2015gold1

Een terugblik op een heel jaar; dat vind ik altijd heel erg bijzonder. Niet alleen op blogniveau vind ik het leuk om terug te kijken, maar vooral op persoonlijk vlak. Al een paar jaar kan ik de jaren met elkaar vergelijken en elke keer denk ik.. wauw. Het leek allemaal hetzelfde, zo statisch, en toch is elk jaar weer zo anders.

2015 was totaal niet wat ik in gedachten had, het is compleet anders uitgepakt. Dit is wat ik ervan geleerd heb, want je bent nooit uitgeleerd.

 • Ik werd beter in het voeren van gesprekken. Ik heb het niet over leuk gepraat met een vriend of vriendin, maar over vervelend praat over onder andere stage en school. Ik ben er van te voren al erg mee bezig en zet wat ik wil zeggen op papier. Vooruitgang, ik ben er blij mee.
 • Ik leerde beter aangeven wat ik wil, eigenlijk vooral wat ik niet wil. In mijn hoofd was het altijd duidelijk, maar dit kwam niet altijd over bij de ander. Vooral aangeven wat ik niet wil, nee zeggen, dat was een opgave. Wat dat betreft heeft stage me veel gebracht.
 • Ik heb me al heel wat jaar aan te passen wanneer het seizoen veranderd en het buiten koud wordt, maar ik heb geleerd dat ik het keer op keer toch weer heel lastig vind. Ik verwacht elke keer toch teveel van mezelf!
 • Ik kan in het voorjaar/zomer toch best wat conditie opbouwen. Score!
 • Ik heb geleerd dat ik best wel wat zekerder mag zijn over bepaalde dingen, maar ik blijf dit toch lastig vinden.
 • Minimalistisch en opgeruimd is voor mij echt een uitkomst. Ik heb nog steeds veel spullen, maar wel uitgezocht en alleen gehouden wat ik ook daadwerkelijk gebruik. Het voelt echt goed om geen spullen te hebben liggen die ik niet gebruik.
 • Verhuizen staat toch wel heel hoog op mijn prioriteitenlijst.

quotesinspirationwordart-84baf87e2f823b56a0f0a31b9415ee11_h

 • Mijn motivatie is echt zoek wanneer anderen zich niet aan de afspraak houden.
 • Iets waar ik aan moet werken: trots zijn.
 • Hoe goed ik ook ben als vriendin voor de ander, voor sommigen maakt het helaas niet uit of ik er veel of weinig moeite in stop. Er zijn nou eenmaal mensen die altijd opzoek zijn naar andere contacten en niet kunnen waarderen wat ze al hebben, wat ik trouwens best vervelend vind.
 • Altijd proberen positief te zijn is niet realistisch – Iedereen heeft off days.
 • Dagelijks schrijven helpt.
 • Waar mensen jou van beschuldigen zegt meer over hen dan over jou.
 • Om echt goed te functioneren heb ik een duidelijke richtlijn nodig; dan ben ik echt heel gedreven.
 • Het weer heeft stiekem best veel invloed op mijn humeur.

Welke les heb jij dit jaar geleerd?