Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

2016, het jaar van veranderingen?

Feit: iedereen gaat door veranderingen heen. Verandering staat voor ons gelijk aan vooruitgang. Zonder (de meest subtiele) verandering hebben we het idee dat we stil zijn komen te staan, wordt alles standaard of ‘een gewoonte’, bereiken we onze doelen niet of verliezen we het plezier in wat we doen. De een vliegt zo door alle veranderingen heen, terwijl de ander wat tijd en ruimte nodig heeft om eraan te wennen. Maar je zou bijna kunnen zeggen: verandering is op zijn tijd noodzakelijk. Hoewel ik een flinke dosis aan veranderingen heb gehad, heb ik het gevoel dat ik dit jaar belangrijke keuzes heb te maken.

Ik ben een denker en dat heeft ervoor gezorgd dat veranderingen soms te snel voor me gingen. Voordat ik de hele situatie uitgezocht had en kon genieten van het moment, stond de volgende verandering alweer op me te wachten. Ja, ik probeerde me vast te houden aan dat wat er was – maar vaak kan je ook niet anders dan gewoon mee te veranderen. Tijdens veranderingen is er altijd een constante waar je op terug kunt vallen, iets wat er hoe dan ook gewon voor je is, Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik dat had.

Ik laat me niet tegenhouden: hoe groot en onbereikbaar iets ook lijkt. Als optimist-in-opleiding denk ik vaak ‘het is misschien niet gelijk hoe het zou moeten zijn, maar daar kom ik wel’. Of eigenlijk, dat probeer ik te denken, ik ben natuurlijk nog maar in opleiding ;-). Ik heb doelen, verwachtingen en fantasieën: maar het komt, zoals het komt.

Ik ga dit jaar mijn diploma halen, dat is mijn doel. Ik laat het verplichte schoolleven achter me. Wat ik ga doen is allemaal mijn eigen keuze, maar het zal hoe dan ook een hoop veranderen. Een baan bij een totaal nieuw bedrijf, een opleiding op een heel ander niveau én op een nieuwe school. Misschien wel een heel ander vak?

Ik ga (dit jaar) op mezelf wonen, dat is ook mijn doel. Iets wat ik een hele uitdaging vind met mijn gezondheid en toch heb ik stappen ondernomen om het proces wat te versnellen. Stiekem vind ik toch wel een grote verandering en moet ik steeds even slikken, maar toch kijk ik er ook erg naar uit. Er is een grote kans dat dit in de komende maanden gaat gebeuren.

Veranderingen, ja, spannend, maar ook zo welkom.

Hoe ga jij om met (grote) veranderingen?

Follow
9 Responses
 • Kiss & Make-up
  april 26, 2016

  Dat zijn best spannende doelen, succes!
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Video | The Blush TagMy Profile

 • jeapiebel
  april 26, 2016

  Super fijn dat je een plan en verandering op het oog hebt. Hopelijk gaat het zeker lukken. Het zet mij toch aan het denken.

 • Morgaine
  april 26, 2016

  Dit zijn hele mooie veranderingen om dan direct met jouw vraag te starten ook, dat hangt van de verandering af, hahahaha Sommige kun je niet op wachten, yes please, en anderen, meestal de veranderingen die buiten jou om liggen, denk groot, politiek, regeltjes, wetten, ja….. Nou goed, ook ik, al zou je het niet denken, kan tegen schenen schoppen dan, als het mij niet aanstaat.

  Op dit moment, de veranderingen die er zijn of op mijn weg komen, zijn mooi! En op dit moment zijn het veranderingen die ik nog niet eens weet welke kant het op zal gaan, hahahaha lees, instanties, is er betaald werk voor mij, sociale contacten weer opbouwen dankzij werk of op andere wijze… mijn vrijwilligerswerk….. kan dat doorgaan of komt er iets veel mooiers voor terug… 😉 Geen idee, time will tell…

  off topic, ik heb je ondertussen toegevoegd aan de lijst voor de Disney dillema tag 😉 Nu ‘moet’ je hem doen, hahahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Dinsdag Picassodag #4My Profile

 • Kirsty
  april 25, 2016

  Wat een mooie veranderingen staan er op het programma voor je. Heel spannend allemaal, maar ik denk dat het je uiteindelijk heel veel moois kan gaan brengen! Ik vind zelf veranderingen fijn zolang ik er zelf maar voor kies. Dan komt het vanuit wat ik wil en dan heb ik er ook behoefte aan en ik kan dan ook best veel tegelijk aan, gewoon omdat ik het dan ook echt wil. Als het een verandering is waar ik geen invloed op had, vind ik het wel moeilijk, omdat je er dan nog niet altijd klaar voor bent voor je gevoel of het zelfs niet wil.
  Kirsty onlangs geplaatst…NYX Collection Noir Kohl Kajal Black LinerMy Profile

 • Els
  april 25, 2016

  Wat gaaf dta je op jezelf wilt gaan wonen! Spannend maar erg leuk! Succes!
  Hier geen grote veranderingen de komende tijd, ik vind het heerlijk.
  Els onlangs geplaatst…Fotoreportage #21: BloemenMy Profile

 • Forever38.com (Vera)
  april 25, 2016

  Mooie post. Succes met de veranderingen. Hoewel ze achteraf gezien vaak welkom waren, is het op het moment dat ze zich voordoen vaak niet zo fijn. Dat is tenminste mijn ervaring.
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Boekrecensie “Wie krijgt Fluffy ?”My Profile

  • Angelique
   april 25, 2016

   Zo ervaar ik het inderdaad ook, al probeer ik wel van het moment te genieten!

 • Kim
  april 25, 2016

  Spannend, alle veranderingen. Maar ook heel goed, denk ik. 🙂 Horen er uit eindelijk “natuurlijk” bij. Bij het leven. Bij het ontwikkelen.

  Ik ga niet zo goed om met (grote) veranderingen, haha… Dat verklaart misschien ook waarom ik vast ben gelopen na de middelbare school 😛

  Succes! Liefs
  Kim onlangs geplaatst…Dagtrip: op zoek naar de bollenvelden, tulpen, bloemencorsoMy Profile

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge