DSC_0230

Er gaat (of inmiddels ging? De tijd gaat ook zo snel!) een leuke tag rond op het world wide web. Deze tag is verzonnen door Saskia & ik heb hem mogen ontvangen van Sas. Thanks! Ik ben uiteraard een crazy cat lady en ik heb daarom ook genoeg te vertellen over mijn poekies.

Hoeveel katten heb je momenteel en hoe heten ze?
Momenteel heb ik twee katten, laat ik ze maar gelijk even voorstellen!

Dit is Luna

collage luna

Dit is Simba

DSC_0206

Bepaald ras of de gewone huis-tuin- en keuken kat?
Huis- tuin- en keuken katten. Simba is een halve boskat & Luna is een schildpadpoes.

Hoe is je kat bij je terecht gekomen
Bij Simba is het best een zielig verhaal. Hij zat bij een ander gezin, die niet veel later ook een hond namen. Dit ging echter totaal niet goed: de hond was agressief, waardoor hij Simba steeds greep. Hij werd in een kamertje gestopt en kreeg geen aandacht meer, Het gezin wilde de hond houden en toen ik hoorde dat ze voor Simba een ander huis zochten wilde ik hem gelijk hebben. Ik wilde al heel graag een rode kater! Het duurde echt jaren voordat Simba weer een beetje sociaal was, dat vind ik wel heel zielig.

Luna hebben we via Marktplaats gevonden. Toen onze andere kat (Minou) overleed, ben ik specifiek gaan zoeken naar een schildpadpoes, maar stiekem wilde ik elke kitten hebben haha.

Welke kattenvriendjes waren er ooit nog meer in je leven?
Yessie was mijn eerste kat, zij was er al toen ik geboren werd en we waren dikke maatjes. Ze is 21 (!) jaar oud geworden, ik was er kapot van toen we haar moesten laten inslapen (ze was dement). Daarna hebben we Minou gehad, ze is helaas niet zo oud geworden.

Untitled-1

Heb je een speciaal koosnaampje voor je kat?
Poeh, heb je even? Ik heb telkens nieuwe namen voor de twee deugnieten. Simba noem ik vaak Sim of Zimbabwe, Luna noem ik momenteel puppy.

Heeft je kat speciale karaktertrekjes?
Simba is altijd een kitten gebleven. Hij kan héél zielig miauwen en heeft telkens iets of iemand nodig om in slaap te kunnen vallen. Hij is een echte buitenkat en hij houdt van de kleur roze. Nee echt, daar is hij gek op. Luna is een echte pittige dame en heel snel jaloers! Ze is een schootkat en wilt heel de dag door al je aandacht.

Geef eens eerlijk toe, praat jij tegen je kat?
Tuurlijk, ik voer hele gesprekken met ze. Vaak krijg ik ook gewoon antwoord!

Slaapt je kat bij je op bed?
Dit verschilt; de ene periode is mijn bed niet groot genoeg en de andere periode is het bed wel heel groot. Luna slaapt momenteel vaak bij me en Simba zoekt een eigen plekje.

Heb jij ook zo’n lieve poekie? Dan tag ik jou! Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden.