In mijn #InspirerendGeluk invullingen heb ik het vaak gehad over wat ik allemaal gedaan heb om te komen waar ik nu ben. Niet alleen als het gaat om mijn gezondheid en vriendschappen,  maar ook school. Michelle stelde dan ook een hele logische vraag, namelijk: Wat ga je hierna doen? Wat doe je wanneer je het diploma in handen hebt? Thanks voor je vraag! En hoewel ik het niet makkelijk vind om te plannen voor de toekomt (Door teleurstellingen), heb ik er wel over nagedacht. Dit zijn dingen die ik zou willen doen en waar ik naar toe werk.

Een stapje verder: Een nieuwe studie

Dat lees je inderdaad goed,  ik heb de ambitie om nog een studie te gaan doen. Waarom? Meerdere redenen: ik ben er nog niet klaar voor om te werken. Ik heb niet het idee dat ik genoeg geleerd heb. Daarnaast twijfel ik enorm aan het vak wat ik heb gekozen, want op de een of andere manier past webdesign toch niet zo goed bij me. Dit kan aan de opleiding liggen, maar vaak weet je diep van binnen wel hoe het zit.. Toch blijft dan de vraag, wat dan wel? Er zijn drie dingen die me heel erg aanspreken.

  • De kunstacademie, richting binnenhuisarchitectuur en styling. Wat altijd bij mij dik op nummer een heeft gestaan, maar wat niet door is gegaan omdat het geen goede keuze leek. Echter denk ik dat er wel iets is wat wel bij mij, en vooral mijn gezondheid, past.
  • Grafisch ontwerp. Hier doe ik nu ook een gedeelte van en dit is wel iets wat ik heel leuk vind om te doen. Ik heb stage gelopen bij een krant en ook heb ik een keer een tijdschrift gemaakt, hier kon ik me goed in vinden.
  • Psychologie. Hier ben ik pas sinds een tijdje achter en het is iets heel anders dan de creatieve vakken. Maar wat je misschien in mijn invullingen hebt kunnen lezen is dat ik goed met andermans emoties om weet te gaan. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken,  maar dat interesseert me ook heel erg. Ik wil in staat zijn om anderen te kunnen helpen.

Zoals je ziet heb ik nog wat keuzes om te maken, maar ik kijk ook met de tijd wat het beste voelt.

Een cursus webteksten schrijven volgen

Hier ben ik dan wel al een tijd over uit, dit is een goede aanvulling op mijn studie en het zou zonde zijn om er niks mee te doen. Ik kan coderen, ontwerpen en schrijven is een grote passie van me. Misschien klopt het niet helemaal met bovenstaande studies, maar het komt altijd van pas om breed opgeleid te zijn. Zeker in de online wereld. Daarnaast ben ik gewoon heel leergierig.

Huisje, boompje, beestje

Een eigen huisje,  met alles wat er bij komt kijken is dit best wel een klus. Ik ben er dan ook al even mee bezig en zou dit graag willen doen wanneer het diploma binnen is. Als het eerder kan, dan natuurlijk ook, maar dan zou ik me er niet helemaal op kunnen storten. Misschien wel een kitten? Een auto? Dat is het mooie van aan het begin staan, alles kan nog ingevuld worden.

Hoe dichterbij ik bij mijn diploma kom, hoe beter ik alles vorm zou kunnen geven. Misschien komt er wel een idee bij? De tijd zal het leren.

Wat ben jij gaan doen na het behalen van je diploma?