Skip to main content

woman taking selfie with cell phone

Smartphones? Vervelend? Je hebt zojuist verteld wat je allemaal gemeen hebt met je telefoon, en nu kom je met dit? Ja, dat klopt, want smartphones hebben ook een keerzijde. Ze worden verkocht met de mooiste praatjes, de beste foto’s en de meest glanzende verpakking. Wanneer ik aan het window shoppen ben (ja, dit komt écht niet zovaak voor hoor. Of toch wel?) lijkt het wel alsof ik een sollicitatiegesprek aan het voeren ben. Hij is op zijn best, op zijn mooist, alle goede eigenschappen komen naar voren en het is echt zoeken naar de minpunten. De minpunten worden overigens zo gebracht dat het bijna een pluspunt wordt. Ze zijn echter zeker aanwezig en ik ga je vertellen waarom ze zo vervelend zijn.

 • Laat ik er niet omheen draaien: het zijn gevoelige dingetjes. Niet alleen zijn ze snel gekwetst (als je WhatsApp opent en je drukt heel snel toch op Skype omdat je die app eigenlijk nodig had, dan is ‘ie al snel in de war), maar ook fysiek gezien is het al snel raak. Ja, helaas, ze mankeren snel iets. Ook lullig: een pleister helpt er niet bij.
 • Daar waar ik vroeger (vroegah!) een eeuwigheid met mijn batterij deed, kom ik nu amper een dag door. Daarnaast bedreigd hij me ook, wanneer hij er doorheen zit. Continu maar herhalen dat hij opgeladen moet worden. Hij loopt zelfs rood aan!
 • Altijd maar overal bereikbaar moeten zijn. Je kunt alles met die smartphones: e-mail, berichten, zien of berichten gelezen zijn, documenten maken/aanpassen.. ga zo maar door. Sommige mensen vinden het dan echt vreemd dat je bepaalde dingen nog niet gedaan en/of gelezen hebt. Mag ik ook een moment van mijn offline leven genieten?
 • De updates! Hij blijft maar zeuren daarover: hey Angelique, je hebt een update. Of er wachten 4 updates op goedkeuring (ja, hij is wel gehoorzaam gelukkig). Seriously kun je ook gewoon een week functioneren zonder die ene nieuwe filter?
 • Geluid gaan maken wanneer dat niet de bedoeling is. Hij snapt toch ook zeker wel dat dit gewoon niet uitkomt op bepaalde momenten? Dat het niet grappig is dat als ik in de les zit hij ineens laat weten dat ‘ie er nog is?

Ach, hoe vervelend hij ook is, ik heb hem geaccepteerd. Ik ben eigenlijk best wel blij dat hij er is.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 11 Comments

 • Daenelia schreef:

  Wat een vervelend ding eigenlijk. Net een tamagotchi. Ik ben blij dat ik toch besloten heb om er geen één te nemen. Ik kan rustig winkelen zonder lastig gevallen te worden, ik heb een prachtige camera om foto’s mee te maken, en ehm … nou ja, ik mis het dus gewoon niet.

 • reshma schreef:

  Ik word ook altijd gek van die updates

 • Morgaine schreef:

  Ik zou het niet weten al die geluidjes en updates, mail en blogs en internet doe ik niet op mijn foon namelijk, alleen what’s app, en instagram en ik weet niet hoe het kan, maar zelfs instagram geeft NUL geluid en trilt ook niet, moet ik zelf in de gaten houden en opstarten, hahahaha

  Alleen bij een what’s app en een sms bericht, van de bank bijv. of de apotheek, dan hoor ik wat, en natuurlijk als ik gebeld wordt, daarnaast heb ik pre paid, dus als ik niet thuis ben, dan wordt er nul afgeleverd maar dan gaat ie als een gek tekeer als ik thuis kom, maar ook niet altijd. Heerlijk zo! Een stukje modern met toch nog een ouderwetse instelling.

  X

 • Kiss & Make-up schreef:

  Ze zijn een blessing en curse tegelijkertijd eh, dat gevoel heb ik ook.

 • Sanne schreef:

  Hahaha zo grappig en herkenbaar dit artikel. Aan de ene kant vind ik het geweldig maar aan de andere kant heb ik zoiets van oei. Het kan eigenlijk een beetje twee kanten op. Zowel een positief als negatief gevoel. 🙂

 • Sabrina schreef:

  Heel erg herkenbaar! Dat de batterij zo snel op gaat kan ik mij zo erg aan ergeren pff, maar toch zou ik niet zonder mijn telefoon kunnen. Wat een generatie he?

 • Els schreef:

  Het bereikbaar zijn vind ik ook echt een nadeel. Ik heb een iPhone en daarmee kun je een schema maken wanneer de gsm geen geluid mag maken. Mijn telefoon staat dus altijd tussen 22:00 uur en 8:00 uur automatisch op stil. Super handig!

 • Rosie schreef:

  Haha heel herkenbaar! Ik appte mijn man net nog dat ik erover dacht om whatsapp van mn telefoon te donderen omdat ik GEK word van al die appjes. Niet om popi jopi te doen maar soms wordt ik gewoon gek van die eeuwige bereikbaarheid. Bah! Ik wil wel weer een oude Nokia waar ik Snake op kan spelen en mensen me kunnen bellen als ze echt wat te melden hebben ;p!!!

  Liefs!

 • heidi schreef:

  Wat leuke artikel is het meid.

 • Michelle schreef:

  Grappig, ik denk dat ik één van de weinige ben die niet heel veel met een smartphone doet. Ik heb mijn smartphone zelfs helemaal leeg gehaald van apps etc omdat ie aan vervanging toe was ( iets met beperkte opslagruimte en de apps werden te ‘zwaar’) maar ik geen zin had om een nieuwe aan te schaffen. Kan er nu alleen nog mee bellen en sms’en. Mijn appjes die ik wel graag gebruik heb ik op mijn tablet gezet. En dat zijn eigenlijk alleen whatsapp en instagram wat ik erg veel gebruik. Als ik een dagje weg ga, onderweg ben etc neem ik mijn smartphone wel mee, maar mijn tablet niet. Ook tijdens wandelingen vind ik het heerlijk om geen gepingel te horen..

 • Kim schreef:

  Aan de ene kant ben ik heel blij met m’n smartphone, aan de andere kant… Hm… Ik ben zo vaak bezig met alles op de smartphone, wat me vaak het gevoel geeft “mee te kunnen doen” wanneer ik dat eigenlijk niet kan. Als ik niet zo vaak op mijn smartphone bezig was, was ik misschien minder gefocust op wat ik wel/niet kan en zou ik meer kunnen doen waar ik zin in heb, zoals lezen, knutselen, wandelen… 🙂 Het is dubbel!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten