Skip to main content

Zeg nou zelf, wat is er fijner dan een perfecte dag? Gewoon, niet bijzonder, niet speciaal, maar perfect. Zo’n dag heb je voor een groot gedeelte in eigen hand – want wat voor jou ultieme perfectie is, hoeft voor mij niet zo te zijn. Dat gezegd hebbend zijn er genoeg dingen die wij allebei fijn vinden en wellicht zijn zaken herkenbaar in mijn lijstje. Aangezien ik niet alle fijne dingen in één dag kan stoppen (hoe graag ik dit ook zou willen.. maar ik kan de tijd niet stopzetten of meer uren stoppen in mijn dagen), laat ik je kennis maken met de meest simpele versie. Een perfecte dag hoeft niet ver weg op een tropisch eiland te zijn, of heel veel geld te kosten, het kan zo simpel zijn.

Een perfecte dag bestaat voor mij uit de volgende ingrediënten:

 • Uitgerust wakker worden. Het liefst wanneer het nog redelijk vroeg is en de wereld om me heen nog lekker stil is en net begint wakker te worden. Heerlijk die rust in de ochtend!
 • Warm weer, blauwe lucht en een stralende zon. Wanneer ik lekker mijn ramen kan openzetten, de tuindeur op een kier, muziek aan en een vrolijk stel buren om me heen.
 • Voldoende energie om gewoon mijn dagelijkse dingen te kunnen doen en daarnaast nog energie over te hebben om de leuke dingen te doen.
 • Een invulling van de dag hebben. Dit kan echt enorm verschillen! Maar ik vind het fijn om bezig te zijn, Of dit nou een fijne werkdag is, of een gezellig dagje weg met een vriendin.
 • (Even) in de buitenlucht zijn, bijvoorbeeld een wandeling door de natuur. Gedachten de ruimte geven om er te zijn, ideeën opdoen. In beweging zijn.
 • Creatief bezig zijn. Bijvoorbeeld door te schrijven, tekenen, schilderen, webdesign, fotografie of Photoshop.
 • Geen dag is compleet zonder gelachen te hebben. Lach! En drink thee.(liever niet allebei tegelijk natuurlijk, dat heb ik zelf vaak genoeg geprobeerd. Geen aanrader!).

Waar bestaat jouw perfecte dag uit?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

 • Michelle schreef:

  Klinkt inderdaad erg goed! Vaak iets leuks op de planning hebben staan kan ik ook erg van genieten. Een lunch buiten de deur, een fijne wandeling, een bezoekje aan een dierentuin etc.. En daarna lekker met de voetjes omhoog en wat series kijken, handwerken of bloggen. Helemaal goed..

 • Els schreef:

  Een perfecte dag… deze bevat veel van jou lijstje. Een beetje uitslapen, lekker rustig ontbijten, de invulling van de dag kan verschillen, dat kan actief zijn of juist lui voor de TV.

 • Sanne schreef:

  Jouw dag is echt een mooie dag. als ik creatief bezig kan zijn dan ben ik gelukkig. 🙂 Die wandeling door de natuur wil ik wel elke dag doen. Maar dat hangt natuurlijk weer af van het weer.

 • Morgaine schreef:

  Ik durf gewoon te zeggen dat jouw lijstje eigenlijk ook absoluut mijn lijst is, hahaha het enige verschil? Maak van de thee een kop koffie 😉

  Ik drink wel thee, maar ik realiseer mij nu, lang niet elke dag, koffie wel 😀

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten