur openging: mogelijkheden, ze waren er weer. Ik boog me nogmaals over de keuze over mijn studie. Creatief vak? Hulpverlening? Eerder brak het zweet me uit als ik een keuze moest maken. Ik vind beide vakken leuk, ze passen goed bij me. Maar het was duidelijk, het creatieve vak waar ik altijd al mee bezig was geweest, was echt mijn ding. Opeens kon ik me ook neerleggen bij het behalen van mijn diploma, want zo’n foute keuze was dit dus blijkbaar niet.

dsc_0429

Eindelijk had ik het gevoel dat het tijd was voor taart! Ik maakte bovenstaande exemplaar. Het verdiend geen schoonheidsprijs, maar hij was erg lekker. Volgende week ga ik een serieus gesprek voeren over studeren en werk bij een ander bedrijf en hier ben ik echt heel benieuwd naar.

Ik hoop dat hierdoor ook mijn lichamelijke conditie ook steeds een stukje beter zal worden, zodat ik de energie heb om lekker aan de slag te gaan met mijn blog en alle andere dingen die ik nu vaak heb moeten laten liggen. Er wordt aan gewerkt, we zijn weer wat stappen verder. 🙂

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten