Skip to main content

 

In het tweede jaar van mijn studie was ik verplicht om stage te lopen. Ik liep echter al snel tegen een probleem aan: ik kon vanwege mijn gezondheid niet zoveel uur per week maken als mijn klasgenoten. Ik kon er ook niet een paar weken extra aan plakken, aangezien een schooljaar is verdeeld in verschillende periodes. Bij mijn sollicitaties gaf ik aan dat ik graag een gedeelte vanuit huis wilde gaan werken en hier zijn de twee bedrijven waar ik stage heb gelopen (en waar ik momenteel nog zit) in mee gegaan. Maar is het nou echt zo ideaal als dat er beweerd wordt?

THE BAD [/Want ik sluit graag positief af]

 • Je mist sociale contacten of je bent er met bepaalde situaties niet bij. Dit zou je echt zelf moeten opzoeken wanneer je er behoefte aan hebt.
 • Je komt sneller in de verleiding om nog ‘even’ door te werken. Echter stopt het werk nooit, maar zelf moet je wel op tijd kunnen stopen.
 • Thuis wordt ineens kantoor en kantoor wordt ineens thuis. De een heeft hier meer last van dan de ander.
 • Je kunt gaan rommelen met je uren en dit is niet altijd even handig. Ik werkte bijvoorbeeld bij de redactie en daar moet je gewoon bereikbaar zijn tussen bepaalde tijden.
 • Sommige mensen vinden het wel makkelijk dat je in een ‘thuis werk situatie’ zit en onderschatten sneller het werk dat je moet doen.

THE GOOD

 • Je kunt vaker/op verschillende tijden even een pauze nemen.
 • Wanneer je goed je tijd weet in te delen kun je hier ook mee schuiven. Een uur eerder beginnen en stoppen bijvoorbeeld.
 • Je hebt geen reistijd. Geen gehaast en geen gesjouw met spullen!
 • Helemaal opdoffen of die broek aan die-wel-mooi-is-maar-toch-een-beetje-strak-zit (okay misschien een beetje heel strak zit) hoeft eigenlijk niet.
 • Lukt het niet om je werk af te krijgen? Red je het overdag niet meer? Dan kun je op een ander moment verder gaan. Dit hangt natuurlijk wel van je functie af.
 • Je hoeft met niemand rekening te houden. Je eigen muziek? Prima. Lekker hard? Prima. Dat restje van gisteravond waar flink wat knoflook in zit? Geen probleem.

Zou jij vanuit huis willen/kunnen werken?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 5 Comments

 • Els schreef:

  Mmm, thuiswerken zou ik wel willen maar dan maar 1 dag. Niet meer, wat sociale contacten met mensen van je werk vind ik wel belangrijk.

 • Ja, vanuit huis werken is toch wel mijn droom haha!

 • jeapiebel schreef:

  Hier heb je gelijk in. Ik vind dat je moet streng en consequent zijn als je thuis werkt, anders gaat het werk nooit af. Wel balans in zien te vinden tussen privéleven en werk is ook belangrijk.

 • Michelle schreef:

  Ik heb voor mijn studie zo’n 1.5 jaar de helft van mijn schooltijd thuis doorgebracht. Het extra halfjaar werkte ik alleen maar thuis. De grootste nadelen vond ik, dat je soms snel afgeleid bent en dat het contact met je klasgenoten verwaterd. Zeker omdat ze mijn situatie niet begrepen, zijn een aantal leuke contacten snel kapot gegaan. Wel vond ik het niet hoeven reizen, op mijn eigen tempo werken en mijn eigen (rustige) omgeving erg fijn.

 • Morgaine schreef:

  Mijn moeder nam weleens wat inpakwerk vroeger mee naar huis en dat vond ik gaaf, hahahaha Maar nu, nee ik zit al zolang thuis, ik wil er juist uit, weg van thuis om buiten te zijn en wat je zegt, sociale contacten. Ik heb die discipline ook niet denk ik, dan word ik lui, hahahaha

  Het is ook wat je zegt, hangt ook weer van je functie af inderdaad, en zo ken ik ook mensen die wel dagelijks de deur uitgaan, thuis komen en dan nog doorwerken, dus dat stukje van doorgaan, is niet alleen als je alleen maar thuis werkt. 😉

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten