Skip to main content
Dagelijks leven

Waarom het niet erg is dat de zomer voorbij is

By 23 september 2016oktober 8th, 20169 Comments

Alles eindigt wel een keer en dat is ook zo met de zomer. Dit seizoen hebben we ingeruild voor de herfst en ik zal je vertellen waarom dit helemaal zo erg nog niet is. Altijd aan het begin van het nieuwe seizoen ga ik met mezelf rond de tafel zitten om het een en ander te bespreken: Angelique, luister nou eens goed, dit is niet erg! En weet je waarom niet? ..Afijn, zo gaat dat dus ongeveer. De overgang van warm naar koud weer is een periode dat ik altijd extra veel last van mijn gezondheid heb en daarom vind ik het des te belangrijker om te kijken naar de dingen die wel fijn zijn.

 • Als ik wil gaan slapen is het eindelijk donker buiten! Heerlijk vind ik dit. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan echt niet slapen wanneer het nog licht buiten is.
 • Hoewel het nergens staat geschreven en meerdere mensen gewoon kaarsen branden in de zomer, is dit simpelweg echt een stuk fijner in de herfst (of winter). Geen discussie over mogelijk.
 • Herfstfoto’s, laten we het daar even over hebben. Ik vind die mooie warme kleuren in foto’s zó mooi. Met de laatste beetjes zonnestralen, ja, I like.
 • Ik kan mijn vesten en sjaaltjes weer uit de kast pakken! Oh, die heb ik echt gemist. Laten we het daarbij houden, okay? Ik hoef geen winterjas of iets.
 • Mijn haar kan ik gewoon weer lekker los laten hangen. Maar dit kan toch altijd? Ja, maar met 32 graden vind ik dit toch niet ideaal.
 • Sporten is ook een stuk makkelijker als het wat koeler is. Slapen trouwens ook. (Als ik toch mijn voorkeur uit mag spreken, 20 graden is prima hoor. Het hoeft niet kouder!)
 • Verandering is goed, elk seizoen heeft iets moois. Nu kunnen we weer uitkijken naar de zomer van 2017!

Wat vindt jij het fijnste aan de herfst?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 9 Comments

 • Michelle schreef:

  Ik sluit mij helemaal bij jouw aan. De mooie herfstblaadjes, de paddenstoelen, fijn met de camera op stap, warme chocolade melk, de eerste pepernoten, lekker knus thuis zitten, kaarsjes aan, geurkaarsjes erbij ( hopelijk want nu wordt ik nog steeds misselijk van veel geurtjes) een plaidje, filmpje erbij.. helemaal goed 😉

 • Saskia schreef:

  Ik vind het ook wel fijn<33

 • Morgaine schreef:

  Alles wat jij beschrijft hoezeer ik ook van de zomer houdt, maar de herfst en de lente vind ik het meest fijn hier dan… En wat je zegt over fotografie, de herfst kent een prachtig difuus licht vooral in de vroege ochtend en eventuele zonsondergangen dat is prachtig mooi, punt is alleen, dat je zeker weten in het donker moet vertrekken om dat te vangen en in de avond ben je er zeker van dat je in het donker thuis komt, hahaha

  X

 • Els schreef:

  Niet erg dat de zomer voorbij is?… ik vind het heel erg. Oke, de herfst en winter heeft ook leuke dingen. Maar ik hou van licht, niet van vroeg donker :-).

 • Elaintje schreef:

  Ik maak dit jaar geen herfst mee en ben daar eigenlijk hartstikke blij mee. Geef mij maar lekker warm zomerweer!

 • Sanne schreef:

  Ik ben ook wel blij met de herfst. De herfst is voor mij een prachtig seizoen om foto’s te maken. Maar net als jij slaap ik ook beter in de herfst. Alleen in de ochtend is het helaas nog zo donker als ik moet vertrekken. 🙂 Go het fijnste aan de herfst? De paddenstoelen denk ik dan. De koude temperaturen vind ik maar niks. Maar net zoals jij ben ik al content met 20 graden. 🙂

 • Ilse schreef:

  Oh, ik ben echt té blij dat de herfst weer is begonnen. Zoals jij al zei vind ik de herfst foto’s al ontzettend fijn met al die warme kleuren. Kaarsen staan ook op mijn lijstje met fijne dingen in de herfst, maar ook cozy truien en vesten, wandelingen door het bos en koppen thee. Leuk om jou fijne dingen te lezen!

 • Melanie schreef:

  M’n favoriete seizoen <3

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten