Skip to main content

Tijd. Tijd is naar mijn mening het meest waardevolle wat je kunt bezitten. Je kunt het maar één keer uitgeven, dus denk goed na wat je ermee wilt doen. De afgelopen maanden ben ik er niet altijd heel zuinig mee omgegaan: ik zat niet meer in het moment. Daar waar ik kon genieten van de kleine dingen, was ik zo gehaast en overspoelt met stress of verdriet, dat ik de dingen liet liggen waar ik echt daadwerkelijk mijn tijd in wil stoppen. Ik deel 5 van deze dingen met je.

 • Een nieuwe start, met een ander plan. Ik ben geen planner als het gaat om de toekomst, als je me vraagt waar ik over vijf jaar sta dan vind ik het moeilijk om daar antwoord op te geven. Maar toekomstplannen horen erbij en daar ben ik de laatste weken langzaam mee bezig. Ik wil een andere sector in en hier hoort ander werk/scholing bij. Maar wat? Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Waar wil ik me mee bezig houden? Na al die jaren kan ik weer een geheel nieuwe invulling aan mijn dagelijks leven geven en hier ga ik zeker wat tijd in stoppen.
 • Alles weer op één level. Als ik iets niet ben dan is het in balans. Fysiek ben ik uitgeteld, emotioneel gezien ben ik erg gesloten, mentaal ben ik bezig met maanden later. Angelique, ontspan! Dat is een advies die ik regelmatig krijg en ik moet hier ook echt de tijd voor nemen, Maar dan ook echt volhouden dit keer!
 • Erop uit gaan. Regelmatig even aan alle verplichtingen ontsnappen, weg van het moeten en gewoon genieten van een uitje. Een lijstje maken van de dingen waar ik heen wil of die ik wil doen en dit ook uitvoeren. Ja, quality time, daar ben ik aan toe.
 • Mijn blog. En het lezen van andere blogs. daar ben ik de laatste weken echt niet aan toe gekomen. Dat vind ik jammer, want dit is juist zo’n grote uitlaatklep voor me. Wat niet gaat, dat gaat niet, dat realiseer ik me natuurlijk wel. Maar dat betekent nog niet dat ik hier geen tijd in wil stoppen! Dus mijn blog krijgt zeker een plaats in dit lijstje.
 • Iedereen waar ik om geef. Je hoorde me net over quality time toch? Ja, voeg daar maar nog een ingrediënt aan toe: de mensen waar ik om geef. Het is niet zo dat ik iedereen links heb laten liggen hoor, absoluut niet, maar ik ben wel toe aan een hoop gezelligheid. Goede gesprekken? Count me in!

Waar wil jij (meer) tijd aan besteden?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 6 Comments

 • Morgaine schreef:

  Ja ontspan, alsof dat zo makkelijk is als je fysiek in de knoop zit, iets waar ik nu ook mee kamp, hahaha ontspan, en vergeet je werk, vergeet al die sores die verplicht zijn, en tegelijk weet je gewoon, dat zij juist voor deze spanning zorgen, maar constant thuis zitten is het ook niet, dus nu wat dan… pffffffffff ontspan ook Suus 😉

  Waar ik echt tijd voor zou willen maken? Een langdurige vakantie met alles erop en eraan en nee niet naar een all inclusive of zo, maar naar Schotland…. thuiskomen, dat weet ik, ook al ben ik er nog nooit geweest.

  X

 • Els schreef:

  Een goed lijstje, hopelijk kun je er snel een goede start mee maken :-).

 • Sas schreef:

  Ik herken het wel. Ik ben af en toe ook niet in het moment. Het nadeel van een planner zijn is dat je eigenlijk altijd al met het volgende bezig bent en niet echt van het moment geniet. Bewuster ermee bezig zijn is zeker een doel voor de aankomende tijd 🙂

 • Michelle schreef:

  Ik weet nog goed dat ik mij ook zo tijdens het afstuderen voelde. Ik had het gevoel dat ik 24 uur per dag bezig was, maar niks echt gedaan kreeg. Nog even doorbijten meis! Ga je nog even wat tijd erna nemen om te ontspannen of ga je gelijk weer verder met werken of een andere studie?

 • jeapiebel schreef:

  Wat vervelend dat je zo voelt, maar het feit dat je beseft en verandering in wil zien is al goede start! Maar ik snap het totaal dat het lastiger is om te doen dan te zeggen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten