Skip to main content

Ik kan een heel lijstje maken met alles wat een flink prijskaartje heeft, maar ik ga ervan uit dat iedereen het wel weet: alles kost geld. Poen. Euries. Ik probeer al zolang ik me kan herinneren te sparen, maar zeker toen ik ging studeren werd dit ineens niet zo heel simpel meer. Ik zat met heel veel onverwachte uitgaven: laptop kapot, boek nodig, licenties. Dan heb ik nog niet gesproken hoeveel ik überhaupt aan lesgeld betaal. Vaste lasten erbij opgeteld en zo heb je ineens een berg aan kosten. Ik ga je vertellen hoe ik kan studente toch geld heb proberen te sparen.

 • Okay, even je koppie erbij: wordt niet gelijk wild van een aanbieding. Niet elke aanbieding is namelijk echt zo’n goede deal, als je echt op gaat letten scheelt het je soms misschien maar een euro. Er zit verschil tussen de aanbiedingen, dus reken even uit wat je precies bespaard. Het kan je soms meer opleveren dan je denkt!
 • Is het echt nodig om elke kleur nagellak te hebben? Moet je elke week uit eten? Stel prioriteiten voor jezelf. Het geld is een keer op, zorg dat je het uitgeeft op een manier dat bij jou past.
 • Bepaalde studieboeken kun je ook tweedehands krijgen, let dan wel op dat je precies hetzelfde boek koopt.
 • Gebruik je een (dure) laptop? Deze kun je ook verzekeren. Dit zijn vaak acties van zaken die samenwerken met scholen. Dit heeft mij een keer 800,- bespaard, wat een opluchting was dat!
 • Leg je erbij neer dat je niet elke maand een bedrag kunt sparen. Sommige uitgaven moeten nou eenmaal gebeuren.
 • Zorg dat je genoeg eten en/of drinken mee hebt, zodat je niet telkens in de verleiding komt om het aan te schaffen.
 • Vraag je, je nou echt af waar al dat geld steeds blijft? Schrijf dan je uitgaven eens op. Vaak vergeet je de meest simpele dingen mee te rekenen, maar ook hier ben je euro’s aan kwijt…

Ben jij een goede spaarder? Hoe probeer jij te (be)sparen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Jolet schreef:

  Het opschrijven van uitgaven lijkt me een goed idee, aangezien ik me soms echt afvraag waar m’n geld blijft..

 • Michelle schreef:

  Ik kon altijd erg goed sparen! Maar met het samenwonen, het vele verhuizen, nieuwe inrichting, de uitgaves voor de dieren is dit toch allemaal wel wat minder geworden. Iedere maand houd ik een overzicht bij zodat ik weet wat er in komt en wat er uit gaat. Als je rond moet komen van één loon is het gewoon dagelijks even goed nadenken en narekenen. In het begin van de maand zet ik al een gedeelte van het salaris apart, dit sparen wij dan.Dit werkt beter dan geld wat over blijft sparen, want vaak is er dan niets meer over 🙂

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten