Skip to main content

Elke donderdagavond zit ik opgevouwen met kussens en een plaid in de hoek van de bank te wachten voor de buis. Om 20.30 is het dan eindelijk (want ongeduldig enzo) zover: Expeditie Robinson! Een televisieprogramma dat we als gezin al jaren volgen. Elke keer heb ik bewondering voor de kandidaten, het lijkt me echt niet makkelijk. Je gaat van alle luxe terug naar de basis. Ik ben jaloers op het prachtige eiland en daarbij natuurlijk ook de mooie zonsopgangen en zonsondergangen. Maar, ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet mee zou kunnen en willen doen aan dit spel. Dit om de volgende -met een knipoog- redenen.

 • Ondanks de vele zonnestralen en de warme temperaturen, kent het klimaat ook vele vochtige perioden en dat is iets waarbij mijn lichaam tegen me gaat schreeuwen: Zoek het lekker zelf uit, Angelique!
 • Ik word er al kriebelig van als ik eraan denk: alles wat kruipt en klimt daar. O-ver-al om je heen! Ik heb de meest grote spinnen voorbij zien komen en op zo’n moment denk ik dat ze me in Nederland nog kunnen horen schreeuwen.
 • Privacy bestaat niet op zo’n eiland. Net zoals een frisse adem of andere hygiëne. En laat er nou net geen drogist in de buurt zijn waar ik een tandenborstel kan kopen.
 • Gevalletje ik-ben-een-moeilijke-eter. Gevalletje hangry. Waarschijnlijk nog meer van dit soort termen.
 • Had ik al gezegd dat alles daar kruipt en klimt? En daardoor kriebelt?
 • Ik ben een lichte slaper en ik denk dat als ik een paar nachten niet doorgeslapen heb, ik mee kan doen met The Walking Dead. Maar misschien is dit wel gewoon mijn kans?!
 • Mijn team zou niet blij met me zijn wanneer we iets moeten doen met balans. Of kracht. Of iets anders dan puzzels. Dit is dan wel weer hilarisch.. voor je het weer doe ik mee met de grote improvisatieshow. Misschien is dit óók een kans?!
 • De rust lijkt me heerlijk, maar toch vraag ik me af hoe snel ik klaar ben met mijn eigen gedachtes. Nee echt, ik voer hele gesprekken!

Zou jij mee doen met dit programma? Kun je overleven op een onbewoond eiland?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 5 Comments

 • Morgaine schreef:

  Geen idee of ik dit zou kunnen, maar op deze manier vrijwillig? nee, dat laat ik aan anderen over 😉

  Trouwens, ligt het aan mij? Of lig jij even stil met je blog, of krijg ik geen updates meer, ahum… Hoe is het met jou!

  X

 • Els schreef:

  Voor mij is het ook echt niks hoor. Het begint al met zand tussen met voeten ;-).

 • Sofie Katelijne schreef:

  Heel herkenbaar; fascinerend programma om thuis gezellig op de bank te bekijken maar zelf meedoen.. NO WAY 😀 Zou zelf ook geen oog dicht doen door al die exotische spinnen die er rond kruipen 🙁

 • Elaintje schreef:

  Al die dieren die daar kruipen, mij niet gezien. Maar qua hygiëne kwam ik er laatst achter dat die er gewoon is hoor. De vrouwen scheren hun benen oksels en ze kunnen hun tanden poetsen. Buiten het zicht van de camera natuurlijk.

 • Saskia schreef:

  Ik zou niet mee kunnen doen… Ik heb PDS, dus 1 á 2 dagen bijna niet eten en ik lig krom van de pijn. Verder al die diertjes die ’s avonds over je heen kruipen.. Brrrr. ^^

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten