Iedere dag is anders en iedere dag is weer een nieuw begin. Ik heb daardoor (zoals bijna ieder ander) heel veel verschillende werkdagen gehad. Vandaag wil ik mijn ultieme werkdag omschrijven, eentje die ik natuurlijk het liefste heb. Hiervoor moeten we helaas even terug de tijd in: 2014. In 2014 liep ik stage op twee verschillende afdelingen bij een groot bedrijf. De tweede periode sloot ik op deze manier af & dat was natuurlijk erg jammer, maar de periode daarvoor had ik het er naar mijn zin en dat kwam voornamelijk door dit soort dagen.

  • Rise and shine! Ik heb een goede nachtrust gehad en het kost me daarom niet heel veel moeite om mijn bed uit te komen. Ik zorg dat ik klaar ben voor de dag en pak mijn tas, die ik de avond daarvoor al klaar voor werk had gemaakt en ik trek de deur achter de dicht. Dat ging soepel.
  • Eenmaal aangekomen op mijn stage begroet ik iedereen met een vrolijke goedemorgen en krijg ik deze ook terug. Ik maak een snel praatje in de lift of op de gang en loop naar mijn kantoor toe. Het eerste wat ik doe is het aanzetten van de radio.
  • “Angelique, wil jij wat te drinken? Ach, thee natuurlijk. Ik weet het al!”. Mijn collega’s kennen me, ja, ik ben een echte theeleut. Ik bedank haar voor de thee en ga aan de slag, mijn mailbox zit weer vol met e-mails, waaronder ook reacties met complimenten dat ik het zo goed doe. Fijn!
  • Tijdens het werken een gesprek voeren met twee collega’s die bij me zijn komen zitten. Iedereen is druk bezig, maar het is ook vooral gezellig. Een hele prettige combinatie als je het mij vraagt.
  • Pauze! De zon schijnt heerlijk naar binnen en het uitzicht is fantastisch. Ik haal een lunch bij de kantine, terwijl ik ondertussen een idee krijg voor een blogpost. Straks gelijk maar even opschrijven.
  • 14:00 sluit ik mijn computer af, het is weer tijd om richting huis te gaan. Ik wens iedereen nog een fijne dag en eenmaal buiten geniet ik van de zon die volop schijnt. Heer-lijk!
  • Ook thuis is het tijd voor een theetje, ramen open, muziekje op en genieten van de rest van de dag. Ik hoef me geen zorgen te maken over werk dat is blijven liggen, alle werkzaamheden waren namelijk gedaan.

Als ik dit zo zie, mis ik mijn oude plekje bij dit bedrijf soms wel. Ik kan terug denken aan mooie momenten & ga nu verder met iets totaal anders!

Hoe ziet jouw ultieme (werk)dag eruit?