Skip to main content
Life Lately

Life Lately #13 Keuzes maken, rusten & genieten

By 19 juli 2016februari 7th, 202112 Comments

Toen ik bezig was met mijn laatste kerntaak en na het behalen van mijn diploma heb ik me niet al te best gevoeld. Ik maakte me veel zorgen over hoe ik nu verder moest. Werk? Studeren? Maar wat en hoe dan? Daarnaast voelde ik me rot. Ik was heel erg moe en de situatie op school ging bij mij emotioneel een eigen leventje leiden. Blijkbaar deed het me meer dan dat ik de afgelopen maanden had willen toegeven. De oplossing was simpel: het moest eruit! Maar dit proces heeft natuurlijk tijd nodig en dat moest ik mezelf wel even leren gunnen.

Trots

Ik heb er al eens eerder over geschreven, maar trots zijn is iets wat ik niet vaak ervaar. Op de diploma uitreiking zat ik daarom ook voornamelijk in mijn eigen wereld, want wat had ik nou eigenlijk bereikt? Was dat wel zo’n grote prestatie? Anderen waren enthousiaster over mijn diploma dan dat ik dat was.

De laatste dagen heb ik er echter steeds meer vrede mee. Ik heb een prestatie verricht, ondanks de situatie op school ben ik gewoon geslaagd! Ik heb een diploma, het stopt hier niet, hier begint het pas. Ik kan verder en daar ben ik heel blij mee.

Genieten

Mijn rust pakken is echt een verplichting. De blessure en de hoeveelheid aan pijn die ik heb kunnen alleen verholpen worden door de juiste combinatie van goed bewegen en ontspanning. Ik probeer hier ook echt de tijd voor te nemen en mijn zorgen te bewaren voor later. Ja, dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan!

 

Ik plan dagjes weg, ben veel aan het schrijven, creatief bezig en ik ga lekker een stuk lopen. Genieten van het goede weer en de natuur. Het niks moeten doet me langzaamaan goed en ik krijg stukje bij beetje mijn gezondheid weer een beetje in eigen hand. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is er en daar ben ik meer dan tevreden mee.

De toekomst en keuzes

Niet alle zorgen kan ik zomaar bewaren voor later, er zijn genoeg dingen waar ik nu al over na (moet) denk(en). Begin september ga ik weer naar school toe om te praten met de coach over een vervolg. Ik zou heel graag nog willen studeren, maar ik begin daar niet direct mee. Mijn gezondheid gaat nu toch echt voor, zeker de komende weken. Wellicht ga ik in de tussentijd wel iets anders doen voordat ik ga studeren.

Hierdoor heb ik nog wat tijd om een goede keuze te maken, want waar ik wel achter ben is dat websites alleen niet mijn voorkeur heeft. Ik mag mezelf immers al webdesigner noemen, alles rondom websites kan ik al doen. Maar ik wil graag meer doen dan dat en daar ben ik tot aan september rustig mee bezig. Voor nu blijf ik lekker even in vakantie modus.

Wat doe jij het liefst wanneer je vakantie hebt? Hoe kun je optimaal genieten van een vrije dag?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 12 Comments

 • Ruben schreef:

  Dat lijken me hele vreemde dromen!

 • Janny schreef:

  Wat een leuk en vooral mooi blog!!

 • Sofie Katelijne schreef:

  Dat aspect van ‘trots’ had ik ook heel erg! Je werkt jarenlang toe naar zo een diploma maar eenmaal je het hebt, voelt het toch niet zo enorm speciaal. Heb geleerd om toch te leren stilstaan bij dergelijke prestaties, niet iedereen haalt uiteindelijk een diploma 🙂

 • Kirsty schreef:

  Goed dat je nu je rust wil pakken en probeert te genieten van je vakantie. Je gezondheid gaat voor alles natuurlijk en ik denk dat je na een tijdje rust ook beter zult weten wat je hierna wilt gaan doen. Bij mij helpt rust en tijd in ieder geval wel goed bij het ontdekken van wat ik wil.

 • Sanne schreef:

  Gelijk heb je even voor je zelf zorgen. Je komt er wel hoor en je mag het af en toe al eens rustiger aan doen. 🙂 Ik ben benieuwd wat je gaat doen in september.

 • Els schreef:

  Goed bezig hoor! Neem vooral rust de komende tijd en dat is ook verdient! Dus geniet ook!

 • Elaintje schreef:

  Zeker even gaan genieten van je welverdiende vakantie! En rustig kijken wat je wil gaan doen. Iedere keuze die je maakt is vooruitgang. Ik geniet optimaal van een vrije dag door te doen wat ik wil doen. En dat kan ook ‘niets doen’ zijn. Sterker nog, vaak genoeg is dat ‘niets doen’. Heerlijk!

 • Morgaine schreef:

  Wat doe ik het liefst tijdens vakantie op een dag, nou dat hangt ook van de dag af, hoe koud of warm en heet het is, zoals vandaag, was ik voor 9 uur al buiten, fysio, ben direct door gefietst naar het andere park, daar heerlijk al in de volle zon gespeeld met de camera maar meer nog even langs de waterlijn op de steiger gezeten, voor 11 uur binnen, geslapen en pas nu wordt het weer tijd om langzaam wakker te worden 😉 En ga ik nog wat doen? Nee, vandaag niet.

  Als ik een partner zou hebben, dan zou ik nu al aan het inpakken zijn om straks naar het strand te rijden, de echte zee, niet persé Zandvoort, maar een stuk strand waar het rustiger is, en dan tot na middernacht wat mij betreft lekker hangen langs de waterlijn, zwemmen, foto’s maken, wandelen, in het zand liggen, hahaha

  X

 • Michelle schreef:

  Fijn om te horen dat je beter je rust kan pakken! Helaas maar waar, vaak duurt dit even. Zeker na zo’n turbulente periode! De beslissing om nog even met een volgende studie te wachten is denk eentje waar je veel profijt van gaat hebben. Vaak wordt je een beetje die kant op geduwd, want tja dat hoort toch. Je gaat verder studeren of gelijk werken. Maar er zijn natuurlijk zoveel meer mogelijkheden! Doen wat goed voor jouw is en wat goed voelt blijven de sleutelwoorden. Geniet lekker ondertussen van het weer, want het is eindelijk zomers warm!
  Ps: ik heb je getagd voor de ‘Ik als blogger tag’.

 • Esmay schreef:

  Goed om eens aan jezelf te denken en de rest opzij te zetten. Geniet er lekker van!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten