HAARLEM - Het drukken van eurobiljetten bij drukkerij Johan Enschede in Haarlem. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

Geld. Geld is iets waar iedereen wel mee bezig is; de een heeft (te) weinig, de ander heeft voldoende en weer een ander kan er in zwemmen. Pietje vind dit te duur en Jantje koopt alles wat los en vast zit. Heeft dit nog meer uitleg nodig? Ik denk van niet. Ik zei altijd ‘als ik een geldbedrag zou krijgen, dan zet ik dit gewoon op mijn spaarrekening’ en hoewel ik daar nog steeds achter sta, zijn er toch wat items die al een hele lange tijd op mijn wishlist staan.

Macbook


Macbook Pro Retina 15inch. Photo: Josh Valcarcel

Macbook Pro Retina 15inch. Photo: Josh Valcarcel

Dit is geen mijn-laptop-is-aan-vervanging-toe aankoop. Ik ben altijd al een Windows gebruiker geweest en mijn laptop werkt ook prima. Maar na jaren dagelijks slepen met dit bakbeest merk ik dat dit, vooral voor mijn rug en schouders, gewoon niet te doen is. Als webdesigner en grafisch ontwerper zou het wel vaker voorkomen (lees: bijna dagelijks) dat ik mijn laptop mee moet nemen. Ik zou heel graag een lichtere versie willen die al mijn zware programma’s aankan. Dit item staat al minstens een jaar op mijn wishlist, misschien wel langer.

Parfum


maxresdefault

Ik heb een hele parfum stash staan (geen grapje, ik heb aardig wat flacons staan), ik ben echt gek op parfum! Maar oh, wat is het duur. Eigenlijk deden de merken me weinig, zolang het maar lekker rook en een beetje bleef hangen. Maar sinds ik een wat duurder parfum cadeau heb gehad ben ik om, sommige vind ik zo ontzettend lekker! Graag zou ik mijn parfum stash willen veranderen naar twee of drie lekkere, wat luxere parfums. Echter wacht ik hier gewoon mee tot mijn huidige parfums dankbaar gebruikt zijn. Goede producten wegdoen vind ik zonde.

Italië


venetie_stad

Ik dacht eerst, moet ik dit kopje reizen noemen? Ik zou graag meer van de wereld zien. Maar nee, ik wilde specifiek zijn. Italië heeft mijn hart gestolen. Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar daar zou ik heel graag verandering in willen brengen. Ik ben echt een liefhebber van mooie architectuur en eigenlijk heb ik er geen woorden voor hoe graag ik deze reis zou willen maken.

Huisje, boompje, beestje


Beauti-Dream-House-Design

Natuurlijk zou ik investeren in een goede woning, het afbetalen van m’n (nieuwe) studie, rijbewijs, auto… en ga zo maar even door! Ik spaar een groot gedeelte, gewoon, omdat ik dat een slimme zet vind. Je weet nooit waar het voor nodig kan zijn.

Uit eten


Ik ga met een grote groep uit eten, dit vind ik altijd heel erg gezellig. Waarom zou ik het dan uit dit lijstje halen? Simpel, maar niet minder leuk.

Helpen


IMG_2050

En als laatste zou ik graag willen helpen waar nodig is. Geld doneren, daar heb ik iets minder mee. maar denk bijvoorbeeld aan voedselpakketten maken voor de voedselbank. Of speelgoed kopen, zodat gezinnen die het financieel niet redden Sinterklaas kunnen vieren. Dit soort dingen geven me veel voldoening en daar zou ik me ook zeker voor inzetten.

Wat zou jij doen met een miljoen? Wat staat er op jouw wishlist?