Skip to main content

Het is een hele zoektocht wanneer je een opleiding hebt afgerond en de hele wereld ligt weer voor je open. Webdesign is een vak waar ik door omstandigheden mijn enthousiasme voor verloor en dit wilde ik dan ook even links laten liggen. Websites vormgeven komt nog wel. Vakantie vieren is niet iets wat ik eindeloos wilde gaan doen (hier zou ik ook niet optimaal van kunnen genieten als ik niks in het vooruitzicht heb), maar een goede invulling wist ik niet goed te verzinnen. Ik was even blanco, want wat wilde ik nou precies? En moet ik dit gelijk al weten? Dit hoeft natuurlijk helemaal niet, dus begon ik rustig te verkennen.

untitled-1

Terug naar de basis. Wat vind ik leuk om te doen? Tekenen. Schilderen. Ik besloot mijn creativiteit met de computer in te ruilen voor creatief op papier. Dit deed ik hier en daar natuurlijk al, maar ik bereikte nooit de resultaten die ik wilde. Een combinatie van onvoldoende tijd en niet de juiste spullen hebben.

Deze besloot ik na lang research aan te schaffen. Nog niet eerder heb ik gewerkt met markers, maar het sprak me enorm aan. Schilderen kan ik vaak door gebrek aan ruimte (zie je dat die atelier nodig is?) niet doen. Werken met kleurpotlood heeft echter niet mijn voorkeur dus ik wilde iets anders proberen. Er kwamen hele vrolijke pakketten binnen!

2016-09-08-15-22-10

Na het kijken van wat YouTube video’s ging ik zelf aan de slag. Het voelde alsof ik langzaam een beetje van mezelf terug kreeg – want wat past dit toch bij me! Heerlijk om creatief bezig te zijn en een bevestiging te krijgen dat het vak alsnog bij me past. Met de computer óf op papier.

Maar toch was er nog iets wat ik graag wilde doen..

 

Psychologie heb ik altijd al heel interessant gevonden, maar ik was er niet van overtuigd dat ik hier goed genoeg in was. Ja, ik kreeg hier en daar een compliment van familie of vrienden, maar daar bleef het bij. Totdat ik de laatste maanden ging werken met een coach. Vooral de laatste weken hadden we serieuze gesprekken over dit vak. Om langzaam kennis te maken met dit vak ga ik een HBO cursus volgen: coaching.

Ondertussen werk ik aan mijn gezondheid en vul ik mijn dagen steeds een beetje meer. Nog steeds ben ik zoekende, maar ik heb een begin gemaakt.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten