Skip to main content

Bloggen, vloggen, ploggen.. het is zó ontzettend populair om te doen. Daar waar je een paar jaar geleden echt ‘in het wereldje’ moest zitten om te weten wat bloggen was, kom je er nu eigenlijk niet meer onderuit. De meeste bedrijven werken tegenwoordig aan een eigen blog en daarnaast komen bloggers/vloggers ook op de televisie. Je kunt je voorstellen dat het moeilijk is om uniek te zijn in zo’n grote zee aan bloggers, een overvloed aan content en niet te vergeten de vele eisen aan een blog. Ik bedacht me daarom ook: wat voor een blogger ben ik eigenlijk? Wat maakt mij dan uniek in vergelijking met een ander?

Ik ben een blogger dat…

 • al aan het bloggen is sinds 2010. Hele dagen ben ik er mee bezig geweest om alles uit te zoeken, van mijn lay-out tot mijn teksten. Hoe moest ik alles nou doen? Ik vond het onwijs interessant en leerde elke dag een beetje meer.
 • altijd al een persoonlijke lifestyle blog heeft gehad. Ik vond het leuk om te laten zien waar ik op dat moment mee bezig was of wat er in mijn hoofd om ging. Door de jaren heen is dit natuurlijk enorm veranderd en zo af en toe maak ik weer eens een duik in het verleden. Ik vind het nog altijd bijzonder om die groei te zien.
 • na een paar pogingen om over ‘beauty’ te schrijven is gestopt om de volgende twee redenen: ik vond het niet boeiend genoeg en ik kon er geen hele post van maken. Na een paar zinnen vroeg ik me al af wat ik nog meer over die ‘super mooie nagellak’ moest schrijven.
 • nooit echt bezig is geweest met de cijfertjes. Mijn Instagram is afgeschermd, ik heb geen groot aantal volgers op mijn Bloglovin’ en voor mijn gevoel draait het hier tegenwoordig wel om. Succes, populair zijn, grote cijfers en wanneer dit niet lukt, dan stoppen mensen er al snel mee. Bloggen doe ik echt voor mezelf, het is een grote hobby van me en ik leer er veel van. Over wie ik ben, hoe ik dingen zie. Ik kan mijn creativiteit op dit stukje van het www kwijt.
 • ups en downs heeft, zowel op persoonlijk als op bloggebied. Ik heb liever kwaliteit dan kwantiteit als het gaat om mijn blogposts en wanneer ik dit niet kan bieden, dan is het even wat stiller op Sweet Silver Lining.
 • bewust nooit uitgebreid schrijft over mijn chronische ziekte. Sinds ik persoonlijker blog, laat ik er wel steeds meer van ‘zien’, maar het is geen onderwerp wat vaak voorbij komt.
 • het super leuk vind om andere bloggers te leren kennen. Ik kom graag bij anderen over de blogvloer, lees hun verhalen, reageer uitgebreid en blijf graag hangen om de persoon achter de blog ‘te zien’.
 • het daarnaast ook heel leuk vind om te knutselen aan de lay-out van Sweet Silver Lining. Dit heeft echter geen uitleg meer nodig, de meeste bloggers herkennen dit vast wel!

Er zijn vast nog vele andere dingen die mij de blogger maken die ik nu ben. Wellicht een bepaalde schrijfstijl die ik gebruik, of de foto’s die ik maak. Maar inmiddels ben ik na 522 woorden wel heel erg benieuwd geworden naar wat voor soort blogger jij bent?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 11 Comments

 • Michelle schreef:

  Het leukste vind ik altijd als een blogger echt zichzelf is, en niet zo met al die cijfertjes en trends bezig is. De originaliteit is daar soms ver bij te zoeken. Ik denk dat er ook wel weer een tijd komt dat bloggen weer wat afzwakt. Ik ben zelf een blogger die: lekker blogt over wat ik leuk vind, ik ben eerlijk over de dingen waarover ik blog, ik blog over persoonlijke dingen, ik blijf graag positief op mijn blog, minder met cijfertjes en statistieken bezig is en het belangrijk vind om een mooie blog neer te zetten, zowel qua foto’s, tekst als layout.

 • Leuk om dit over jou te lezen! Ik kan me in een paar dingen wel vinden, bijvoorbeeld dat je vooral gaat voor kwaliteit in plaats voor kwantiteit!

 • Wat goed dat je al zo lang aan het bloggen bent!

 • Sabrina schreef:

  Wat blog je al lang! Knap hoor! Ik blog nog geen jaar en doe het maar 1 a 2 keer in de week en voor nu vind ik het goed zo, ik doe lekker wat bij me past en het is altijd leuk om te zien dat mijn blogs gelezen worden.. of dat nou 5 keer is of 50 maakt me niet uit, zoals je zelf zegt, ik doe het voor mezelf!

 • Kirsty schreef:

  Wat blog je al lang zeg! Ik snap zelf ook niet dat mensen ermee stoppen als ze niet instant succes hebben; je moet bloggen omdat je er plezier uithaalt en niet voor het succes lijkt mij. Als je dan wel succes krijgt is dat mooi meegenomen, dat dan wel. Zelf ben ik juist een blogger die wel lange artikelen over beautyartikelen kan schrijven haha.

 • Sofie Katelijne schreef:

  Wow wat blog je allang! Ikzelf nog geen jaartje maar heb in die korte periode ook al onwijs veel geleerd!

 • Els schreef:

  Leuk om te lezen :-). Ik merk dat cijfers best belangrijk zijn, mensen vragen er ook vaak naar. Ik ben eerlijk in vind het leuk om te zien dat mijn bezoekers groeien, maar ik schrijf daarvoor geen speciale artikelen. Ik schrijf over dingen die ik leuk vind om te delen :-).

 • Manon schreef:

  Super leuk om te lezen en wow wat blog je al lang

 • Elaintje schreef:

  Wat leuk dat je al zo lang blogt. Ik zou persoonlijk ook niet weten wat ik allemaal over een mooie nagellak zou kunnen schrijven haha. Ieder zijn ding.

 • jeapiebel schreef:

  Wat leuk om te weten dat je al 4-5 jaar blogt.

  “Succes, populair zijn, grote cijfers en wanneer dit niet lukt, dan stoppen mensen er al snel mee.” Ik snap wat je bedoelt en zelf ook niet echt mee bezig met cijfers. Ik blog en ik zoek af en toe wat ik nog leuk vind.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten