Skip to main content

De zomer was voor mij echt een race tegen de klok en dat heb ik ook zeker gemerkt aan mijn gezondheid. Ik heb er een behoorlijke klap van gekregen, maar eerlijk? Dit was een bijzonder seizoen voor me. Ik heb een groot hoofdstuk afgesloten, hier zag ik enorm tegenop en dit heeft beter uitgepakt dan ik had durven dromen. Hoewel het nog steeds zoeken is, heb ik enorm kunnen genieten van alles wat de zomer me heeft weten te bieden! Vreemd dat de zomer van 2016 gewoon voorbij is, maar ik verwacht nog wel een aantal mooie, warme nazomerdagen.

dsc_0277-1024x576

Na een (naar mijn mening veel te lang) gesprek mocht ik dan toch eindelijk beginnen aan mijn laatste kerntaak. Spannend, want ik had mijn resultaten nog niet terug van mijn andere opdrachten. De school wilde wachten tot het volgende schooljaar, maar ik had een duidelijk doel voor ogen: Ik zou het dit schooljaar gewoon afronden. Al zal ik mijn diploma nog niet in ontvangst kunnen nemen, dit vanwege de administratie van de school.

DSCi_0147

Maar dat verliep anders dan gepland! Ik werd gebeld dat ik toch mijn diploma mocht komen tekenen. Jeetje, dat had ik niet verwacht. Vanaf dat moment ging alles als een sneltrein. Ik was trots dat het gelukt was, maar ik vond het ook heel moeilijk. Er was namelijk verder nog helemaal geen plan voor na de zomervakantie.

DSC_0157

Het was een hele verandering om eerst hele dagen druk bezig te zijn en dan ineens niks meer te hoeven. Ik voelde me rot, maar ik kon niet echt plaatsen waarom ik me zo voelde. Ik was veel te vinden in de natuur, lekker rustig wandelen en wat mooie foto’s schieten. Ik heb heel wat uur in de buitenlucht doorgebracht en dat deed me goed.

Unjtitled-1

Ik bracht ook veel tijd door met vrienden en vriendinnen. Goede gesprekken gevoerd, gelachen, genoten van de zon en van eten en drinken. Een bioscoopje, of ouderwets thuis op de bank met een kop thee. Ik heb mijn zorgen even opzij kunnen zetten en genoten van deze momenten.

dsc_0357

Ik heb een grote hobby weer opgepakt: tekenen. Ik was heel erg bezig met de studierichting, ik twijfel erg tussen hulpverlening (coaching bijvoorbeeld) en de creatieve sector. Ik besloot iets van beide te gaan doen en te kijken waar het schip zou stranden. De tijd nemen om een goede keuze te maken en te doen wat ik leuk vind.

Wat deed jij het liefst afgelopen zomer?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 5 Comments

 • Kim schreef:

  Dit klinkt en ziet er uit als een hele fijne zomer! 😀
  Goed dat je de tijd hebt genomen te kijken welke kant (creatief of hv) je het meest trok, of een combinatie van beide. Alleen dan kom je er achter wat je echt leuk vindt en wilt.. 🙂

 • Jeapiebel schreef:

  Tekenen wat een mooi hobby is dat. De tekening op de laatste foto vind ik ook erg mooi. Waar het schip gaat stranden zal je zelf moeten uitproberen idd om er achter te komen waar je hart ligt.

 • Michelle schreef:

  Een hele interessante en bewogen zomer had je dus! Ik ben benieuwd hoe de nieuwe cursussen je gaan bevallen, maar ik denk dat je er wel over gaat schrijven, toch?
  Deze zomer bestond vooral uit onze zwangerschap. Heel cliché maar het is wel zo. De baby kamer inrichten, spulletjes kopen, de controles, de echo’s, een zwangerschaps fotoshoot en de vele kwaaltjes onder de duim zien te houden. Want man o man dat zwanger zijn met 30+ graden is niet grappig. Ben dan ook erg blij dat ze herfst nu begint. Maar natuurlijk heb ik af en toe ook genoten van de natuur, gezellig bijkletsen met vriendinnen, buiten zitten, terrasjes pakken..

 • Morgaine schreef:

  Gelukkig had je nog vele lichtpuntjes van de zomer, dat heeft je erdoorheen geholpen. Hier eigenlijk dito, al weet ik nu pas, nu ik 2 weken aan de B12 injecties ben, hoe slecht het eigenlijk met mij ging… En nu geniet ik nog even volop van het prachtige weer, ik ga zo dan ook op naar het centrum, er is van alles te doen, en wat ik het meest mooi vond aan deze zomer? het varen wat ik alsnog heb kunnen doen 😀

  X

 • Els schreef:

  Wat een leuke zomer! Hulpverlening en de creatieve sector, mooi dat je twee richting leuk vind :-). Ik heb zelf voor de creatieve sector gekozen (grafisch ontwerper) en heb geen moment spijt!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten