Skip to main content

Ik heb van die dagen dat ik denk.. met alles wat er nu gebeurd zou ik wel een boek vol kunnen schrijven. Voordat ik me eindelijk besef dat ik in een bepaald moment zit, is het volgende moment alweer begonnen. Raar vind ik het echter niet, want er moet gewoon een hoop gebeuren! En met een hoop bedoel ik ook een hele hoop met een dikke hoofdletter! Ik kan alvast een spoiler vooraf geven: het loopt niet allemaal geheel vlekkeloos. Had ik verwacht dat het wel zonder slag of stoot zal gaan? Nee, dat zeer zeker niet. Ik vertel je er alles over.

Mijn afstudeeropdracht

Het is een flinke. Groot, veel, lang, moeilijk en vooral: een met een hoge tijdsdruk. Echter is het een opdracht en daar werkte ik naartoe, dus een dikke YAY voor dit project dat bestaat uit een webapplicatie en veel verslagen. Mijn eerste verslag heb ik ingeleverd en ik ben officieel klaar met fase 1. Het begin is er en ik geef er alles voor om deze opdracht voldoende af te ronden! Ik ben nog wel heel erg zoekende naar een goed schema waarbij ik ook naar al mijn afspraken kan gaan & mezelf de tijd geef om te ontspannen. Dit komt vast wel goed!

DSC_0540

Vrije tijd

Ik probeer wekelijks wat tijd vrij te maken om te doen wat ik leuk vind. Zo ben ik een middagje wezen winkelen, heb ik lekker ergens gegeten, ben ik creatief bezig op papier en ga ik lekker onderuit op de bank zitten met een serie. Ik blijf het belangrijk vinden om tijd voor deze zaken vrij te maken, al zullen er ook weken komen waarop het alleen maar uit doorbikkelen bestaat. Dat neem ik -alvast- maar voor lief!

Stage

Eerlijk? Het verloopt moeizaam. Ik heb voor morgen een gesprek aangevraagd met mijn coach en mijn slb’er erbij, want ik wil alles graag weer op de rit krijgen. Ik dacht eerst dat ik nog moest wennen, of door mijn gebrek aan enthousiasme (iets met geen motivatie), maar er is vooral veel onduidelijk. Voor mij, maar ook voor het bedrijf. Dat probleem heb ik eerder gehad en dat was ook de reden dat ik moest stoppen bij mijn vorige stagebedrijf. Nu hoop ik dit voor te zijn.

Gezondheid

Sinds ik flink ziek ben geweest, heb ik nog altijd veel last van mijn gezondheid. Mijn energie is niet meer teruggekomen, ik heb veel last van pijn (mede mogelijk gemaakt door het winterse weer, laat die lente maar komen) en ik kan natuurlijk niet de tijd nemen om geheel uit te zieken. Ik zou pijnstillers kunnen slikken tegen de pijn, maar daar word ik vrij duf van… en als het iets is wat ik nodig heb, dan is het mijn bovenkamer wel!

Morgen hoop ik meer duidelijkheid en daarmee ook meer rust te krijgen! Hoe was jouw week?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 8 Comments

 • Daenelia schreef:

  Soms moet je bij een stageplek ook zelf initiatief tonen. Soms wordt er teveel van je verwacht en moet je aangeven dat je als stagiaire geen volledige (onbetaalde) kracht bent. Maar het ligt er aan. Je kunt uit je stageplek ook een (bij)baantje weten te halen, als je jezelf goed presenteert, en op zijn minst een goede referentie van meekrijgen voor je volgende (echte) baan. Dus laat het niet teveel bij het bedrijf liggen. Zet je goed in. Als je ziek bent, dan moet je er alles aan doen om beter te worden. Heb je pijn, dan moet je óf even naar de huisarts (want die kan ook pijnbestrijding voorschrijven waar je niet duf van wordt) of je moet gewoon uitzieken. Laat me je wel zeggen dat een zieke stagiaire, die klaagt over pijn en niet lekker zijn, een lastige tijd bij een werkgever zal hebben. Wees duidelijk, of je bent of ziek, of je bent aanwezig en doet mee. Je hoeft niet op sympathie te rekenen bij een bedrijf dat toch een beetje op jouw inzet rekent.
  Mijn week was prima 🙂 Zeker het weekend.

 • Michelle schreef:

  Hopelijk geeft het gesprek je meer duidelijkheid! Niets is zo vervelend als niet weten waar je aan toe bent, zeker met stage of afstuderen! Maar ik zie voortgang! Moeizaam maar zeker, telkens kom je steeds een stapje verder.. En als het dan eenmaal lente wordt, voelen we ons vast weer een stuk beter 😉

 • Sabrina schreef:

  Wat vervelend van je gezondheid en goed van je dat je een gesprek aan gaat op je stage. Gelukkig vind je nog balans om vrije tijd voor jezelf te hebben en natuurlijk de dingen te doen die jij leuk vind!

 • Sanne schreef:

  Ik hoop dat je deze week ook meer rust krijgt. Probeer ook een beetje te genieten van dag tot dag. Het lukt vast wel met je stage en eindwerk.
  Hier was het ook een week met ups en downs. Niet zo leuk maar het hoort er bij.

 • Florentine schreef:

  Fijn dat je een artikeltje hebt geschreven! Hoop dat de komende week een fijne week gaat worden! Geniet van je zondag Angelique 🙂

 • Els schreef:

  Heel veel succes morgen! Ik ben ook ziek geweest afgelopen week, nog steeds niet 100% helaas.

 • jeapiebel schreef:

  Het gaat zeker niet allemaal geheel vlekkeloos dat ben ik helemaal met je eens. Tijd goed indelen voordat je de opdracht op tijd af moet hebben en ook leuke vrij tijd kan besteden. Dat moet zeker bij je gaan lukken.

 • Morgaine schreef:

  Het was een fijne week hier, en alles kent ups en downs, ik hoop dat jij vanaf hier even wat ups gaat beleven en meemaken voor jezelf en dat het wat beter zal gaan verlopen allemaal.

  Hier, is het vandaag feest, mijn nicht is bevallen afgelopen nacht, en mijn nichtje heeft vanmorgen vroeg het eerste levenslicht gezien…. 😉

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten