Skip to main content

Bij vooruitgang hoort verandering, maar niet bij elke verandering hoort perse vooruitgang. De een heeft ze wat duidelijker in beeld dan de andere: doelen. We hebben ze allemaal. We zouden er iets voor moeten doen om deze te kunnen behalen en mijn advies hierin zal zijn: maak het klein. Hak je doel in stukjes en geef jezelf een schouderklop wanneer je weer dichterbij de eindstreep bent gekomen. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn óók die zaken waar we zo nu en dan aan denken die we zouden willen veranderen. Het heeft geen haast, het hoeft niet nu, maar het zou leuk zijn. Hierbij de dingen die ik mezelf elke dag beloof.

 • Vandaag ga ik écht vroeg naar bed. Een klassieker natuurlijk, maar geen makkelijke opgave voor een nachtbraker als ik. De ideeën, de creativiteit, het komt in de late avonduren. Maar ik heb natuurlijk ook echt mijn slaap nodig!
 • Morgen sta ik écht wat eerder op. Ik sta al niet heel laat naast mijn bed, maar er is gewoon iets met vroeg wakker zijn en zien dat de wereld om je heen langzaam opstart. Wakker worden in álle rust, heer-lijk.
 • Vandaag hou ik het opgeruimd en netjes. Ik kan opruimen volgens de Ikea-standaarden, maar het kan ook zó weer een rotzooi worden. Opruimen is zoveel makkelijker wanneer je het een beetje bijhoudt, maar dat denk ik vooral als de kaboutertjes (want wie anders?) er al een rommel van gemaakt hebben.
 • Vandaag ga ik écht voldoende drinken. Soms ben je gewoon zo druk bezig dat de tijd voorbij vliegt. Op zulke dagen moet ik er wat meer op letten!
 • Vandaag ga ik écht dat klusje doen wat ik eindeloos aan het uitstellen ben. Administratieve dingen bijvoorbeeld, niet mijn ding.

Ach, niet elke dag is hetzelfde. Zolang we allemaal maar de kant op kunnen gaan die we op willen gaan.

Is er iets wat jij jezelf elke dag belooft?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Morgaine schreef:

  Ja en nee herkenbaar, het hangt ervan af, zoals nu, was ik klaarwakker afgelopen nacht en ik vergat even dat ik nu zometeen fysio heb, om half 2 lag ik op bed, ik zag de wekker nog een keer om 3 uur ergens en dacht, ik zie wel.. creatieve mensen als je goed oplet om je heen, en dan doel ik ook op grote bekende namen, schrijvers, schrijfsters, filmmakers etc, dat ze allemaal juist in de nacht werken omdat bij hen hetzelfde gebeurd, de meest logische verklaring? Dat de wereld dan stil is, overdag moet je vaak van alles of kan er van alles omdat alles open is, kantoor, administratie, winkels noem het maar op, werk, maar in de late avond, als het stiller wordt om je heen, het duister valt, komt het los… omdat het rustig is, je gedachten actief worden. Ik lees het van mijn vriendinnen met name heel erg vaak ook, en het zijn nu net die vriendinnen die ook erg creatief zijn 😉

  Verder dat opruimen, ja dat kan ik dus ook eindeloos uitstellen en de stok achter de deur maakt het andersom. Dan als ik bijv. visite krijg, en ik weet dat el geruime tijd van tevoren, doe ik nog niets, tot een dag ervoor of zo, zo van ik laat het liggen… zo ben ik.. en dan nee.. NU… hahahaha

  X

 • Elaintje schreef:

  Ja dat iedere dag iets eerder opstaan herken ik heel erg! Het lukt me steeds niet behalve die ene dag in de week dat het moet. Grr.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten