Skip to main content
Dagelijks leven

8 vragen die je jezelf zou moeten stellen

By 10 november 2015oktober 8th, 201616 Comments

Piekeren, (dag)dromen of lekker diepgaand nadenken/praten doen we allemaal. Over ons leven, geld, problemen, die man met die mooie helderblauwe ogen… Maar hoe vaak stel jij jezelf wel eens een vraag? En hoe vaak denk jij over deze vragen na? Gaat het wel goed, is dit wat ik wil? Een gesprek met jezelf voeren is zo gek nog niet. Nee, het is eigenlijk goed om zo nu en dan even te doen en dit zijn vragen wat je jezelf zou moeten stellen.

  • Hoe kom ik op de ander over? Is dit hoe ik over wil komen?

Wat je geeft, krijg je terug. Denk eens na hoe je reageert op bepaalde mensen of situaties en is dit hoe je zou willen dat anderen op jou reageren?

  • Waar kom ik elke dag mijn bed voor uit? Wat is mijn doel?

Voldoening halen uit wat je doet en een dagelijkse ‘missie’ hebben – dat geeft vorm aan je dag. Wat is die van jou? Is dit misschien iets waar je aan moet werken?

  • Zou ik omgaan met dezelfde vrienden wanneer ik ze vandaag voor de eerste keer zal ontmoeten?

Het gebeurd, soms ga je al zo lang met iemand om dat je in een sleur raakt. Je weet eigenlijk niet beter en je gaat er maar mee door. Soms is het gewoon beter om aan een volgend hoofdstuk te beginnen.

  • Als ik mijn spiegelbeeld zou kunnen ontmoeten, zou ik er dan bevriend mee willen zijn?

Zelfreflectie. Zijn er misschien eigenschappen die mensen ervan weerhouden om met jou om te gaan? Of betrekken mensen jou niet bij bepaalde dingen? Zo zou je erachter kunnen komen.

  • Welk advies zou ik een ander met hetzelfde probleem geven?

Je eigen problemen lijken je soms te verstikken. Je komt er niet uit en je zit vast in een patroon. Wat voor advies zou je een vriend(in) van je geven?

  • Wat betekent geluk voor mij?

Geluk is voor iedereen anders en wanneer je weet wat geluk voor jou betekent kun je er ook makkelijker naar handelen.

  • Verwacht ik van anderen dingen die ik zelf nooit zou doen?

En dan heb ik het niet over de dingen die je niet kan en aan een ander zou moeten vragen, maar de dingen die je zelf liever niet doet.

  • Is dit pad dat ik bewandel het juiste pad of zou ik een andere weg in willen slaan?

Met andere woorden, ben ik gelukkig zo? Is dit wat ik wil? Kom ik zo uit waar ik wil zijn? Of zou ik toch liever wat anders doen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 16 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten