Skip to main content

fashion-person-woman-hand

Ik raak er enorm gestrest van wanneer ik haastig alles moet doen. Dat is dan ook de reden waarom ik altijd alles wil plannen en ruim de tijd neem om alles te doen wat ik moet doen. En ja, dit blogje had niet bestaan wanneer er wel eens andere situaties voorkomen. Ja, helaas, het komt steeds vaker voor: haast.

En laten we eerlijk zijn, wanneer we haast hebben zijn we compleet andere personen. Okay, er zijn uitzonderingen: sommige mensen hoeven zich nooit te haasten (hoe doe je dat?!). Wanneer ik wakker word om 07.30 (want: hallo wekker die zijn werk niet deed) terwijl ik om 07.45 weg moet… dan wordt er iets in mij in de tweede versnelling gezet. Een soort Angelique 2.0. Deze 5 dingen gebeuren er dan.

 • Ik wil iets (op)pakken en ik grijp mis. Of ik laat het vallen. Verdorie! Ver-do-rie waarom gebeurd dit nou altijd?! En nee hoor, even rustig opnieuw proberen zit er niet bij. Ik heb niets voor niets haast. *irritatie*.
 • Ik ben bezig met mijn make-up en ik bedenk me twee dingen: dit kost me eigenlijk niet zoveel tijd meer en alles zit er alweer bijna op. Totdat de vloeibare eyeliner komt. Vóórdat ik dit bedenk zit het -oh, ja hoor- overal waar het niet moet zitten (een talent van me). Seriousy? Hier heb ik toch geen tijd voor!
 • Waar zijn nou die papieren die ik vandaag mee moet nemen? *gooit alles over hoop*
  ….En er later achter komen dat die papieren al in mijn tas zitten, want die zet ik de avond daarvoor al klaar. Of nog beter: het die dag helemaal niet nodig hebben. ZUCHT.
 • Mensen die geïrriteerd gaan doen, omdat jij geïrriteerd bent (ookal is dit volgens jou he-le-maal niet zo. Nee hoor, we zijn vandaag zo vrolijk! Zo vrolijk.. Zo vrolijk…)
 • Eenmaal onderweg zijn en erachter komen dat de helft nog thuis ligt… fijn. Ik kan weer omkeren richting huis.

Wat doe jij wanneer je haast hebt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 9 Comments

 • Sofie Katelijne schreef:

  eyeliner vergt inderdaad veel tijd en moeite haha!

 • Florentine schreef:

  Leuk artikel, en (helaas) oh zo herkenbaar!! Ik houd er echt niet van om haast te hebben :'(

 • Sas schreef:

  Ik heb zelden haast gelukkig, ik ben eerder altijd vroeg overal. Maakt dat ik altijd wat rust in mijn hoofd heb.

 • Sabrina schreef:

  Vooral de eerste is zo herkenbaar! En ook als je zachtjes probeert te, je juist tegen alles aanknalt.

 • Morgaine schreef:

  Ik heb al heel jong van mijn moeder geleerd dat het dan beter is om eventueel even de mensen naar wie je toe gaat, vroeger was dat dus gewoon je baas of een collega te bellen om te laten weten dat je iets verlaat kan zijn, om dan normaal te starten, gewoon ontbijten, rustig aan douchen, net als elke dag dat je alle tijd hebt, zo begin je je dag alsnog goed en de andere partij is netjes op de hoogte, wat er dan gebeurt is negen van de tien keer, stel dat je nu een half uur te laat bent in je hoofd omdat…. net wakker, je doet alles op je gemak, je wordt normaal wakker dan ook, je gaat normaal de deur uit, is dat je ergens tijd inhaalt zonder dat je er erg in hebt, en dat je dan maar een kwartier of slechts 10 minuten later binnen komt dan de rest….

  En ja dat kan ook voor school, als het echt de spuigaten uit loopt of zo. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.. ik doe dit tot heden ten dage nog steeds! Even laten weten dat… en dat ik onderweg ben….

  X

 • Sanne schreef:

  Oh zo herkenbaar. Als je te laat op staat en dan kan er inderdaad van alles misgaan. Ik ben al eens terug moeten lopen voor mijn bril. Ik ben ook een planner. De dag er voor staat mijn handtas al gereed. Dat bespaart mij wel een beetje tijd. Of je gsm vergeten en dan moet je nog eens terug gaan. Dat is niet zo leuk.

 • Michelle schreef:

  Ik heb eigenlijk nooit geen haast. Ik ben zo’n persoon die eerder een kwartier te vroeg is dan te laat. Soms ook best irritant. Ik zorg dat ik altijd genoeg tijd heb om mijn dingentjes te doen en de hond uit te laten. Een enkele keer schiet Bentley echt niet op en ben ik hierdoor wel eens 5 a 10 minuten later in mijn planning maar omdat ik speling aanhoud, ben ik toch nog ruim op tijd. Ja, er gaat soms veel denkwerk achter zitten 😉

 • Kim schreef:

  Haha, oh, dit is herkenbaar! Vooral het stukje over de papieren… Zucht…

 • Elaintje schreef:

  Ik heb best vaak haast als ik ergens een afspraak heb. Zelfs de keren dat ik er ruim de tijd voor heb, eindigt dat uiteindelijk toch in haast. En vooral dat zoeken speelt er dan een rol in. Weten dat iets ergens ligt en dan ligt het er niet. Omdat ik het al ingepakt heb!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten