Bloggen, vloggen, ploggen.. het is zó ontzettend populair om te doen. Daar waar je een paar jaar geleden echt ‘in het wereldje’ moest zitten om te weten wat bloggen was, kom je er nu eigenlijk niet meer onderuit. De meeste bedrijven werken tegenwoordig aan een eigen blog en daarnaast komen bloggers/vloggers ook op de televisie. Je kunt je voorstellen dat het moeilijk is om uniek te zijn in zo’n grote zee aan bloggers, een overvloed aan content en niet te vergeten de vele eisen aan een blog. Ik bedacht me daarom ook: wat voor een blogger ben ik eigenlijk? Wat maakt mij dan uniek in vergelijking met een ander?

Ik ben een blogger dat…

  • al aan het bloggen is sinds 2010. Hele dagen ben ik er mee bezig geweest om alles uit te zoeken, van mijn lay-out tot mijn teksten. Hoe moest ik alles nou doen? Ik vond het onwijs interessant en leerde elke dag een beetje meer.
  • altijd al een persoonlijke lifestyle blog heeft gehad. Ik vond het leuk om te laten zien waar ik op dat moment mee bezig was of wat er in mijn hoofd om ging. Door de jaren heen is dit natuurlijk enorm veranderd en zo af en toe maak ik weer eens een duik in het verleden. Ik vind het nog altijd bijzonder om die groei te zien.
  • na een paar pogingen om over ‘beauty’ te schrijven is gestopt om de volgende twee redenen: ik vond het niet boeiend genoeg en ik kon er geen hele post van maken. Na een paar zinnen vroeg ik me al af wat ik nog meer over die ‘super mooie nagellak’ moest schrijven.
  • nooit echt bezig is geweest met de cijfertjes. Mijn Instagram is afgeschermd, ik heb geen groot aantal volgers op mijn Bloglovin’ en voor mijn gevoel draait het hier tegenwoordig wel om. Succes, populair zijn, grote cijfers en wanneer dit niet lukt, dan stoppen mensen er al snel mee. Bloggen doe ik echt voor mezelf, het is een grote hobby van me en ik leer er veel van. Over wie ik ben, hoe ik dingen zie. Ik kan mijn creativiteit op dit stukje van het www kwijt.
  • ups en downs heeft, zowel op persoonlijk als op bloggebied. Ik heb liever kwaliteit dan kwantiteit als het gaat om mijn blogposts en wanneer ik dit niet kan bieden, dan is het even wat stiller op Sweet Silver Lining.
  • bewust nooit uitgebreid schrijft over mijn chronische ziekte. Sinds ik persoonlijker blog, laat ik er wel steeds meer van ‘zien’, maar het is geen onderwerp wat vaak voorbij komt.
  • het super leuk vind om andere bloggers te leren kennen. Ik kom graag bij anderen over de blogvloer, lees hun verhalen, reageer uitgebreid en blijf graag hangen om de persoon achter de blog ‘te zien’.
  • het daarnaast ook heel leuk vind om te knutselen aan de lay-out van Sweet Silver Lining. Dit heeft echter geen uitleg meer nodig, de meeste bloggers herkennen dit vast wel!

Er zijn vast nog vele andere dingen die mij de blogger maken die ik nu ben. Wellicht een bepaalde schrijfstijl die ik gebruik, of de foto’s die ik maak. Maar inmiddels ben ik na 522 woorden wel heel erg benieuwd geworden naar wat voor soort blogger jij bent?