Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat ik zou doen met een miljoen

HAARLEM - Het drukken van eurobiljetten bij drukkerij Johan Enschede in Haarlem. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

Geld. Geld is iets waar iedereen wel mee bezig is; de een heeft (te) weinig, de ander heeft voldoende en weer een ander kan er in zwemmen. Pietje vind dit te duur en Jantje koopt alles wat los en vast zit. Heeft dit nog meer uitleg nodig? Ik denk van niet. Ik zei altijd ‘als ik een geldbedrag zou krijgen, dan zet ik dit gewoon op mijn spaarrekening’ en hoewel ik daar nog steeds achter sta, zijn er toch wat items die al een hele lange tijd op mijn wishlist staan.

Macbook


Macbook Pro Retina 15inch. Photo: Josh Valcarcel

Macbook Pro Retina 15inch. Photo: Josh Valcarcel

Dit is geen mijn-laptop-is-aan-vervanging-toe aankoop. Ik ben altijd al een Windows gebruiker geweest en mijn laptop werkt ook prima. Maar na jaren dagelijks slepen met dit bakbeest merk ik dat dit, vooral voor mijn rug en schouders, gewoon niet te doen is. Als webdesigner en grafisch ontwerper zou het wel vaker voorkomen (lees: bijna dagelijks) dat ik mijn laptop mee moet nemen. Ik zou heel graag een lichtere versie willen die al mijn zware programma’s aankan. Dit item staat al minstens een jaar op mijn wishlist, misschien wel langer.

Parfum


maxresdefault

Ik heb een hele parfum stash staan (geen grapje, ik heb aardig wat flacons staan), ik ben echt gek op parfum! Maar oh, wat is het duur. Eigenlijk deden de merken me weinig, zolang het maar lekker rook en een beetje bleef hangen. Maar sinds ik een wat duurder parfum cadeau heb gehad ben ik om, sommige vind ik zo ontzettend lekker! Graag zou ik mijn parfum stash willen veranderen naar twee of drie lekkere, wat luxere parfums. Echter wacht ik hier gewoon mee tot mijn huidige parfums dankbaar gebruikt zijn. Goede producten wegdoen vind ik zonde.

Italië


venetie_stad

Ik dacht eerst, moet ik dit kopje reizen noemen? Ik zou graag meer van de wereld zien. Maar nee, ik wilde specifiek zijn. Italië heeft mijn hart gestolen. Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar daar zou ik heel graag verandering in willen brengen. Ik ben echt een liefhebber van mooie architectuur en eigenlijk heb ik er geen woorden voor hoe graag ik deze reis zou willen maken.

Huisje, boompje, beestje


Beauti-Dream-House-Design

Natuurlijk zou ik investeren in een goede woning, het afbetalen van m’n (nieuwe) studie, rijbewijs, auto… en ga zo maar even door! Ik spaar een groot gedeelte, gewoon, omdat ik dat een slimme zet vind. Je weet nooit waar het voor nodig kan zijn.

Uit eten


6a0148c6f68c01970c01a51142ee2a970cIk ga met een grote groep uit eten, dit vind ik altijd heel erg gezellig. Waarom zou ik het dan uit dit lijstje halen? Simpel, maar niet minder leuk.

Helpen


IMG_2050

En als laatste zou ik graag willen helpen waar nodig is. Geld doneren, daar heb ik iets minder mee. maar denk bijvoorbeeld aan voedselpakketten maken voor de voedselbank. Of speelgoed kopen, zodat gezinnen die het financieel niet redden Sinterklaas kunnen vieren. Dit soort dingen geven me veel voldoening en daar zou ik me ook zeker voor inzetten.

Wat zou jij doen met een miljoen? Wat staat er op jouw wishlist?

Follow
28 Responses
 • Jolet
  november 6, 2015

  Ik denk dat ik ongeveer wel een beetje hetzelfde zou doen als jij! Maar ik zou me denk ik ook best schuldig voelen omdat ik ineens zo veel geld heb, dat ik het meer zou uitgeven aan andere mensen/goede doelen.

 • Michelle
  november 6, 2015

  Ik heb ook altijd gezegd dat ik een groot gedeelte op onze spaarrekening zou zetten, daar sta ik nog steeds achter. Wel zou ik graag wat mooie kleding ( + Newrocks) erbij kopen, eindelijk mijn sleeve tattoo laten zetten en een grotere woning met mooie tuin kopen.
  Michelle onlangs geplaatst…Nieuwe decoratieMy Profile

 • Sandra
  november 5, 2015

  Wat een leuke dingen staan er in je lijstje! Een macbook zou ik ook wel kopen als ik een miljoen zou hebben. Verder is een wereldreis ook niet verkeerd hihi.
  Sandra onlangs geplaatst…Recept | Vegetarische groentesoep zonder pakjes & zakjesMy Profile

 • Cynthiiaa
  november 5, 2015

  Oh heerlijk, je zal het maar winnen zeg! Het hebben van een laptop is handig, dan kan je ook buitenshuis werken. Uiteten. YAS! Dat zou ik ook zeker doen, inderdaad op mijzelf en ik zou even een lekkere shopping spree houden. ^^
  Cynthiiaa onlangs geplaatst…ORIFLAME GIORDANI GOLD AGE DEFYING FOUNDATIONS + PRIMER!My Profile

 • Ysanne
  november 4, 2015

  Haha wat een leuke vraag. Ik zou idd ook een hoop dingen aanschaffen maar dan vervolgens wel veel op een spaarrekening zetten, just to be sure.
  Ysanne onlangs geplaatst…10 X DE RAARSTE STOCK PHOTO’SMy Profile

 • Kirsty
  november 4, 2015

  Wat een heerlijk artikel! Ik vind het altijd leuk om te denken over wat ik of een ander zou doen als je ineens een miljoen hebt. Ik zou zelf ook zeker voor een rijbewijs en auto gaan, mijn studieschuld per direct afbetalen en verder heb ik een nieuwe camera op mijn wishlist <3
  Kirsty onlangs geplaatst…Opgemaakt oktober 2015My Profile

 • Kiss & Make-up
  november 4, 2015

  Ik zou meteen een mooi groot huis kopen, dat zou op nummer 1 staan.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Interview | Damien Germanier for the Nespresso Gourmet WeeksMy Profile

 • saskia
  november 4, 2015

  De mac book pro heb ik zelf en ik vind het echt een geweldig ding. Wat ik verder zou doen met een miljoen, ik denk een groot huis kopen en een mooi vakantiehuis op curaçao 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Ik denk aan jou..My Profile

 • Hilde
  november 4, 2015

  Wat ‘n mooie en leuke dingen noem je! 🙂
  Ik zou ook m’n studieschuld afbetalen en een fijn huisje kopen 🙂 Verder ook nog in mijn familie kijken wie wat extra’s kan gebruiken 🙂
  En als het nou echt een hele berg geld is en ik eigenlijk niet meer hoef te werken dan zou ik lekker bloggen en veel vrijwilligerswerk doen en projecten opzetten om anderen verder te helpen 🙂
  Hilde onlangs geplaatst…Recept – Pompoen met geitenkaas uit de ovenMy Profile

 • Monique | WritingMonique
  november 4, 2015

  Prachtige wenslijst, ik zou ook zeker een Macbook kopen! Meteen, haha!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…5 Do & Don’ts Als Gast Op Een FeestjeMy Profile

 • kim
  november 3, 2015

  Jaaaaa, alles van dit artikel! omg. Vooral die Macbook ook.. Oh myyy
  kim onlangs geplaatst…En dan zak je.My Profile

 • Bertine
  november 3, 2015

  ik zou ook mijn woning afbetalen! en lief dat je ook aan anderen denkt!

 • Vlijtig Liesje
  november 3, 2015

  Ik zou onze hypotheek aflossen en zonnepanelen kopen! En daarna weet ik het nog niet.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…StorytelMy Profile

 • Annelies
  november 3, 2015

  Met een miljoen zou jij het goede leven opzoeken dus! Ik vind je aardig normaal blijven ondanks dat je zoveel geld hebt (stel dat je het ooit mocht winnen). hihi. Ik zou mijn droomreis naar New York maken en verder even helemaal niets denk ik.
  Annelies onlangs geplaatst…Mijn ‘Wreck This Journal’My Profile

 • Sanne
  november 3, 2015

  Daar even bij stil staan, is altijd heel leuk maar helaas is het voor vele mensen gewoon een droom. Een miljoen hebben lijkt mij super leuk. Was het maar waar haha.
  Sanne onlangs geplaatst…Dinsdag is picture dayMy Profile

 • Kimberly
  november 3, 2015

  Doe mij maar een half miljoen, vind ik ook prima!

 • Ismay
  november 3, 2015

  Definitely Italie en huisje, boompje, beestje! Ik wil ontzettend graag gaan samenwonen met mijn vriend! Oh en ik zou misschien een nieuwe auto kopen, hihi!
  Ismay onlangs geplaatst…Mijn week in plaatjes #1My Profile

 • jeapiebel
  november 3, 2015

  Alleen je titel maakt mij al gelukkig, hahaha. Je weet precies wat je wil en ook nog denk je aan andere dat is wel lief. Ik ga eerst mijn hypotheek afbetalen daarna bedenk ik verdere plannen.

 • Sas
  november 3, 2015

  Leuk om hier bij stil te staan en weg te dromen… helaas denk ik niet dat het ooit gaat uitkomen 😉

  Ik zou sowieso ons droomhuis laten maken/kopen 🙂
  Sas onlangs geplaatst…Een mooie herinnering op je mobielMy Profile

 • Sofie Katelijne
  november 3, 2015

  haha, zalig artikel! Ik zou beetje hetzelfde doen als jij.. producten kopen die ik niet persé nodig heb maar wel leuk zijn om te hebben (macbook, parfum..) 🙂
  Sofie Katelijne onlangs geplaatst…Marc Jacobs x Alice in WonderlandMy Profile

 • Elaintje
  november 3, 2015

  Leuk dat je het ook wil delen met anderen. Een miljoen zou ik voornamelijk in het buitenland besteden, misschien wel gewoon aan een wereldreis.
  Elaintje onlangs geplaatst…TroetelWEEK#37: ik ging naar LondenMy Profile

  • Angelique
   november 3, 2015

   Ah een wereldreis lijkt me ook wel tof.

 • Morgaine
  november 3, 2015

  Dit heb ik al eens beantwoord in de 20 life questions tag of zo volgens mij, is al enige tijd geleden, maar in elk geval een aantal dingen die ik heel graag wil en zo ie zo een trust fund opzetten voor mijn dochter en voor mijn ouders ook zoiets voor later, dat verdienen ze.

  Rentenieren zou ik doen, en verder naar Sutherland County staat bovenaan ik zou direct vertrekken, hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…De mist inMy Profile

 • […] ging iets over 10.000- per maand rond in de reclameblokken. Ja hoor, daar teken ik ook wel voor. Ik heb genoeg ideeën voor deze […]

 • […] mij niet elke cent hoeven om te draaien om rond te kunnen komen. Vorig jaar schreef ik de blogpost wat ik zal doen met een miljoen (die overigens echt enorm vaak gelezen is) en daarin schreef ik dat ik wilde helpen waar […]

 • […] hou best wel van beauty; ik schrijf er alleen niet graag over. Mijn all time favourite, zoals je hier kunt lezen, is een lekker geurende parfum. Maar mijn dagelijkse make-upjes, een nagellak, een fijn […]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge