Skip to main content
Dagelijks leven

15 dingen die ik geleerd heb in 2015

By 3 januari 2016juli 28th, 201911 Comments

Een terugblik op een heel jaar; dat vind ik altijd heel erg bijzonder. Niet alleen op blogniveau vind ik het leuk om terug te kijken, maar vooral op persoonlijk vlak. Al een paar jaar kan ik de jaren met elkaar vergelijken en elke keer denk ik.. wauw. Het leek allemaal hetzelfde, zo statisch, en toch is elk jaar weer zo anders.

2015 was totaal niet wat ik in gedachten had, het is compleet anders uitgepakt. Dit is wat ik ervan geleerd heb, want je bent nooit uitgeleerd.

 • Ik werd beter in het voeren van gesprekken. Ik heb het niet over leuk gepraat met een vriend of vriendin, maar over vervelend praat over onder andere stage en school. Ik ben er van te voren al erg mee bezig en zet wat ik wil zeggen op papier. Vooruitgang, ik ben er blij mee.
 • Ik leerde beter aangeven wat ik wil, eigenlijk vooral wat ik niet wil. In mijn hoofd was het altijd duidelijk, maar dit kwam niet altijd over bij de ander. Vooral aangeven wat ik niet wil, nee zeggen, dat was een opgave. Wat dat betreft heeft stage me veel gebracht.
 • Ik heb me al heel wat jaar aan te passen wanneer het seizoen veranderd en het buiten koud wordt, maar ik heb geleerd dat ik het keer op keer toch weer heel lastig vind. Ik verwacht elke keer toch teveel van mezelf!
 • Ik kan in het voorjaar/zomer toch best wat conditie opbouwen. Score!
 • Ik heb geleerd dat ik best wel wat zekerder mag zijn over bepaalde dingen, maar ik blijf dit toch lastig vinden.
 • Minimalistisch en opgeruimd is voor mij echt een uitkomst. Ik heb nog steeds veel spullen, maar wel uitgezocht en alleen gehouden wat ik ook daadwerkelijk gebruik. Het voelt echt goed om geen spullen te hebben liggen die ik niet gebruik.
 • Verhuizen staat toch wel heel hoog op mijn prioriteitenlijst.

quotesinspirationwordart-84baf87e2f823b56a0f0a31b9415ee11_h

 • Mijn motivatie is echt zoek wanneer anderen zich niet aan de afspraak houden.
 • Iets waar ik aan moet werken: trots zijn.
 • Hoe goed ik ook ben als vriendin voor de ander, voor sommigen maakt het helaas niet uit of ik er veel of weinig moeite in stop. Er zijn nou eenmaal mensen die altijd opzoek zijn naar andere contacten en niet kunnen waarderen wat ze al hebben, wat ik trouwens best vervelend vind.
 • Altijd proberen positief te zijn is niet realistisch – Iedereen heeft off days.
 • Dagelijks schrijven helpt.
 • Waar mensen jou van beschuldigen zegt meer over hen dan over jou.
 • Om echt goed te functioneren heb ik een duidelijke richtlijn nodig; dan ben ik echt heel gedreven.
 • Het weer heeft stiekem best veel invloed op mijn humeur.

Welke les heb jij dit jaar geleerd?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 11 Comments

 • Mariska schreef:

  Dat zijn hele wijze lessen, goed dat je je zo hebt kunnen ontwikkelen! Maak er een mooi en leerzaam nieuw jaar van!

 • Michelle schreef:

  Mooie lessen heb je geleerd. Soms denk ik wel eens, ‘gezonde mensen’ zullen die ook zoveel in een jaar ontdekken en leren als wij? En dan vooral over jezelf en omgaan met anderen? Het klinkt misschien een beetje apart, maar ik denk daar wel eens over na. Aan de ene kant wil je natuurlijk zo gezond mogelijk zijn, maar het heeft ons ook mooie levenslessen geleerd. Zo geniet ik meer van de kleine dingen, ik probeer in het moment te leven en niet te ver vooruit te plannen/kijken en ik kijk meer naar mezelf. Ik let meer op wat IK kan en wat Ik wil. Ik ben heel benieuwd wat 2016 voor je gaat brengen, we shall see..

 • jeapiebel schreef:

  Hele goede vaardigheid heb je bereikt en ontwikkelt. Minimalistisch en opgeruimd daar heb ik soms ook last van en dat zal veel mensen ook hebben, denk ik. Altijd proberen positief te zijn is niet realistisch dat les heb ik geleerd. 🙂

 • Kirsty schreef:

  Wat heb je veel geleerd zeg! Ik moet zeggen dat ik soms nog wel beter mag beseffen dat het inderdaad meer over een ander zegt dan over jou als iemand je beschuldigt van iets. Ik kan het mij vooral snel aantrekken als iemand doet of ik dom ben wat betreft dingen rondom mijn opleiding (dat kost mij ook moeite, daar ben ik wel eerlijk in), terwijl diegene zelf dan graag slimmer wil lijken om te compenseren voor andere (ernstige) gebreken.

 • Kiss & Make-up schreef:

  Leren nee zeggen en aangeven wat je NIET wilt of NIET graag hebt/doet, dat moet ik soms ook nog leren. Ik probeer er aan te werken.

 • saskia schreef:

  Knap dat je uit veel dingen iets hebt kunnen leren. Ik herken het ook dat het weer invloed heeft op mijzelf. Gelukkig mogen we al weer bijna gaan aftellen naar de lente ;)!

 • cuisine celine schreef:

  Leuk lijstje! Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar! 🙂

 • Sanne schreef:

  Schrijven helpt zeker en dan kan je je problemen van je af schrijven. Ik doe het ook zo. 🙂 Je hebt een mooi jaar achter de rug met mooie levenslessen. 🙂

 • Leuk om dit te lezen! Een leerzaam jaar, zo te zien! Ik wens je heel veel plezier en succes in 2016!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten