Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Het begin van een afsluiting

Hallo afgelopen 4 jaar,

In 2012 was ik heel voorzichtig benieuwd naar je, want je lag echt kilometers buiten mijn comfortzone. Echter was je meer dan welkom na een jaar vol ellende. Vol goede moed begon ik aan een nieuw avontuur. Niet omdat ik dat moest, maar omdat ik dat zelf wilde.

Er ging een wereld voor me open. Ja, ik was op van de zenuwen. Ja, ik ging met knikkende knieën en véél buikpijn naar binnen. Maar het was goed: vanaf de eerste dag al. Ik had een leuke groep mensen om me heen, studeren ging me makkelijk af en qua gezondheid viel me alles mee.

Maar er zijn ook dingen gebeurd die mijn leven compleet hebben veranderd, zaken die ik niet uitspreek, maar elke dag bij me heb gedragen. Zoals het overlijden van mijn vaderfiguur en de moeilijke tijden die volgden. Het continu moeten blijven vechten met mijn stages of school, de onbegrip die ik heb gevoeld en andere zaken die ik altijd voor mezelf heb gehouden.

Ik verloor mijn plezier en passie voor het vak wat ik aan het studeren was en mijn gezondheid zei letterlijk “Angelique, je zoekt het maar uit”, want met de dag ging het slechter. Ja, er zijn echt veel dagen geweest waarop ik het simpelweg niet meer wist. Hoe moet ik dit nu allemaal doen? Ondanks dat het zo slecht ging, hield het gevecht met school maar niet op. Sterker nog, ik vecht nog steeds.

En toch, hoe negatief mensen uit mijn omgeving praten over deze situatie, de dingen waar ik doorheen heb moeten gaan, heb ik besloten om het positieve eruit te halen. Heb ik besloten om van alles te leren.

Nee, niet op een manier die anderen me proberen voor te schotelen. Niet op de ‘ach, je weet waar je het voor doet’ of de ‘nog even doorzetten hoor’ manier. Maar op een realistische manier: het is heel erg zwaar geweest, ik geef niet toe aan het negatieve. Met de dingen die ik geleerd heb, kan ik weer verder. Er zijn ook dingen die me goed hebben gedaan.

Maar, beste afgelopen 4 jaar, wat vind ik het toch moeilijk om jou los te moeten laten. Om jou, met alles wat je mij gebracht hebt, achter te moeten laten. Alsof ik mijn goed gevulde handen moet laten zakken en achterblijf met niks. De woorden schieten me te kort om je te laten weten hoe ik me daarbij voel.

Ik hoop dat jouw broer, de komende vier jaar, iets goeds voor mij in petto heeft. Dat ik samen met hem op jou terugkijk als iets wat goed was en voorbij is. Iets waarvan ik de lessen meeneem en de rest laat rusten. Dat ik verder kan met wat ik op dat moment besluit te doen, zonder spijt, zonder traan.

Aan dit idee probeer ik te wennen. Nog maar heel even, maar dit is mijn begin van de afsluiting.

Veel liefs,
Angelique

Follow
12 Responses
 • Esmay
  juli 1, 2016

  Soms lijkt het een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk komt die verandering wel. Mooi dat je dit zo durft te plaatsen en heel veel succes nog de komende tijd!

 • Sas
  juni 29, 2016

  Erg mooi geschreven en verwoord. Mooi dat je dit met ons deelt!
  Sas onlangs geplaatst…Mini updateMy Profile

 • Kirsty
  juni 29, 2016

  Mooi geschreven! Ik vind het soms ook wel wennen als er een grote verandering komt, maar uiteindelijk is het vaak wel fijn en leer je zelfs door de zware periodes veel bij.
  Kirsty onlangs geplaatst…Opgemaakt juni 2016My Profile

 • Michelle
  juni 28, 2016

  Heel mooi geschreven. Hopelijk mag je de komende jaren weer veel plezier en voldoening halen uit wat je ook gaat doen.
  Michelle onlangs geplaatst…Inspiratie | Bohemian stijlMy Profile

 • Kiss & Make-up
  juni 28, 2016

  Wat mooi geschreven. Ik geloof ook dat je uit het verleden en alles dat gebeurt kan leren en groeien. En dat moet je meenemen. Vooruitkijken is de boodschap, maar dat betekent niet dat het verleden per se vergeten moet worden.

 • Morgaine
  juni 28, 2016

  Prachtig mooi lieve schat, nu mag je loslaten en op naar de volgende jaren, een dikke knuffel van mij voor jou <3

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Lieve Liefde,My Profile

 • Monique | WritingMonique
  juni 28, 2016

  Wat heb je dit prachtig kunnen schrijven, wat een mooie manier om het allemaal te verwerken! Ik hoop dat de komende 4 jaar je heel veel liefde en geluk brengen!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Bedels BoekenleggersMy Profile

 • Elaintje
  juni 28, 2016

  Wat een mooie brief en vooral mooi dat je een zware periode niet weg wil stoppen, maar inziet dat dit je ook iets heeft opgeleverd. Daar kan je namelijk iets mee.

 • Sanne
  juni 27, 2016

  Ik voor je dat er binnenkort snel verandering is voor je. Zo iets is nooit fijn en soms kan het leven te zwaar zijn voor ons.

 • jeapiebel
  juni 27, 2016

  Leven is soms zwaar en zeker als je een dramatische persoonlijk gebeurtenis moet verwerken. Ik hoop dat het begin van de afsluiting goed loopt zoals je wil hebben.

 • […] Het begin van een afsluiting […]

 • […] De laatste keer dat ik je schreef is een aantal maanden geleden. Toch, het voelt alsof ik gisteren mijn laatste zin afsloot met een punt. De zomer nooit begonnen, mijn verslag nooit ingeleverd, mijn diploma nooit getekend. Nooit uit eten geweest, nooit op de uitreiking aanwezig, nooit geheel kunnen zeggen: vaarwel. Nooit het een afgesloten, nooit aan het ander begonnen. En toch typ ik dit bericht met een Kerstboom gevuld met versiersels op de achtergrond. Tijd, het gaat gewoon verder. En dat wil ik ook gaan proberen! […]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge