Skip to main content
Dagelijks leven

5x zo ontsnap ik uit de drukte

By 23 maart 201615 Comments

DSC_0555

Het studentenleven kent verschillende periodes met allemaal een eigen tijdsbestek. Een overvloed aan tijd is er niet meer (behalve als je niks hoeft te doen in vakanties) en er komen zeker weken voor waarbij je het liefst een paar uur extra in een dag hebt. Waar haal je de tijd toch vandaan?! Plannen en prioriteiten stellen zijn erg belangrijk deze weken, echter is het gewoon een feit dat studeren gepaard gaat met drukke tijden. Druk, druk, druk, persoonlijk vind ik dat momenteel moeilijk. Opnieuw een balans vinden en mijn grootste valkuil vermijden: overwerken. Te ver doorgaan. Deze vijf dingen doe ik om even uit alle drukte te stappen en wat uit te rusten.

suits_wallpaper_hd-HD

Series kijken

Een goede episode van een serie zorgt er echt voor dat ik even he-le-maal kan ontspannen en dat is iets wat ik dagelijks even nodig heb. Een gemiddelde aflevering is ongeveer 40-45 minuten lang en het is voor mij niet onmogelijk om hier tijd voor vrij te maken. Ik ben dan ook echt opzoek naar een goede serie, mijn aanrader is in ieder geval de serie Suits. Hier kun je lezen waarom ik dit zo leuk vind om te kijken.

DSC_0506

Schrijven

Even alles van de dag doornemen, een lijstje maken, plannen of ideeën opschrijven.. zo lang het maar te maken heeft met pen & papier. Aangezien ik met de computer werk, laat ik deze liever uit ’s avonds (no hard feelings lieve laptop van me). Door de drukte en omstandigheden heb ik last van stress en zorgen, deze methode zorgt ervoor dat ik een betere nachtrust heb en daarnaast ook overzichtelijker kan werken.

DSC_0411

Koken

Zorgen dat er een lekkere maaltijd op tafel komt of tussen de middag eens uitgebreid lunchen… gewoon wat tijd voor mezelf en helemaal werk vrij zijn. Een nieuw recept proberen waar ik me op moet focussen of wat meer tijd besteden aan mijn lunch, door bijvoorbeeld een lekkere smoothie toe te voegen.

2015-10-25 16.12.52

Afspreken

Om op pad te gaan, te winkelen, te dineren… kortom: erop uit gaan! Het huis uit, de drukte uit, even van wat vrije uurtjes genieten. Ik merk dat dit ervoor zorgt dat ik gemotiveerd blijf om aan mijn opdrachten te werken of om mijn stage uren te maken. Ik vind het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor mijn vrienden en vriendinnen en een goed gesprek met ze te voeren.

DSC_0531

Creatief zijn

Vooral wanneer het me echt even teveel word wil ik veel tekenen of schilderen, maar sinds ik stage loop ben ik dagelijks wel iets op papier aan het creëren. Doordat ik me aan het concentreren ben op de lijnen of de kleuren, dat ik niet meer bezig kan zijn met mijn taken.

Wat doe jij om te ontspannen wanneer je het druk hebt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 15 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten