Skip to main content

Veranderen doen we allemaal. We worden ouder, krijgen andere interesses en we vormen ons door bepaalde situaties. Zonder verandering staan we stil; vooruit kunnen gaan doe je alleen door te bewegen. Echter is het ook zo dat alles zo snel veranderd, dat we er eigenlijk niet echt bij stil staan dat we daadwerkelijk veranderd zijn of een hoop bereikt hebben. Daarom ga ik vandaag vijf jaar terug in de tijd: naar het jaar 2010/2011.

School & Gezondheid

Untitled-1

Het schooljaar 2010 – 2011 was mijn examenjaar op de middelbare school; voor mij een heftige periode, omdat het al een langere tijd niet meer goed ging tussen mij & het personeel daar. Desondanks ben ik in een keer geslaagd met hele mooie cijfers. Oh, ik was ook he-le-maal gek op mijn agenda, zoals je kunt zien.

Iets waar ik toentertijd geen foto’s van heb gemaakt en waar ik ook nooit over geschreven heb is mijn gezondheid. Deze was helemaal niet zo goed en het was flink aanpoten. De examens werden steeds zwaarder en steeds minder goed vol te houden. Maar dat heb ik wel gedaan!

Creatief & Groei

Untitled-1

Ik was enorm creatief bezig op verschillende gebieden. Ik begon fotografie heel erg leuk te vinden, maar ook het maken van sieraden was een grote favoriet. Ik maakte daarnaast ook van karton een Nintendo DS voor mijn neefje (dit deden we met Sinterklaas) en probeerde heel veel verschillende recepten uit.

Doordat er zoveel aan het veranderen was, werd ik ook een stuk zelfstandiger. Het was tijd om steeds meer verantwoordelijkheden op me te nemen en het werken aan de toekomst. Heel vaak werd ik niet aangenomen op een opleiding door verschillende redenen, maar ik bleef volhouden.

Sweet Silver Lining

studying-main_full

Na een tijd geschreven te hebben voor een andere blog, begon ik Sweet Silver Lining en dat zag er zo uit. Ik begon zelf een beetje te spelen met HTML en CSS en schreef heel veel korte artikelen. Ik vond het enorm leuk om te doen! Dit deed ik trouwens via Blogger.

Waar stond jij vijf jaar geleden? Welke verandering heb jij doorgemaakt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 8 Comments

 • Florentine schreef:

  Heerlijk om te lezen! Ik vind jouw blog zo gaaf 🙂
  Altijd gaaf om te zien wat een vooruitgang je gemaakt hebt.

 • Sanne schreef:

  Vijf jaar geleden woonde ik nog thuis. Mooie verandering heb je door gemaakt, maar wel een zware qua je gezondheid dan. Mooi logo had je voor je blog. 🙂

 • Els schreef:

  Mmm, 2010. Dat jaar ging ik eindelijk echt aan de slag als grafisch ontwerper na mijn studie. Ik woonde ook nog thuis.

 • Morgaine schreef:

  In 2010, kreeg ik mijn portret en modeltekenen bij de Kunstlinie vergoed met goedkeuring dus voor de toekomst, ik zou dat jaar ook de WWIK en voor ZZPér eventueel opgaan, toen kwam 1 jan. 2011, Rutte, die de WWIK en dat andere project direct stop zette, begin van mijn niet meer weten wat ik moest, qua werk.

  2012, eindelijk vind de reumatoloog uit dat ik fibromyalgie heb en dus kom ik qua ziek zijn een hele grote stap verder, nieuwe deuren gaan open qua zorg, huishoudelijke hulp, zwemmen en ga zo maar door, tot de zorgverzekeringen weer veranderen.

  2013, even een stressjaartje gehad.

  2014, best een heel mooi jaar, alles lijkt er te zijn en ik kan best wel veel uitstapjes maken naar vrienden maar ook een dagje weg ergens heen. Ook al is het niet ver, het kon wel. Ik vind mijn vrijwilligerswerk waar ik nu nog zit en vind het ontzettend leuk, ik werk weer! Al is het maar 2 uurtjes per week.

  2015, een heel raar jaar, alles wat ik opgebouwd had qua voorspoed en geluk, stopt ineens, en nu moet ik opnieuw gaan zoeken naar ja wat… hahaha ik start weer met bloggen en ontmoet al heel wat bloggers, heb veel mogen ontvangen gewoon dankzij naastenliefde, maak leuke nieuwe contacten, waar ik andere contacten verlies, maar dat is goed zo.

  Ik schrijf weer! yeah! En kan mijn ei weer kwijt in de fotografie ook vooral!

  X

 • Hilde schreef:

  Wat ontzettend stoer dat je ondanks die tegenslagen toch je eindexamen hebt gehaald, en dat ook nog met mooie cijfers!! 🙂
  5 jaar geleden was ik net een jaar bezig met mijn vorige opleiding en had ik het er nog erg naar mijn zin. Inmiddels doe ik iets heel anders na een moeilijke periode; ik ben in ieder geval veel zelfstandiger geworden, heb geleerd om van mezelf te houden en te kiezen voor wat ík leuk vind en wat voor mij goed voelt. Ik ben nu op een punt in mijn leven aangekomen dat alles klopt voor mijn gevoel en daar ben ik heel erg dankbaar voor <3

 • Michelle schreef:

  Wat leuk om zo terug in de tijd een kijkje te nemen. Vijf jaar terug begon ik net aan mijn nieuwe opleiding als dierenarts assistente. Mijn leven zag er toen wel heel anders uit. Ik ging fulltime naar school, ik liep stage en ik werkte op de zaterdag in een dierenwinkel. Alleen de zondag was mijn vrije dag en die spendeerde ik vaak helaas aan huiswerk maar ook aan mijn hobby’s. We woonden nog in een verschrikkelijke buurt en waren nog net verloofd. Een jaar laten begon de rugpijn en toen veranderde alles langzaam. Grappig om te zien hoeveel er eigenlijk is veranderd, zowel negatief als positief.

 • Vlijtig Liesje schreef:

  Vijf jaar geleden woonde ik nog in de stad. De grootste verandering is dan de verhuizing naar het platteland.

 • Flaviena schreef:

  Wauw vijf jaar geleden voelt echt als een heel leven geleden.. (if that makes sense haha) – Maar toen was ik nog geen moeder en zocht ik vooral naar mezelf. Gek he hoeveel er (achteraf gezien) verandert gedurende de jaren. Fijne blog heb je trouwens!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten