Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Waarom ik geen beautyblogger ben

DSC_0048

Het grote world wide web staat er vol mee: beauty. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een artikel over geschreven, wat trouwens heel handig is als je overweegt iets aan te schaffen. Ik ben dagelijks bezig met beauty: ik maak me op, lak mijn nagels, gebruik een maskertje enzovoorts. Ik probeer vaak een ander product en dit zou de perfecte basis zijn voor een beautyblog. Toch ben ik echt geen beautyblogger en dit is waarom.

DSC_0034

 • In mijn blogpost van vorige week vertelde ik het al: ik kan geen heel artikel schrijven over een nagellak. Zoals het bovenstaande flesje bijvoorbeeld: een mooie lila kleur van Essence. Gekocht bij het Kruidvat – ik ben er blij mee. Wat zou ik er nog meer over moeten zeggen? Nee, dit is niet voor mij gemaakt. Dit laat ik aan anderen over.
 • Hetzelfde heb ik eigenlijk met parfum. Ik ben gek op parfum! Ik kan er niet genoeg hebben. Wat ik erover te zeggen heb is echter heel simpel: het ruikt lekker of het ruikt niet lekker. Wellicht kan ik ook vertellen of het een avondgeur of een geur voor overdag is. Maargoed, een blogpost met twee zinnen? Nee, dat gaat me toch te ver.
 • Producten die ik fijn vind wil ik graag gebruiken/opmaken. Probleem: waar moet ik dan in de tussentijd over schrijven? Op gegeven moment heb je alles toch wel een beetje gehad? Nee? Okay, daar heb ik dus duidelijk geen kaas van gegeten.
 • Ik ben niet zo experimenteel met make-up. Ik gebruik de kleuren die ik mooi vind en de rest laat ik links liggen.
 • Wanneer ik bezig ben met een look, krijg ik eerder inspiratie om te schrijven over waarom ik geen beautyblogger ben dan dat ik bezig ben met de look zelf :-),
 • Eerst de reinigingsmelk en dan de toner. Of eerst de toner en dan de reinigingsmelk? Ik zou eerst zoveel bij moetetn leren voordat ik erover ga bloggen. Ook dit laat ik, zoals je misschien al kan raden, aan anderen over.
 • Shoplogs! Ja, dat kan ik wel. Wellicht maak ik wel een carrière switch? Nee, shoppen doe ik ook niet dagelijks. Zou ik uiteraard wel elke dag kunnen doen hoor, maar niet alleen beauty!

Waarom ben jij (g)een beautyblogger?

Follow
15 Responses
 • Sanne
  februari 24, 2016

  Haha zo herkenbaar. Ik koop graag nagellak en make-up maar er overschrijven? nee dankje. Ik vind het leuk om te lezen dat beautybloggers het wel kunnen. 🙂
  Sanne onlangs geplaatst…Onze Diezel is nog een klein beetje ziekMy Profile

 • Kirsty
  februari 23, 2016

  Leuk geschreven! Ik denk dat je inderdaad heel goed met beauty bezig kunt zijn en toch niet geschikt hoeft te zijn als beautyblogger. Voor mij is bloggen over beauty wel iets dat ik heel leuk vind en wat vanzelf gaat, maar ik kan dan ook in real life al uren over één en dezelfde lipstick praten haha! Ik denk dat het uiteindelijk niet uitmaakt waarover je blogt, zolang je het zelf maar heel leuk vindt, dan merken je lezers dat ook en dat spreekt veel mensen wel aan.
  Kirsty onlangs geplaatst…Too Faced Chocolate Bon Bons PaletteMy Profile

 • Sas
  februari 23, 2016

  Haha leuk artikel. Dat beauty bloggen is ook niets voor mij
  Sas onlangs geplaatst…Vraag-maar-raak antwoorden IMy Profile

 • saskia
  februari 23, 2016

  Haha ja dat beautybloggen is een heel iets apart, maar wel super leuk 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Omgaan met nachtangst bij kinderenMy Profile

 • Kiss & Make-up
  februari 23, 2016

  Hehe, leuk geschreven 🙂
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | Gillette Venus Swirl + Gillette ProShield (+ giveaway x5 for him & her!)My Profile

 • Rachel Kromdijk
  februari 23, 2016

  erg leuk geschreven en ik ben het helemaal met je eens! liefs

 • Els
  februari 22, 2016

  Haha, nee een beautyblogger ben ik ook niet. En zal ik ook nooit worden, beauty en vooral make up heb ik echt geen verstand van.
  Els onlangs geplaatst…DIY #20: een miniatuur tuin makenMy Profile

 • gea
  februari 22, 2016

  Herkenbaar, en snap je zeker!

 • Elaintje
  februari 22, 2016

  Heel herkenbaar ja. Ik ben wel bezig met beauty, maar lees over het algemeen eigenlijk ook niet echt beautyblogs omdat ik dat dan ook vaak weer teveel tekst vind over iets kleins.
  Elaintje onlangs geplaatst…Mijn moestuinlessenMy Profile

 • Michelle
  februari 22, 2016

  Haha leuk en heel herkenbaar! Ik schrijf af en toe wel eens over fijne en diervriendelijke verzorgings producten, maar deze producten ( o.a van Lush en WatMaaktJeMooi) zien er van zichzelf al zo mooi uit dat het blogje bijna zichzelf schrijft. Voor de rest verdiep ik mij er gewoon niet genoeg in. Als mijn make-up, douche producten of verzorgingsproducten op zijn, koop ik nieuwe. Eerder niet echt, ik houd de laatste trends ook niet in de gaten. Toch wel belangrijpe punten voor een beautyblogger denk ik. Nee het is ook niet aan mij besteed 😉 Of en toe een blogje.. dat vind ik leuk genoeg.
  Michelle onlangs geplaatst…A touch of greyMy Profile

 • Monique | WritingMonique
  februari 22, 2016

  Heel herkenbaar. Ik vind het heel leuk om beautyblogs te lezen, maar ik heb er echt te weinig passie voor.
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Style Icons ScrapbookMy Profile

 • Sabrina
  februari 22, 2016

  Ondanks ik graag blog over beauty, herken ik het één en ander toch wel. Bijvoorbeeld over nagellak of parfum, ik kan er misschien 3 dingen over vertellen.. de prijs, dat ik het een fijn product vind en dat ik er blij mee ben (of niet). Geen idee of ik daar een hele blog over zou kunnen schrijven dus ik snap goed wat je bedoeld!
  Sabrina onlangs geplaatst…Mijn grootste onzekerheden en wat ik daar aan doeMy Profile

 • heidi
  februari 22, 2016

  Helemaal mee eens.
  Ik ben ook geen beauty blogger maar ik schrijf der wel soms over.
  Wat ik vooral gekocht heb en wat ik der van vind.
  Ik schrijf vooral over dingen die ik mee maak in mijn leven.

 • jeapiebel
  februari 22, 2016

  Ik snap je volledig. Omdat je bezig bent met bepaalde dingen betekent niet dat je het ermee moet doen. Ik ben al twaalf jaar een moeder. Ik zie mijzelf geen mama blog hebben. Alleen het feit is al vermoeiend dan ga ik er over schrijven…overleef ik zeker het moederschap niet.. haha..grapje. Leuk om deze post te lezen Angélique. Heel toevallig heb ik morgen een post waarom heb ik een beauty blog zoiets…

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge