Skip to main content

Ik heb voor mijn verjaardag een meerjarendagenboek gekregen. Als kind kon ik namelijk altijd mijn gedachten en emoties kwijt in een dagboek. Althans, ik begon in een dagboek en ik eindigde in mooie notitieboeken. Het gaat er tenslotte niet om waar je in schrijft (oke, stiekem toch wel een beetje. Waarom is er anders zoveel moois te vinden?), maar dat je schrijft.

Toch ben ik gaandeweg gestopt, want: andere interesses en de drukte van alledag. Wanneer ik echter dit ritueel voorbij zie komen films of series, dan mis ik het stiekem best om dagelijks iets neer te pennen. Het heeft iets magisch om terug te gaan in de tijd en te kunnen ervaren hoe je toen over iets dacht. Dit kan ik nu opnieuw ervaren met mijn Q&A a Day Dagboek.

Q&A a Day Dagboek
Dit vintage ogende boekje is afgewerkt met gouden details. Hij is aan de kleine kant, maar er is genoeg ruimte om te schrijven.

De bedoeling van het boek is dat je vijf jaar lang elke dag de vragen beantwoord. Na vijf jaar kun je zien hoe je anders bent gaan denken over bepaalde zaken of hoe je, je voelde op een dag. Persoonlijk vind ik dit soort dingen altijd heel interessant! We veranderen zo snel dat we bij de meeste dingen niet eens meer stil staan. Dit boek is een goed middel om dat wel te kunnen.

Er staan leuke vragen in. Simpele vragen als wat je die dag aan hebt (gehad) en nadenk vragen als hoe je denkt over het geven van een tweede kans. Het kost dagelijks maar een paar minuten om zo’n vraag te beantwoorden. Het verschil in antwoorden op gegeven moment kunnen zien en na jaren terug kunnen blikken is immers wel zo leuk!

Dit Q&A a Day Dagboek is geheel in het Engels, maar je zal ongetwijfeld ook een Nederlands exemplaar kunnen vinden.

Wat vindt jij van dit soort boeken?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten